שלום רב דוקטור
מה זו בדיקת Genomic Test כחלק מהביופסיה לאבחנת סרטן הערמונית
האם בדיקה זו יותר מדוייקת בהשוואה ל גליסון מבחינת חיזוי של אגרסיביות
המחלה?
מדובר בבדיקות שונות. בשלב של האבחון הראשוני ישנם מספר תבחינים היכולים לנבא האם החולה מתאים למעקב פעיל, או מה הסיכוי להישנות לאחר טיפול מקומי.
בחוברת האחרונה של האגדוה למלחמה בסרטן על סרטן ערמונית התייחסנו לבדיקות אלו.
בברכה,
שלום פרופסור סלע.
אני בן 71. בפברואר 2009 עברתי ניתוח פרוסטטה רדיקלי. כל חצי שנה מבצע בדיקות PSA . התוצאות 0.02-0.03. תוצאה לפני מספר ימים - 0.04. מצבי הכללי טוב. מאז הניתוח לא עברתי בדיקה רקטלית ובדיקת טסטוסטרון.האם זה חשוב?
מה דעתך לגבי עליית PSA?
אודה לך מאוד על ההסבר
בכבוד רב
צבי
קשה להתייחס לשאלה מבלי לדעת את הממצאים הפתולוגים. בשלב זה יש להמתין לראות את קצב העלייה, באם נמשכת. רק כאשר PSA מעל 0.1, ניתן להתחיל למדוד את קצב העליה.
שלום
אובחנתי כחולה בסרטן הערמונית גליסון 4+4 עם 2 גרורות קטנות בעצמות, אחת בחוליה D6 ושניה ברכס הכסל השמאלי.
הטיפול שהוצע לי הוא טיפול הורמונלי + זייטיגה, וגם הקרנות (תחילה לערמונית ואח"כ ל2 הגרורות).
השאלה שלי היא בקשר להקרנות:
א. הבנתי שהקרנת פרוטונים עדיפה אך אין אותה בארץ. מה יתרונותיה והאם יש מרכז מומלץ בחו"ל.
ב. לגבי הקרנות בארץ - איפה מומלץ להקרין כלומר איפה יש את הציוד הכי מדויק עם הכי פחות נזק סביבתי ואולי גם טיפול קצר יותר.
כל נושא הטיפול במחלה המקומית במצב של מחלה גרורתית אינו ברור כמו שלא ברור מהו שדה הקרינה - האם ערמונית בלבד או קשריות הלמפה, ומה לעשות בשתי הגרורות בעצמות. רצוי לדעת אם אובחנו ב PET-PSMA כי הממצאים במיפוי עצמות רגיל אינם משקפים את היקף המחלה. ישנם מחקרים הבודקים השפעת טיפול קרינתי עד ל 5 מוקדי קליטה.
המידע היחיד שקיים הוא ששילוב של Zytiga וטיפול הורמונלי האריך חיי מטופלים עם לפחות 3 גרורות גרמיות (במיפוי עצמות) או גרורות בכבד ובריאות.
כל השאר אלו הנחות ללא תוקף סטטיסטי וצריך בהקשר הזה להבין את ההמלצות והשלכות תופעות הלוואי הכרורוכות בטיפול.
בריאות שלימה.
אנחנו מתגוררים בצפון והומלץ לנו לעשות ביופסיית פיוז'ן. האם יש אפשרות כזו ברמב"ם חיפה?
תודה
ניתן לבירור במחלקה האורולוגית.
האגודה למלחמה בסרטן מברכת את פרופ' אבישי סלע, מנהל הפורום על כך שקיבל תעודת הוקרה מטעם מרכז הסרטן, בעל מוניטין הבינלאומי- MD ANDERSON CANCER CENTER על ביצוע FELLOWSHIP בתחום האורואונקולוגי והמשך עבודתו בתחום.
פרופ' אבישי סלע חבר בועדת העדכון של האגודה למלחמה בסרטן בתחום אורולוגיה ומנהל במסירות רבה הראויה לכל הערכה את פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן באתר האגודה.
בשם האגודה למלחמה בסרטן ברצוננו לברכו על קבלת התעודה ולברכו להמשך עשייה פוריה ומוצלחת.
תודה רבה!
פרס לבוגר התכנית שלהערכתם הצטיין בעבודתו ותרומתו בתחום.
האם רצוי לנתח ? או חימוטרפיה פלוס הקרנות ?
היה לו בערמונית מה עושים והאם זה מסוכן
גרורות בריאות של סרטן ערמונית קיימות, אך אינן שכיחות. כדאי לבצע PET PSMA ואם אינו קולט, ביופסיה לפני החלטה טיפולית.
בד"כ כל גרורות מגיבות. גרורות בריאה מגיבות לעיתים בעוצמה גבוהה יותר. קצב הגדילה אינו חייב להיות אחיד.
אין מידע רב לגבי הגישה הניתוחית עם הטיפולם הממוקדים והחסוניים.
בעבודת שפרסמתי עם הטיפול הקודמים ראינו:
1- לא כל הנגעים שנכרתו מהריאות כללו גידול (בעבודה נכרתו ממוצע של 8 נגעים ובכ 60% היה גידול), אך לא היה חולה ללא גידול.
2- עדיף לנתח שארית מחלה לאחר תגובה לטיפול במספר מוקדים ואברים שונים מאשר ניתוח במספר מוקדים ואברים שונים במחלה מתקדמת.
עברתי ניתוח רובוטי לכריתה רדיקלית של הערמונית לפני כחודשים וחצי.
בעיקבות גילוי סרטן הערמונית.נכון להיום חזרתי לתיפקוד נורמלי למעט בעיה אחת: בזמן אורגזמה אני משפריץ שתן.השתן ממש מןשפרץ ברגע שאני גומר.
האם זה מצב שניתן לטפל בו או שזה ישאר לתמיד?
הדבר ידוע. בזמן האורגזמה שרירי האגן מתכווצים ויכולם לגרום לבריחת שתן. הדבר משתפר עם הזמן.
בברכה
ד"ר ניכבד שלום
בהמשך לפניה שלי בפורום ב 19.10.17:
עברו כבר 4 חודשים מהניתוח ואין שיפור.עדין ממשיך להשפריץ שתן ברגע שאני גומר.זה מאד מטריד אותי.האם יש טחפול תרופתי או טיפול אחר לתופעה?
אני בן 67 בריא לחלוטין ומיתעסק בספורט (שחיה).
מודה לך מראש על תשובתך
תוצאות ביופסיה פיוזן
בן 61 ,psa 4.3
Ct1c
ביופסיה גליון 6 3+3 ב8 ביופסיות שונות בגג פריפריאלי משמאל אפקס ימין גליסון 6 מינימלי 5%
,high volume low risk prostate cancer
עליך להיפגש עם אורולוג ומומחה קרינה/אונקולוג שיבדקו אותך וימליצו בהתאם. יש להבין את הרקע הבריאותי שלך, העדפותיך ולבדוק אותך בטרם תינתן ההמלצה.
האתר אינו יכול לענות על שאלה רחבה כזאת.
1. בגידולים בשלפוחית, למה גידול שחדר לשריר הוא כל כך מסוכן?
לעומת גידול ta or t1.
2. חולה בן67, עם turbt tcc hg t1 with cis לפני שלושה חודשים,
לאחר 6/6 bcg , לאחר turbt מתוכנן מראש נוסף אתמול שבה
נלקחה דגימה מאזור הכריתה הראשוני. באם תתקבל תשובה
של נוכחות תאים סרטנים או / וגם עדות לcis האם היית מגדיר
את זה ככישלון/חוסר תגובה לbcg ? באם כן מה ההמלצה להמשך?
1- עם החדירה לשריר יכולות להתפתח גרורות.
2- כן. בהתאם לתשובה תישקלנה 3 אפשרויות: חזרה על bcg, טיפול במיטומיצין עם חום, כריתת השלפוחית.