שלום
אבי בן 67. לפני שלושה חודשים עבר הסרה של
בשלפוחית. Tcc hg t1 with cis.
בוצע לו שטיפה במיטומצין ו6 טיפולי bcg.
היום לאחר 3 חודשים עבר עוד ציטוסקופיה
עם ביופסיה. המנתח מסר כי האזור שממנו
הוסר הנגע עדיין לא החלים והוא ביצע ביופסיה משם.
השאלות הן : כמה זמן לוקח לפצע להחלים בדרך כלל,
האם תקופה של 3 חודשים אופינית?
מה זה אומר על מצב המחלה?
בתודה
להערכתי האורולוג חושש מהישנות מחלה באזור הניתוח הקודם. יש להמתין לדו"ח הפתולוגי.
בברכה
יש לציין שמטרת הפגישה הייתה לצורך ציטוסקופיה + ביופסיה כפי שנכתב בהזמנה ולא רק ציטוסקופיה לצורך ביופסיה.
לא מסרת תשובה לגבי זמן החלמה, האם אופיני לחולה (כפי שתואר קודם) לאחר שלושה חודשים מניתוח ראשוני להסרה ולאחר חודש מסיום הטיפול האחרון 6/6 בbcg שיהיה פצע שלא "נראה טוב" או לא נרפא עדיין?
הממצא חשוד (ייתכן עקב מראהו, מיקום) ולכן צריך לבצע ביופסיה. לא מתחילים ב BCG טרם החלמת הביופסיה.
בברכה,
שלום רב
מעוניין לשוחח עם מטופלים בסוטנט.
לפני חודשיים התגלה אצלי גידול בכליה. עברתי ניתוח להסרת הכליה, לאחר חודש התחלתי טיפול בסוטנט כעת אני אחרי שבועיים ראשונים של לקיחת התרופה. למי שיש ניסיון עם נטילת סוטנט אשמח לשוחח.
0524269805
דניאל פזיק
בהצלחה. הכי חשוב שתהיה בקשר עם הרופא במקרה של תופעות לוואי.
בהצלחה
האתר אינו ממליץ על רופאים.
לא.
הבדיקה אינה מתאימה לבדיקת ערמונית.
שלום,
בן 70, אובחן כחולה בסרטן הערמונית ונמצא במעקב. סיכון נמוך, PSA סביב 5, גליסון 6. לאחרונה הופנה ל MRI שם נראו נגעים חשודים. קבלנו המלצה על ביופסיה ומתלבטים בין הביופסיה הרקטלית האקראית, לביופסיה tranperineal mri us fusion.
שמענו ש tranperineal mri us fusion היא ביופסיה נסיונית שלא מקובלת בארץ, האם זה אומר שהיא לא אמינה ונושאת סיכונים?
אשמח לשמוע מה דעתך וגם לשמוע מאנשים שעברו tranperineal mri us fusion.
תודה
הבדיקה היא המדויקת ביותר לאבחון. אין כל בעיה בביצוע, רק הדיוק גובר.
לפרופ' סלע שלום
לאחי mRCC גרורתי, עומד לקבל טיפול תרופתי. לפני כן נכרתה כליה, נכרת גידול בריאה ונכרת שליש מהכליה השניה. כעת נצפתה התפשטות גרורות - ממצאים בגודל כמה מ"מ שלא היו קודם בריאות, על פני הכליה וסביב לה ועוד בבטן. הממצא הגדול ביניהם קשרית בריאה שגדלה מ 3 מ"מ ל 10. פרוט למטה.
השאלה: ידוע לי שרק בחלק קטן מהחולים טיפול קו 1 עוצר את הגידולים למשךשנתיים.אני מעונין לדעת האם כמעט תמיד התגובה לטיפול אחידה בכל הגרורות, או יש אפשרות לא לגמרי נדירה לשונות רבה ביניהן: שגם אם חלק יחזרו לגדול הרוב יעלמו או יעצרו לטווח ארוך - לפחות שנתיים - כך שרק בודדות יגדלו? אם כן - זה נצפה מעל 10% מהחולים? לפחות 20%?
הממצאים הנוכחיים:
CT חזה: שינויים לאחר כריתה חלקית בין ריאה שמאלית יציבים.הקשרית באונה השמאלית התחתונה גדלה מ 3 מ"מל 1 ס"מ חתך 144-204. יש מספר קשריות סולידיותחדשות עד קוטר של 5 מ"מ כמו שנראה בסדרה 204באונה שמאלית עליונה בחתך 42, או בלינגולה בחתךמספר 121 ,110, 103 ,102, או באונה ימנית תחתונהבחתך 204 - 132.
MRI:כעת מצב לאחר כריתה חלקית מקוטב תחתון מימיןעם חשד להישנות במיטת הכריתה. בנוסף 2 תהליכיםנוספים קטנים בכליה - חשודים להישנות רב מוקדית. תהליכים קטנים מרובים חדשים סביב הכליה הימניתחשודים לפיזור. חשד לקשרית גם בטרקט הניתוחי בדופןהבטן - פיזור לעומת שינוי פוסט ניתוחי, למעקב. קשריות משניות בריאות גברו, וייתכן גם רבו (במגבלותהשוואה בין בדיקות בטכניקה שונה).
בד"כ כל האתרים מגיבים. התוצאות הטובות ביותר הוצגו לאחרונה בכינוס בשיךוב שך Nivolumab/Ipilimumab בחולים עם פרופיל פרוגנוסטי מוגדר. הטיפול הזה אינו בסל הבריאות העולמי. להערכתי, מחלתך בקבוצה פרוגנוסטית טובה יוןתר, בה הטיפול אינו מסייע. לכן, קרוב לוודאי תטופל בסוטנט.
יש לי מספר חולים שמחלתם נשלטה שניחם רבות (מעל 5). כך, חשוב למצות כל קו טיפולי, כי כל הזמן מתפתחות תרופות חדשיות.
תודה על תשובתך.
1. לא הבנתי את הכותרת avisella.
2. המחלה אינה שלי (כפי שהתיחסת לה) אלא של אחי.
3. גם אם "כל האתרים מגיבים" שאלתי לגבי המקרה הבא שאליו לא התיחסת: על אף שהגיבו בתחילה לטיפול, תוך שנתיים או פחות חלה התקדמות של המחלה. האם זה לא נדיר שעל אף שזה קרה, רוב הגרורות (כדוגמת הגרורות הקטנות שצויינו בדו"ח שצירפתי) לא התקדמו במשך שנתיים כך שההתקדמות באותן שנתיים חלהרק בגרורות בודדות שאפשר אולי להסיר? מה הסיכוי לכך (במצב הנתון הנ"ל): יותר מ 10%? כ- 20%?
בברכה, יורם
הבנתי כעת את (1) בתגובה האחרונה שלי וזה לא שייך לעניין הרפואי.
מצפה לתשובתך על (3).
שלום.
בהמשך לשאלה שנשאלה, למיטב הבנתי אליגרד הינה תרופה חדשה ,
האם אפשר לדעת כמה זמן היא משמשת כטיפול בסרטן ערמונית גרורתי
ומה הנסיון המוכח לגביה? האם לדעתך אין עדיפות ל דקפפטיל שנמצאת בשימוש שנים?
אין כל בעיה בתרופה מהאספקט שאתה חושש.
אשמח לדעת מה ההבדל בין 2 סוגי הזריקות זריקת דקפפטיל 11.25 זריקת אליגרד 45 מג
תדירות ההזרקה.
האם קיימת הגבלה במשך מתן decapeptyl 11.25?
עד היום קבלתי 3 זריקות במרווחים של 3 חודשים שזה 6 חודשים מהזריקה הראשונה לשלישית.
האם נתן להמשיך ?
האם בדיקת MRI יכולה להוות תחליף למיפוי עצמות על מנת לאבחן אם יש סרטן
גרורתי בעצמות?
האם בדיקת MRI טובה יותר מ ct לאבחון התפשטות סרטנית מעבר לפרוסטטה?
גיל 64
PSA 7.8
בדיקה ידנית נורמה, הגדלה 55cc פרוסטטה
גליסון 4/5
הבדיקה Whole body MRI רגישה לאבחון מחלה גרורתית גרמית. לדאבוני לא מתבצעת בארץ. PET-PSMA יכולה להוות תחליף. יש לקחת בחשבון שלא יודעים כיצד להתייחס למידע שכן כל העבודות מסתמכות על CT ומיפוי עצמות שלא אבחנו גרורות מינימליות כמן הטכנולוגיות החדשות יותר.
מתבצעת במרכזים רפואיים בארצות הברית?
האם מיפוי עצמות מומלץ כאשר ה PSA קטן מ 10 וגליסון 4/5?
באירופה ארה"ב.
תלוי בממצאי הגידול המקומי. ב Gleason גבה יכולה להיות מחלה מעבר לערמונית עם רמות נמוכות של PSA.
שלום רב דוקטור,
האם תוכל בבקשה להמליץ לי על רופאים ומרכזים רפואיים הטובים ביותר בארצות הברית לטיפול בסרטן פרוטסטה אגרסיבי?
יש להבדיל בין טיפול במחלה מקומית או גרורתית. היום ישנם גם מרכזי מצוינות באירופה. ניתן להיעזר במנועי חיפוש בהתאם לפירסומים רפואיים.