שלום רב.
האם רופא משפחה יכול לתת מרשם לזריקת bimix forte עבור חולה לאחר הסרת הערמונית עפ"י נוסחת רשת סופרפרם? ( ישנן 4 רמות חוזק )
רופא רשאי לתת מרשם לתרופות רשומות בארץ ואינו ניתניות לרכישת מדף.
בברכה,
שלום רב
אבי חולה במחלה הערורה הסרטן הערמונית.
הוא עשה בדיקות דם ושתן ואולטרסנד,התוצאות מראות שיש סרטן.
הוא מטופל בבית חולים איכיולוב .
קבעו לו תור לניתוח בתאריך 4/5/18 ובנוסף שלחו אותו לעשות בדיקת MRI
(הוא עדייו לא עשה MRI)
השאלה שלי ככה :
האם הוא יכול לעשות את הניתוח לכריתה ללא MRI או שהוא יכול לעשות אחרי הניתוח את הבדיקה
סיכום רפואים:
בן 60,דלקות חוזרות בדרכי השתן.
לאחרונה שוב ארוע עם הפרשות שופכתיות.
סביב הארוע עלית PSA עד 47 עם ירידה מהירה עד 12.
לפני שנים PSA היה 4.
בבדיקה ערמונית חלקה,גבולות שמורים,לא רגישה.
אחרי טיפול אנטיוטי עדיין סובל מכאבים אגניים.
ממשיך DUODART.
יעבור בדיקת US ערמונית בשאלה של אבצס בערמונית
בהמשך במידה ולא ימצא אבצס בערמונית MRI בלוטת הערמונית לפני החלטה על ביוםסיה
(זה הסיכום )
לפי התאוצאות מה אתה ממליץ או חושב?
כמו לשמל על התוצאות או הסיכוי שזה יהיה גרורותי?
או על הדרך של הטיפול?
הרופאים מעלים אפשרות של מורסה בערמונית. במצב זה וודאי שאין מקום לניתוח אלא טיפול אנטיביוטי. בדיקת MRI נועדה לשלול אבחנה זאת. גם אם המדובר בסרטן, הבדיקה חשובה להערכת היקף המחלה מבחינת מעורבות קופסית הערמונית.
חשוד לגידול.
HIFU?? האם אפשר לטפל בגרורה בשיטה זאת בלי לפגוע באיכות החיים???
אנו מנסים לבדוק דברים לפני שחוזרים לטיפול ההורמונאלי.מוכנים לטוס לחול למרכז מתמחה??
עדיף להגיע לאבחון פתולוגי של ההישנות.
HIFU לא מתאים. SRBT מלווה בסיכון מקומי. יש לבצעו במקום עם ניסיון והטכנולוגיה המתאימה. בשל הסיכון, כדאי להוכיח הינות בפתולוגיה.
שלום !
רציתי להבין מה חשיבות רמת הטסטוסטרון לאחר טיפול בקרינה חיצונית + טיפול הורמונלי . מה המשמעות של רמה נמוכה של הטסטוסטרון שלוש שנים לאחר ההקרנה כאשר רמת הPSA לא עלתה מאז ההקרנות מעבר 0.07. רמת הטסטוסטרון הדיע לתחום הנורמה אבל בבדיקה האחרונה שוב חרגה אל מתחת לנורמה.
תודה על התשובה.
כאשר מופסק הטיפול ההורמונלי הציר אינו מתאושש בכל החולים. כאשר עולה רמת ההורמון, חשוב ש PSA נשאר נמוך.
הפעילות ההורמונלית נעשית בפולסים, לכן יכולה להיות תנודתיות ברמת ההורמון, ללא טיפול המדכא אותו.
שלום רב,
בן 68 בביופסיה הערמונית גלילי רקמת ערמונית מעורבים לכל אורכםGLEASON SCORE 3+3=6גלילי רקמת ערמונית מעורבים ב-GLEASON SCORE 3+3=6 הגידול מעורב כ-80 אחוז מהרקמה שנשלחה . בדיקת PSA בדם - 30.46 שאר הבדיקות MRI וPET CT יבצע בסוף החודש . במידה והצילומים יראו שהגידול מקומי ולא התפשט . מהי המלצת הטיפול במקרה כזה ? ובמידה וכן מפושט מהי המלצת הטיפול במקרה כזה ? תודה .
תודה.
השלה הנוכלי אין מספיק מידע להתייחס לשאלה. רמת ה PSA מצדיקה את הבדיקות שהתבקשו.
כדאי לך ,להתחלה לבצע כל הבדיקות וטיפולים שרופאים אונקולוגים יטילו עלך לבצע וב- 27/5/18 לקחת חלק בפגישת קבוצת תמיכה בבית חולים שיבא -פרטים כמה שורות למעלה.שם תפגוש חולים ותיקים ותלמד מנסיונם. כמו כן תקבל תשובות גם מרופאים מומחים שמרצים במסגרת המפגש.
אני מאחל לך לנצח המחלה הערורה.
שלום לרופא
בעקבות אצירת שתן עברתי ניתוח TURP נשלח לפתולוגיה התוצאה GS 3+4=7
20 -25 אחוז מהריקמה הPSA בזמן אצירת השתן היה 30
נשלחתי לאונקולג עשיתי מיפוי עצמות ללא עדות לפיזור משני בלסטי בשלד ניתן לי 30 כדוריפ קסודקס וזזזזזזזריקה אחת של זולדקס בבידקת דם כחודש אחרי הזריקה PSA 0.29 טוסררסטון 0.9 39 הקרנות שאני צריך לעבור לא עשו לי CT לבדיקת גרורות שאלתי האם מספר ההקרנות לא גדול מידיי ,ומה הם תופעות הלוואי להקרנות
תודה מראש
בגידול שחסם רצוי לבצע PET PSMA. צכנון הקרינה נראה מתאים. תופעות לוואי קשורות באברים הנמצאים באגן הקטן (זליגת שתן, ירידה בתפקוד המיני ויציאות רכות ריריות). ממלית שתעיין בחוברת של האגודה למלחמה בסרטן על סרטן עמרונית (בעברית) המפרטת את כל התופעות.
ביקשתי מהאונקולוג באיכילוב לעשות PET PSMA ונאמר לי שבגלל שה PSA היה .0.20 אחרי זריקה אחת אין צורך לעשות את הצילום אני עכשיו אחרי 9 הקרנות האם זה אפשרי לבקש שוב מהאונקולוגית המטפלת
שוב תודה
שלום,
קיבלנו תשובת תד סיטי עבור אבא שלי בעקבות היסטוריה של סרטן הערמונית וכלייה ב psa.
בתשובה בתשובה המתייחסת למערכת השלד מצויינים מס מוקדי קליטה פתולוגיים עד עוצמה 5. כמו כן מצויין כי כנראה תהליכים משניים במוח עצם.
בנוסף, פיזור ג'רמי עשיר ב psma.
האם מדובר בגרורות במוח העצם?
תודה רבה.
אני מאוד לחוצה...
נקרא Bi-polar therapy. טיפול בהורמון מין גברי ולאחריו דיכויו. מתבצע במסגרת מחקרית בלבד.