בן 59
עליה מתונה של ה-PSA במשך ארבע שנים.
יולי 2012 =2.84
יולי 2014 =3.86
יולי 2016 =5.07 (חופשי 0.21)
באוקטובר 2016 עברתי ביופסיה והתוצאה= דלקת חריפה כרונית בשתי הצדדים.
בבדיקה מלפני יומיים ה-PSA קפץ ל-6.51 (חופשי 0.17).
מה מומלץ לי לעשות עכשיו?
תודה מראש ובברכה.
אני רואה שתי אפשרויות:
1- לראות כיצד אנטיביוטיקה משפיעה.
2- לבצע Endorectal coiled MRI.
אני מבין שיש קשר בין סרטן עור וסרטן ערמונית.
האם רופא עור שמגלה סרטן עור חייב להמליץ לחולה לבדוק את ה PSA ?
לקוח מאתר האגודה למלחמה בסרטן האמריקאי:
Unfortunately, being treated for melanoma doesn’t mean you can’t get another type of cancer. Survivors of skin melanoma can get any type of second cancer, but they have an increased risk of certain cancers, including:
שלום רב.
מה המשמעות של פליטה מועטת של מעין נוזל זרע בעת אורגזמה , למרות כריתה רדיקלית של הערמונית ? האם תקין?
תודה מראש
יעקב
PSA עולה בהדרגה מאז הסרת הערמונית לפני כשמונה שנים ועומד כרגע על 0.5.
בדיקות PET גליום אינן מצביעות על ממצאים כלשהם.
מתוכננת סידרת הקרנות לאיזור מיטת הערמונית +טיפול הורמונלי.
השאלה: האם קיימים מדדים נוספים מלבד ערכי PSA וקצב עלייתו ?
כמו כן, היכן ניתן לקבל מידע לגבי הערכים הנ"ל לגבי אוכלוסייה בוגרת (גיל 60+ ) שלא לקתה בסרטן הערמונית ?
חסר ידע לגבי הממצאים הפתולוגגיים בגידול. לעיתים בדיקת MRI endorectal יכולה לסייע. השאלה לגבי אוכולסייה ללא סרטן הערמונית אינה רלוונטית לסוגיה מכיוון שבלוטת הערמונית גם מפרישה PSA.
בברכה,
מודה לתשובתך המפורטת.
היכן ניתן לבצע בארץ את הבדיקה שבנושא ?
בברכה
תברר בקופת החולים שלך היכן הם מממנים.
שלום
בן 68, מפברואר 2017 - סרטן ערמונית גליסון 6 (דו-צדדי, מעורבות 50% מהגליל).
PSA בשיאו - 5.8 (בבדיקה אחרונה 4.7). ערמונית מוגדלת, שארית שתן 390 סמ"ק. נמצא ב"מעקב פעיל".
בדיקת MRI ערמונית לא ביצעתי עדיין. (הנושא בבירור, היות שישנם רסיסי מתכת בגולגולת שלי ובארובת העין).
לא מזמן ביצעתי C.T חזה, בטן ואגן (עקב ירידה מתמשכת במשקל גופי).
ממצא אחד בצילום הפתיע במיוחד, ואני מצטט:
,פרנכימה ריאתית תקינה למעט מספר נגעים ריאתיים בשתי האונות התחתונות עד קוטר מירבי 6 מ"מ...חשודות לתהליכים שניוניים"
מעבר לכך: כבד, טחול, לבלב, כליה, קשרי לימפה, לולאות מיעיים - הכל תקין.
שאלותי:
האם הבחירה ב"מעקב פעיל" היא סבירה?
מה משמעות הממצא בבדיקת ה- C.T? האם הוא מאיר באופן שונה את ה"גליסון" בערמונית?
אילו בדיקות נוספות רצוי שאבצע (גם מחוץ ל"סל" של קופ"ח)?
תודה על תשומת הלב
לא ברור מה הממצא בערמונית וחסר מידע נוסף על הפתולוגיה- כמות הגלילים המעורבים, ומידת המעורבות בגלילים- להמליץ על מעקב פעיל. לא ברור מהם הנגעים הריאתיים. המפענח מכוון לגרורות, אך תהליכים שפיריים יכולים להיראות כך. כדאי להציג בישיבת ריאות רב מערכתית הקיימות במרבית המרכזים. קשה להניח ש Gleason 6 ישלח שלוחות לריאות. ניתן לשלול גרורות של Prostate cancer לריאות ע"י ביצוע CT-PET PSMA.
חג שמח,
האתר מתמקד במחלות סרטן בלבד. הסוגייה היא אורולוגית.
שלום רב
אני כעת מחלים מסרטן ערמונית עם גרורה קטנה 1ס"מ באגן תחתון..פיבוס שמאלי..אני אחרי הקרנות לעצם(כחודש +) וזריקת שניה ב 14 למאי.
האיזו תדירות כדאי לי לבדוק את הpsa
בתודה
אני מניח שהגרורה אובחנה ב CT-PET PSMAעקב עליית PSA. אין מידע לגבי רמת PSA בעת האבחון. רצוי לבצע בדיקות PSA כל 3-4 חודשים. יהיה צורך לשלב גם בדיקות רדיולוגיות, כי יכולה להיות פעילות מחלה שלא תתבטא בעליית PSA.
אני בן 68.
קבלתי הקרנות לערמונית לפני שנתיים.
לפני 3 חודשים ב pet ct psma גילו גרורה קטנה בעצם הפיבוס באגן תחתון. קבלתי 3 הקרנות.
אני באמצע טיפול הורמונלי.
ה PSA ירד ל 0.13.
אומרים שצריך להמעיט בצריכת ברזל. האם אני יכול לקחת מדי פעם מולטי ויטמין עם 0.5 מתצרוכת הברזל היומית?
כמה מ"ג סידן מותר לי לצרוך ביום?
ברוך ויכטר
א
קשה לענות על השאלה ללא מידע על רמת הסידן. כדאי שתתייעץ עם תזנואית. לא ברורה לי ה"אמירה" שצריך להמעיט בצריכת ברזל.
שלום רב, אני ב Biochemical Failure מ2015 לאחר טיפול קרינטי והורמונלי מ2010 עם גליסון 9 וPSA 30.
עכשין עליה של PSa מ 0.1 ל0.43 ול1.02 בין יוני 2016 למרץ 2017 עם תוצאות חריגות בPET מה4 לאפריל ואני מצטט:
עצמות : מודגמת קליטה פוקאלית של PSMA בקשת השמאלית של 1C הנראית בעלת מרקם בלתי אחיד ובצלע 8 משמאל, ללא ממצא ברור ב-TC. סיכום : תהליך ב-1C ובצלע 8 משמאל המציג רצפטורים ל-AMSP.
יתר הגוף נקי.
מה זה אומר?.
התור הבא אצל האונקולוג בעוד חודשיים. האם עלי לבקש להקדים את התור?.
בתודה וברכת חג שמח
קאמילו
חשד לגרורות גרמיות. יש לברר רמת הורומון המין הגברי שלך. כדאי ליידע את הרופא שלך על הממצאים.
אחרי הבדיקה היה לי דימום כיממה ואחר כך הפסיק.
אחרי כחמישה ימים חזר הדימום
לא דימום חזק, אבל בכל זאת דימום מידי פעם.
האם זאת תופעה טבעית?
אין קשר, גם לא ברור מקום הדימום.