לאחרונה נבדקתי אצל אורולוג: אני בן 61
PSA לפני שנתיים היה 2.3
עכשיו: 4.3 PSA אינדקס 0.12
בדיקה גופנית :PR-טונוס שמור ,ערמונית +1 ,לא חשודה
PROSTATE DIS UNS
נשלחתי לבצע ביופסיה ערמונית.
שאלה :מהחפירות שעשיתי הבנתי שיש דרכים אחרות טובות יותר לגילוי מוקדם
כמו MRI FUZEN או PET PSMA
לשאלתי הרופא דחה אותי ואמר שזה מספיק
אני ממש לא רוצה לפספס גילוי מוקדם לכן חשובה לי דעתך והתיחסותך הספציפית לבדיקות שצינתי
והאם לדעתך אני צריך חוות דעת נוספת לפני הביופסיה ?
יש כאן אופטימיזציה של הבדיקה. בNCCN gudeliens האחרונים מומלץ:
Mri is not recommended routinely prior to initial prostate biopsy, but emerging data suggest that, in men undergoing initial biopsy, targeting using MRI/ultrasound fusion may increase the detection of clinical sognofocant higher-risk (Gleason > 4+3=7) disease while lowering the detection of lower risk (Gleason sum 6 or lower vollume (Gleason 3+4=7) disease. JAMA 313:390-7, 2015
בדיקת PSMA אינה מאפשרת טיפול בחולה. היא בדיקה כל גופית ומאפשרת לדעת את פיזור המחלה. היא יכולה להיות חיובית גם בתהליכים שפיריים.
שלום פרופ. סלע
היה לי סרטן ערמונית לפני 2.5 שנים עברתי הקרנה נקודתית חיצונית לערמונית בתה"ש . לפני כמה חודשים בבדיקת pet התגלתה נקודת סרטן אחת באגן בפוביס. עברתי 3 הקרנות וקבלתי טיפול הורמונלי עם 30 כדורי קסדקס וזריקה הורמונים 11.5 מ"ג . שבועיים לאחר הזריקה הpsa ירד ל 0.13 כחודשיים וחצי לאחר הזריקה ירד ל 0.04. אני צריך לקבל זריקה שניה ב 15.5 האם אפשר לדחותה ב2 שבועות או חודש? אני רוצה לציין שאני חולה לב עם צינתור מינורי.. היה לי אוטם קטן ב2007.
בתודה: ברוך
אין כל בעיה בדחיה מכיוון שלוקח עד 6 חודשים להורמון המין הגברי להתאושש. דחייה זאת אינה קשורה למצב הלבבי שלך.
בברכה,
תודה פרופ סלע
האם דחיה של חודש לא תפגע בהחלמה מיטבית.
פרופ' סלע שלום.
בתקופת ההקרנות ,האים מותר לקחת תוספי מזון כמו ויטמינים ומינרלים.
למנוע כוויה על הבטן האים למרוח מישחה?
תודה על עזרתך
אפשר
עם התרופה הייתה הפחתת בגידולים עם פתולוגיה קלה לעומת הכברת אבחון גידולים עם פתולוגיה חמורה יותר. יש טענה שהדבר נובע מהקטנת הערמונית וניתן היה לאבחן יותר גידולים עם פתולוגיה חמורה יותר.
שלום
בהמשך לפנייתי מיום (15.4.2017) להלן הנתונים הרלבנטיים:
- ביופסיה של הערמונית לפני כ-3 חודשים - גליסון 6
(מעורבות גלילית 5/16, מעורבים עד 50%, 3+3);
- PSA לפני ביופסיה - 5.8 ואחר כך - 5.45;
- PSA לפני כחודש - 4.7 ועכשיו - 5.3 ופרי טוטאל 0.17;
- ב- C.T אגן-בטן-חזה לפני שלושה שבועות אובחנו בריאות נגעים החשודים כסרטניים בגודל פחות מ-6 מ"מ (הנושא מצוי בבירור);
- עדיין לא ברור, אם מותר לבצע MRI בערמונית בגלל קיומם של רסיסי מתכת בגולגולת ובארובת העין.
בהתייחס לנתונים אלה שאלותי הן:
* מה ניתן להסיק מה"פרי טוטאל, 0.17?
** האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות (מיפוי עצמות, PET CTׂ)?
*** כדאי לבצע (PHI (PRO PSA -2 או כל בדיקה אחרת שאיננה ב"סל"?
**** האם יש מקום לבצע כבר עכשיו "ביופסיה מאשררת" של הערמונית?
***** האם "שיטת קגל" מומלצת? למי עלי לפנות?
וכמסקנה מכל אלה האם להמשיך ב"מעקב פעיל"?
תודה ובהערכה על תשומת הלב
ב 5 מתוך 16 גלילים נגועים כדאי לטפל.
בבדיקת ביופסיה היא במידה מסוימת לא כל כך מדויקת מאחר ונקקחים דוגמיות ממקומות באופו די מקרי כך שלא ניתן לדעת בטוח שרכוזי סרטן לא התגלו מפני שנמצאים בין שער הביובסיות. אי לכך,כדאי מאד להמשיך בבדיקות הרגילות שהן: מיפוי עצמות, MRI עם COHEL ואולי גם MRI-PET אם תצליח להוציא מהקופה.
אני לארופא אלה חולה ותיק שרכש עם הזמן ,8 שנים,נסיון וידע.
שתדע כי אנחנו חולי סרטן ,נשאר חולים בפוטנציה כל החיים שלנו מאחר שאיש לא יודע אם ומתי עלול הסרטן לחזור גם אם טפלת בו כפי שנדרש. עם המחלה הערורה הזאת צריכים להלחם 24/7.
תודה על מעורבותך.
אני משתדל ללמוד מכולם - מרופאים, מחולים, ומבריאים גם כן...
שלום, השבוע התבשרנו שבעלי נושא סרטן הערמונית, לאחר ביופסיה :
rt עם 7 קטעי מקטע באורך עד 2 סמ+lt עם 6 קטעי רקמה גליליים באורך של 1.7 סמ.מדד גלייסון-7 (3+4) right: 40%,30%,30%' 30%,50%,25%
left:40%,25%,5%'5%,10%,25%
perinural invasion identified, high grade pin involving 1 core,immunohistochemical stains performed:ck903(-) and p504s (+)
psa 5 . רופא קופת חולים המליץ באופן חד משמעי בהקרנות ואמר שיש שעורי החלמה גבוהים כמעט ללא תופעות לאווי , לעומת ניתוח להסרת הערמונית שאותו הוא לא ממליץ בגלל סיכויים גבוהים לאי שליטה בשתן ואין אונות. דיברתי היום עם אורולוג בכיר בבלינסון ואמר שבהקרנות יש ודאות לאין אונות וצריך לשקול הליך כירוגי. אנחנו בתחילת הדרך ואפילו מבולבלים בקשר למי פונים ואיך יתכן שההמלצות ככ שונות.
בבקשה האר לנו את הדרך. תודה מראש.
האתר אינו המקום לדון בסוגייה זאת. בכל אופן סיכויי ההחלמה גבוהים בכל דרך טיפול. במצב הנוכחי יש לשלב טיפול הורמונלי עם קרינה, לכן בשלב בסמוך לסיום הקרינה, סיכויי אי-אונות גבוהים, ומושפעים מהתאוששות רמת הורמון המין הגברי. מאידך, בהשוואת ניתוח לעומת טיפול קרינתי בלבד, שיעורי הפגיעה בניתוח גבוהים מאשר קרינה.
מכיוון שמספר רב של דלילים מעורב, כדאי לבצע Endorectal coiled MRI לשלול מעורבות של קופסית הערמונית.
ביאור הנתונים מהספרות המוצג כאן לקוי במספר הנחות יסוד:
1- תוצאות הניתוח אחידות. למעשה, התוצאות שונות בין מנתחים שונים גם ב MSKCC, וגם בארצות אחרות בהשוואה לרופאי MSKCC. מעבר לכך, הן תלויות גם בביולוגיה של הגידול ואין לנו אמצעי הדמיה ברמה המיקרוסקופית. לכן, לעיתים יש צורך בשילובי טיפול.
2. המודל של MSKCC הינו כלי האבסולוטי היחיד לקביעת עתיד החולה.
2- שלילת הניתוח במעורבות הקופסית. היום נעשים מחקרים להבין את מקום כריתת הגידול הראשוני במחלה גרורתית, מצב חמור בהרבה.
3- הפסקנות שהחלופות רעות וששיקולים זרים מעורבים בתהליכי קבלת ההחלטות, גם לעומת שיטות שרמת המוכחות שלהן נמוכה.
בסופו של תהליך, חלופות הטיפול תלויות גם בסדר העדיפות של החולה. יסייע לרופא הבנת עדיפויות המטופל, משימה קשה, כי תמיד אנו רוצים גם וגם..
בריאות שלמה,
אני רק אחד החולים הותיקים ע ם נסיון וידע. לא רופא.
הקרנות או ניתוח ? תלוי איזה התמחות יש לרופא שאת שואלת. אני מציע שבעלך יעבור קודם כל הבדיקות כדי לדעת מצבו בדיוק. אחרי כן תחליטו אתם שבינתיים תלמדו כמה שיותר על המחלה. אני מאד ממליץ שתקחו חלק במפגש של קבוצת תמיכה שקורה מדי פעם. שם תפגשו חולים שעברו טיפולים שונים ויתנו ברצון חוות דעתם על הקושיה שלכם.
לא להכנס לפניקה מאחר שמחלה זאת מתקדמת מאד איטי ויש לכם זמן לשקול ברצינות מה לבחור.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן הכליה ושלפוחית השתן
יום העיון יתקיים ביום רביעי, 26/4/17, בגבעתיים.
בהנחיית פרופ' אילן ליבוביץ, מנהל המחלקה האורולוגית, המרכז הרפואי מאיר.
לפרטים ולרישום: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9539
שלום רב
לאבי זל היה גידול קרסינומה בערמונית ונותח בהצלחה עי החדרת גרגירים רדיואקטיבים אצל פרו 'פ מצקין
אני בן 47 בריא בדרכ לא נוטל שום תרופות פרט לפיינסטרד 1 מג בפיקוח רפואי 10 שנים נגד התקרחות, האם לאור הנתונים שהצגתי עלילבדוק את עצמי מחש גידול עתידי ?
אתה בסיכון גבוה יותר בשל מחלת אביך. תחת טיפול רמת ה PSA ה"אמיתי" היא כפולה של הרמה הנוכחית.