שלום רב,
שאלה לגבי אמי, בת 75. יש לה מערכת מאספת כפולה בכליה. נמצא אצל אמי הידרונפרוזיס ולאחר אנתרוסקופיה, התגלה תהליך תופס מקום בשופכן השמאלי התחתון שחוסם כליל את המעבר לשלפוחית. היא כרגע עם נפרוסטום.
עשינו בימים האחרונים בדיקת פט סיטי ואשמח מאוד להסבר לגבי התוצאות של הבדיקה:
יש קליטה פתולוגית בעוצמה עד 6.
תהליך היפרמטבולי בשופכן הדיסטלי של המערכת התחתונה.
מימצא היפרמטבולי חדש בשריר הגלוטאוס מקסימוס משמאל. חשוד לתהליך משני.
אשמח מאוד להבין קצת יותר מה המושגים האלה אומרים.
תודה, חוה
מתוארים 2 קליטות: אחת בגידול הראשוני, החוסם (שופכן דיסטלי) והשניה בשריר העכוז הגדול. מכיוון ששניהן בצד שמאל, חשוד לגרורה בקשרית למפה עם מעורבות שריר.
כדאי לדון עם הרופא המטפל.
אני בן 66. גבר. אקדמאי. נשוי+4.
עברתי לפני כשנתיים וחצי נתוח לב פתוח. השתלת שני עורקים ותיקון שסתום.
ב"ה החלמתי, חזרתי לעבודה במלוא המרץ. מרגיש מצויין. בולע 8 כדורים ביום.
לפני כ-3 חודשים גילו לי סרטן הערמונית. עם מעט גרורות.
סיימתי חלק א - טיפולי הורמונים כדורים וזריקה. מתחיל הקרנות (חודשיים) מיד
אחרי פסח.
מרגיש מצויין. מתגבר. קצת משמין. עובר מעט משברי מצב-רוח.
אני עצמאי. ממשיך לעבוד עבודה מלאה. הקמתי בינתיים חברת היי-טק.
כשאני עומד מול מי שצריך לתת לי את הזכויות שלי. - אני מתפרק.
"אתה נראה מצויין" אתה מנכ"ל חברה" "אתה מרוויח טוב" "אתה חזק"
"מה אתה רוצה תמיכה ? אחוזי נכות?". ואני בוש ונכלם.
בגלל שאני עצמאי, בגלל שיזמתי חברת הייטק שנמצאת ב"אקזיט", בגלל
שאני מתאמץ, ועובד, ושמח, לא מגיע לי כלום ?
נפלתי בין המעט אחוזים שעברו ועוברים את מה שאני עובר, ובע"ה מתגברים!
אז לא מגיע לי כלום ???????????????
מישהוא איתי כשאני נשבר, ? בוכה ?
אני בן 62, לאחרונה התגלה אצלנו סרטן ערמונית גליסון 7 4+3 לאחר בדיקת ביופסיה פיוז'ן אצל פרופסור מרגל דוד.
הסרטן ממוקד ולא מופשט והוצע לנו טיפול
ערכתי מחקר על הטיפול, נשמע טיפול פנטנסטי אולם אין מספיק מידע עליו.
האופציות הידועות האחרות הן כריתת ערמונית וטיפול קרינתי.
אודה לחוות דעתך.
פורים שמח
שלום, בעלי בן 50 ב 4/17 עבר ניתוח כריתה רדיקלית עם דוינצי. גליסון 7 3+4 psa לאחר הניתוח 0.05 לאחר שלושה חוד' 0.03 לאחר שלושה חוד 0.07 לאחר שלושה חוד 0.12
מצ"ב דוח פתולוגי.
מה צריך לעשות??
תודה רבה.
נראה ששולי הנחתוח היו חיוביים. מתאים לתוספת טיפול קרינתי.
בברכה,
האם להתחיל כבר עכשיו את הטיפול בקרינה?
האם לבצע pet psma?
איך יודעים שהשוליים חיוביים על פי הדוח הם חופשיים לא?
תודה על המענה המהיר.
סליחה על כל השאלות.. לחץ..
מה זה אומר ששולי הניתוח חיוביים?
האם הקרינה תהיה למיטת הערמונית?
שוליים חיוביים- הגידול לא הוצא בשלמות. המנתח מעריך שהוציא את כל הגידול. אישור לכך נותן הפתולוג. ברמות אלו PSMA אינו מדויק. עבודה הראתה לאחרונה שרצוי להקרין חולים אלו (עם שוליים נגועים) באופן מונע. ההנחיות הן להקרין כאשר PSA עולה, מתחת ל 0.5.
שלום פרופ. סלע
תודה על התשובות והמידע
במסגרת טיפול לפני הקרנות לערמונית הוצע לי לעשות ספייסר
אשמח לחוות דעתך
ראה ספרות רלוונטית:
To provide an update on SpaceOAR® System, a FDA approved hydrogel indicated to create distance between the prostate and rectum which has been studied in phase 2 and 3 clinical trials. Here we review and summarize these clinical results including: the safety of prostate-rectum spacer application technique, the implant quality and resulting rectal dose reduction, acute and long term rectal, urinary and sexual toxicity as well as patient reported outcomes.
A prospective, randomized patient-blinded clinical study was performed comparing image-guided intensity modulated prostate radiotherapy (IG-IMRT) (79.2Gy in 44 fractions) in men with or without prostate-rectum hydrogel spacer. Patients were followed for 3 years, allowing for assessment of long-term safety and efficacy.
Spacer application was well tolerated with a 99% technical success rate. The mean additional space created between the prostate and rectum was just over 1cm which allowed for significant rectum and penile bulb radiation dose reduction, resulting in less acute pain, lower rates of late rectal toxicity, and improved bowel and urinary QOL scores from 6 months onward. Improvements in sexual QOL were also observed at 37-months in baseline-potent men, with 37.5% of Control and 66.7% of Spacer men capable of "erections sufficient for intercourse".
Prostate-rectum hydrogel spacer application is a relatively safe technical procedure which is well tolerated and has a high technical success rate. Spacer application significantly reduces rectal radiation dose, and results in long-term reductions in rectal toxicity as well as improvements in bowel, urinary and sexual QOL.
יש תחושת "שפיכה" אולם למעשה אינה קיימת מכיוון שאין את האיבר היוצר את הנוזל.
תודה על תשובתך והתייחסותך.
שאלתי היתה . מדוע ברגע האורגזמה יש לו כאבים באזור. שנמשכים מספר דקות עד שכל העסק נרגע..
האם יש לזה קשר לשפיכה האחורית?
פרופ סלע - תודה על התשובה הברורה
מה להערתך משך הזמן ה"נכון" להמשך טיפול הורמונאלי (זריקות לוקרין 11.25) ? כאמור - אני כיום לאחר כ 5 חודשי טיפול כבר.
באם הגרורה אובחנה ב PET-PSMA , בקשרית קטנה מ 10 מ"מ, ניתן לשקול הפסקת הטיפול, כבחולה ללא גרורות (לפחות שנה ומחצה), אם המדבר מעבר לכך, לא הייתי מפסיק.
מתי מקובל להפסיק טיפול בטקסוטר עבור סרטן ערמונית גרורתי עמיד לסירוס?
האם נהוג לסיים את כל הקורסים שנקבעו, לבצע הדמיה ולהחליט על המשך או מקובל גם להפסיק מוקדם יותר לאור עליה ב-PSA?
תודה מראש על התשובה,
פעילותך בפורום היא עבודת קודש של ממש. תבורך.
תלוי ביעילות ורעלות הטיפול. מבצעים הערכה כל 3 מחזורים. פרסמו שתוצאות היו טובות יותר בחולים שקבלו מעל 10 טיפולים. אנו הראינו ש PSA המשיך לרדת ב 8 מחזורים. לכן, אנו נותנים לפחות 8 מחזורים.
בן 71, בריא, ב- PSA 6 כריתה רדיקאלית עם קופסית שלמה ב- 2009. תוצאות ביופסיה (ערמונית בממדים 3X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. אונה ימנית בצבע שחור, אונה שמאלית בצבע ירוק, בחתכים רקמה אפורה קשרית): Prostatic adennocarcinoma, geleason score 6 (3+3) present in right lobe and involving aprox. 10% of tissue submitted (maximal tumor dimention 1.2 cm). There is no perineural or capsular invation. Apex, bladder neck, periurethral area, seminal vesicles are free of tumor.No evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatitis are identified במעקב PSA בארץ ובחו"ל תוצאות עם מגמות הפוכות: 2014 - בארץ קטן מ- 0.03, בחו"ל קטן מ- 0.02 2015 - בארץ 0.05, בחו"ל קטן מ- 0.02 2016 - בארץ 0.04, בחו"ל קטן מ- 0.01 2018 - בארץ 0.07, בחו"ל קטן מ- 0.008(!!!). מה מצבי? מה לעשות? תודה.