כדאי לבצע CT-PET PSMA, ייתכן ותתגלה גרורה באזור שלא הוקרן. כדאי לבדוק רמת הורמון מין גברי בטרם מתן הטיפול ההורמונלי
בברכה,
שלום רב,
אני בן 69. PSA אחרון 5.77 (10/2017). בשנת 2013 - 2.82 ומאז עלייה מתונה.
בדקת TRUS ערמונית בגודל 22 ממצא היפו מימין ללא פריצת (גבולות שמורים בתוך ומחוץ לערמונית).
תוצאות ביופסיה:
גליסון 3+4 ב- 5/6 גלילים מימין בשיעורים בינוניים. ISUP group 2.
גליסון 3+3 ב- 5/6 גלילים משמאלבשיעורים נמוכים יחסית. ISUP group 1.
PET PSMA תקין למעט קליטה חלשה בשני ציד הערמונית.
אני לא מעוניין בניתוח למרות שאפשרות זו הוצעה לי בעיקר בגלל נושא הקטטר.
נשארו האופציות של קרינה חיצונית או ברכיתרפיה. כאשר ההחלטה הסופית תתקבל בפגישה במכון הקרינה אולם יש פחות סיכוי לברכיתרפיה בגלל גליסון 3+4. כך לפי האורלוג המטפל. מה דעתך בנושא?
והיה ולאחר תקופה כלשהי תהיה הישנות איזה טיפול ניתן לבצע אחרי הקרנות? הבנתי שניתוח לא יהיה אפשרי.
אני עתיד להיות מטופל בביה"ח תה"ש. ראיתי שמתנהלים כיום ניסויים ביחס למספר טיפולי הקרינה בסרטן הערמונית. כ- 8 שבועות (הטיפול הסטנדרטי) למול טיפולים קצרים יותר. דעתך?
תודה מראש!!.
בשל מעורבות מספר רב של גלילים קיימת אפשרות למעורבות קופסית. מעורבות כזאת אינה מקבלת מנת קרינה מספקת בברכיתרפיה.
באשר לנושא Hypofrationation תתייעץ במקום הקרינה.
רקע כללי:
גיל 74 , בריאות כללית טובה, תזונה מאוזנת צריכה נמוכה של בשר אדום וסוכר מעובד (רמת סוכר 110). פעילות ספורטיבית מתונה וקבועה. לחץ נפשי נמוך עד מתון.
סקר בדיקות שנתי תקין, תוצאות בדיקות דם תקינות. עלייה הדרגתית ב PSA בשנתיים האחרונות עד לרמה של 5.6 באוגוסט האחרון!
פרטי הסרטן ותוצאות בדיקות: סרטן הערמונית גליסון 9 (4+5)
· תוצאות ביופסיה:
Prostatic needle blopsles: MG-703:MRI1: Right suspicious lesion: In 6 cores prostatic adenocarcinoma Gleason score 9 (4+5), ISUP grade 5/5. Tumor volume: 60%, 70%, 50%, 100%, 100%, 80%. Immunostains: CD56, synaptophysin and chromogranin negative. MG-704: MRI-2: Left suspicious leslon: Benign prostatic tissue.
· תוצאות Pet- PCMA:
נגעים בערמונית באונה הימנית במוקד מרכזי באזור המעבר בגודל כ 1 ס"מ ובמוקד נוסף פריפרי מימין בגודל כ 1.2 ס"מ. אין עדות לקליטה פתולוגית של 68PSMA.GA באיברים אחרים בגוף.
סיכום:
סרטן גליסון 9 (Very high risk cancer), אין פיזור/ קופסית שמורה.
שאלה: אני מתלבט בין שתי האפשרויות שהוצעו לי ע"י גורמי מקצוע בכירים:
א. ניתוח רובוטי (de vinci) לכריתה רדיקאלית של הערמונית ובהמשך טיפול תומך לפי הצורך.
ב. טיפול מסורתי- הורמונאלי והקרנות. לדברי הגורם הממליץ, הצעה זו נשענת על כך שבסוג זה של סרטן, קיים נתון סטטיסטי שעל אף התוצאות של הבדיקות שמצביעות על כך שאין פיזור, קיימים בסבירות גבוהה תאים מיקרוסקופים מפוזרים שאינם ניתנים לצפייה בבדיקות ולכן עדיף שלא לנתח.
הדיון מתאים לפגישה אישית בינך ונותני הטיפול השונים.
שלום פרופ'
עברתי ניתוח רובוטי של סרטן ערמונית לפני שנה וחצי . גליקסון סופי 3+4 . בן 72 . Psa לפני הניתוח היה 3.1 . בפתולוגיה נמצא נוכחות גידול בשני הצדדים . בדוח רשום שהגידול נגע בקופסית אבל לא חדר דרכה : 2 מוקדי foci .ללא פריצה וללא פיזור משני . אחרי הניתוח סמשך שנה וחצי מאז psa היה 0.00 . בבדיקה של היום ה psa עלה ל 0.04 . בדוח של היום כתוב : הבדיקה בוצעה במכשיר קובס אי- 601 . בבדיקות הקודמות לא צויין המכשיר .
בגלל הקפיצה ב psa שבאה לידי ביטוי היום - האם אתה סבור שאני צריך להתחיל הקרנות ? מה אתה מייעץ לי לעשות ? יש איזושהיא משמעות לציון שם המכשיר שביצע את הבדיקה ?
תודה רבה,
המשך מעקב.
שלום רב דוקטור,
מה הסיכוי שהסרטן יהפוך עד 5 שנים לגרורתי אם יש מעורבות של
Seminal vesicle ו extracapsular extesion?
גיל 64
לאחר ניתוח דה וינצ'י (סרטן הערמונית)
צריך נתונים על Gleason (םתולוגיה) והיקף המחלה בערמונית לבדוק את השאלה במודלים הקיימים.
גליסון 4/3
דרגה T3b
צריך רמת PSA טרם הניתוח.
תוכל לבדוק בבעצמך ב https://www.mskcc.org/nomograms/prostate
בוקר טוב
בביופסיה שעשיתי נילקחו 23 דגימות באחת מהן התגלה גידול סרטני קטן גליסון 6
האם מצריך טיפול או מעקב בלבד?
תודה
צריך לדעת מידת היקף הגידול בגליל, ממצאי הבדיקה הרקטלית (עדיף לפי MRI)ורמת ה PSA. החולים המועדפים הם אלו עם: Gleason 6, לא יות רמשני גלילים מעורביםם מתחת ל 50%, מעורבות הגידול בערמונית (הממצא לא יכול להגיע לקו האמצע), PSA קטן מ10.
15% מחולים כאלו ישנו גידול משמעותי מבחינת מעורבות הקופסית והפתולוגיה.
בדיקת MRI אנדורקטלי ו בדיקות גנטיות של הגידול מדייקות בסיכון.
גידול מתקדם מקומית. יש להשלים בירור לשלול מחלה גרורתית.
בעלי בן 50 עבר ניתוח כריתה רדיקלית עם דוינצי באפריל 2017 גליקסון 7 בצד אחד 3+4 ובצד שני 4+3. psa לאחר ניתוח 0.05 שלושה חודשים לאחר מכן psa 0.03 תוצאה אחרונה גם לאחר שלושה חודשים psa 0.07 מה פשר התנודות ? (האם קשור למעבדה) האם תקין ? האם בדיקת ה psa מושפעת מאלכוהול ורכיבה על אופנוע?
אודה לתשובתך.
שלום דוקטור
גיל 64, סרטן הערמונית, עברתי ניתוח להסרת הערמונית , דה וינצי
המנתח בארצות הברית הפנה אותי לבדיקת Cystogram
לבצע שבוע אחרי הניתוח.
מה הסיבה שמפנים לבדיקה זו?
האם בדיקה זו כרוכה בשימוש של חומר רדיואקטיבי?
לא ברורה הסיבה.
זוהי בדיקת רנטגן.
בן 69 בריא בדר"כ למעט יתר לחץ דם מאוזן.
בשל עליית psa מ-2 ל-5 (במשך 4 שנים) וללא תסמינים גופניים בוצע trus. בבדיקה רקטלית גוש לא נמוש ולא נמצא כל ממצא חריג. ב- trus גבולות שמורים (בתוך הערמונית ומחוצה לה) וכן ללא פריצה. ערמונית בגודל 22.
בתוצאות הביופסיה:משני צידי הערמונית 5 מתוך 6 גלילים נגועים.צד ימין גליסון 7 (3+4) בשיעורים בינוניים לדברי הרופא.צד שמאל גליסון 6 (3+3) בשיעורים נמוכים לדברי הרופא.הרופא הציע לי 3 אופציות שיכולות להיות רלוונטיות למצבי: ניתוח, קרינה חיצונית וקרינה פנימית. לפני כן שלח אותי לבצע מיפוי PSMA.
שאלותיי:
מה ניתן לאמר על מצבי?
מה הסיכוי בנתונים (בין היתר שאין פריצת קופסית, מדד הגליסון, גוש לא נמוש בבדיקה רקטלית וללא תסמינים גופניים) שציינתי לפיזור גרורתי מרוחק?
יש עדיפות לאחת מ-3 השיטות במצב כמו שלי? התרשמתי מהסבר הרופא ש-3 השיטות טובות למצבי.
לדעת הרופא לא כדאי במצב שלי לבצע "מעקב אקטיבי". כמו-כן, הרופא ציין שאין דחיפות בקבלת החלטה לגבי איזה טיפול היינו מעוניינים ואנחנו יכולים "לקחת" חודש - חודשיים ולהחליט.
תודה.
בשל מעורבות 5 גלילים לא מתאים למעקב פעיל. יש לבצע MRI (אנדו-רקטלי) של הערמונית לקבל מידע לגבי מעורבות קופסית. ה TRUS אינה בדיקה מדויקת דיה.
בהצלחה,