בן 63 לאחר כריתת ערמונית בסוף אוגוסט 2015וללא פריצה מהקופסית,גליסון 3+4(משקל פרוסטטה42גרם,slides involved by tumor 11%,tumor size 1.6cm,right inferior prosterior,patalogic stage)tnm: PT2,PNO, aditional patalogic:high grade pin,psa לאחר הניתוח ב11/10/15 0.05, ב15/12/15 0.04 וגם ב03/01/16במשך 1/2שנה,ב03/04/16 0.05, ב03/07/16 0.06,ב18/10/16 0.04(אולי ירידה בגלל מיץ רימונים)ב09/01/17 0.06, ב17/07/17 0.07
מה עושים?אין מה לעשות אלא להמתין ל psa 0.2שחס וחלילה המחלה תחזור, יש עליה מתמדת,מה דעתך
תודה
בשלב זה לעקוב בלבד. כאשר ערך PSA יעלה מעל 0.1 יהיה ניתן לחשב את זמן ההכפלה של PSA. העלייה יכולה להיות משנית לגידול, אך גם שארית ערמונית.
שלום
עברתי ניתוח להסרת בלוטת הערמונית.
וכעת אני עובר סידרת הקרנות לאזור הערמונית.
מאחר ואני גם סובל מסכרת [מטופל ב גלוקומין]היום לאחר כשבוע
של הקרנטות עלתה רמת הסוכר.
האם יש לכך השפעה של הקרינה??
תלוי בנתוני המחלה ומצב הבריאות הכללי.
ישנם עכשין מאמריפ רביפ על טיפול מקובל בבני ה 80.
שנה טובה,
שלום רב,
לבעלי 64 אובחן סרטן הערמונית בביופסיה.
אנחנו מתגוררים בארצות הברית (לוס אנגלס).
DRE normal
PSA 7.8
מתוך 15 דגימות
6 דגימות יצאו חיוביות
4 דגימות 3+3=6
2 דגימות מאותו מוקד 4+5=9
האם על הרופא המטפל להתייחס ל 2 הדגימות הגבוהות ולמה?
מה סיכויי התפשטות הסרטן במצב זה?
האם תוכל בבקשה להמליץ לי על רופאים בעל שם עולמי בארצות הברית שמטפלים בסרטן זה?
קשה לי להניח שהבדיקה הרקטלית תקינה, באם אכן תקינה, לפי הטבלאות ב MSKCC, לאחר ניתוח סיכויי חזרת המחלה הוא 54%. התוצאה מחמירה כי המודל אינו מתייחס לשונות בביופסיה, לכן אני מעריך שבמציאות התוצאה טובה יותר.
שילוב של טיפול הורמונלי וטיפול כימי בוא זמנית
אחרי כמה זמן ניתן להתחיל כימותרפיה ?
החולה כרגע עם טיפול הרמונלי
ובנוסף. המליצו על טיפול בקרינה
למרות שכל המחקרים שעיינתי בהם מראים שטיפול כימותרפיה יעיל ומעריך חיים
במחקר ה CHARRTED ניתן הטיפול הכימי תוך 3 חודשים מצחילת הטיפול ההורמונלי המקובל. היום יש מחקרים המשלבים עם הטיפול ההורמונלי המקובל, טיפול הורמונלי קו שני וטיפול כימי.
תוספת הטיפול הקרינתי לערמונית במחלה גרורתית, במיוחד בשילוב טיפול כימי/הורמונלי אינו ברור.
לפעמים נוהגים לחזור על הבדיקה טרם הטיפול באם יש חשש שלא הוצא כל הגידול, או לא הוצא מספיק שריר לבדיקה לשלילת חדירה. כעת יש לעקוב באופן שגרתי, ובהתאם לממצאים לבצע TURBT.
שלום,
האם תוצאה שלילית (טובה) של בדיקת mri אנדו רקטלית של הערמונית, מייתרת את הצורך בביצוע ביופסיה של הערמונית?
אדגר שלום,
תודה על התייחסותך, שנה טובה.
שפר
תלוי בפרמטרים הנוספים כרמת PSA רקע משפחתי. בכל אופן, מדובר בבשורה טובה.
שנה טובה.
פרופ' סלע היקר,
תודה ושנה טובה.
היי,
אבי בן ה-72 אובחן עם סרטן ערמונית לפי הנתונים הבאים:
* בהחלטת האורולוג ביצע ביופסיה ב-12/16 עם ADENOCARCINOMA, ACINAR ב- Right APEX. ממצאי הביופסיה:
ציון גליסון- 3+3=6.
Tumer Extent: 10% of tissue received. 1.2mm. CARCINOMA of 12mm. Total core lenghth, 1 of 2 cores involved.
גודל ערמונית 65 סמ"ק.
PSA באותה התקופה (12/16) היה 8.75.
PSA ב5/17 - 7.83 ב8/17 - 9.27
הוחלט ע"י האורולוג להישאר במעקב עד עתה
*בשל ממצאים חשודים במיפוי עצמות (נשלח ללא קשר לערמונית) הועבר לאונקולוג ונשלח לפני כחודש לבדיקת
PET CT עם התוצאות הבאות:
ערמונית מוגדלת מתבלטת לתוך כיס השתן עם קליטה מעט הטרוגנית ללא ממצא פוקלי חד משמעי. שלפוחית השתן הודגמה ללא סטיות.
PSA בשלב זה- 9.27
הטיפול שהומלץ הינו קרינתי והורמונלי- Casodex 50mg אחת ליום למשך שבועיים, לאחר שלוש זריקות Zoladex כל שלושה חודשים (סה"כ חצי שנה).
סליחה, נקטע באמצע. השאלות הינן-
* האם טיפול הורמונלי הינו בעל ערך בשלב זה (20 כדורים, 3 זריקות בשילוב 40 הקרנות).
* האם ישנו טיפול שביכולתו להקטין את גודל הערמונית?
* האם בשלב זה ייתכן המשך מעקב וללא התחלת טיפול כלל?
תודה רבה!
לא ברור לי סיבת מהות שילוב הטיפול ההרומונלי, אלא באם במישוש קיים ממצא המסווג את המחלה בדרגת סיכון בינונית.
בברכה,
עברתי כריתת ערמונית רדיקלית לפני 3 שנים עם שוליים חיובים
ללא קרינה נוספת
PSA=0
בשל קבד שומני בוצע US
US כליות ודווח על ציסטה אחת בכל כליה עם דופן מסוייד
להמשך הבירור המליצו לי בדיקת MRI
כמה דחוף לעשות את הבדיקה?
האם כדאי לעשות בדיקת US חוזרת ?
MRI היא בדיקת הבחירה. אני משער שעברת בדיקת CT לפני ניתוח כריתת הערמונית. דרגת דחיפות הבדיקה יכולה להיאמד על סמך הממצאים שהיו אז בכליה.
בברכת שנה טובה,
עשיתי אולטרה סאונד ערמונית ולאחר מכן ביופסיה עקב PSA
גבוה מהנורמה.
נכתב לי בדוח אולטרה סאונד שלא נמצאו nodules, ערמונית 55cc
מה משמעות התוצאה הזו בבקשה?
תודה מראש.
ללא משמעות לגבי אפשרות גידול.