יש לי סרטן הערמונית, עשיתי 39 הקרנות חיצוניות שסיימתי לפני 3 שבועות גם עשיתי בנתיים 2 זריקות הורמונליות, אני צריך לעשות בדיקת דם סמוי בצואה כמו כל שנה רופא המשפחה אמר לי לא לעשות את הבדיקה בנתיים בגלל ההקרנות שאלתי מתי כדאי לעשות את הבדיקה של דם סמוי
תודה
קיים סיכון קטן להתפתחות סרטן בחלחולת משנית להקרנות, תהליך שמתפתח שנים לאחר סיום ההקרנות.
מכיוון שרירית החלחולת נכללה בשדה הקרינה, בדיקת דם סמוי בצואה עלולה להיות חיובית משנית לכך. כך שערכה המניעתי מוטל בספק.
כדאי להיות במעקב שגרתי, בהתאם לגיל ותוך התייעצות עם גסטרואנטרולוג.
בברכה,
עליית ה PSA אינה משמעותית.
בשל Gleason 7 (3, 4), יש שיוסיפו 6 חודשים טיפול הורמונלי, אם כי המרכיב הראשוני 3 מקל, וכאן בא בחשבון גילך, מחלות הרקע, להימנע מטיפול הורמונלי.
לגבי ברכיתרפיה, יש לברר שאין מעורבות הקופסית לפני שחושבים על אפשרות טיפול זאת.
שלום רב
07.2017: דם סמוי בשתן, תוצאות turbt הן tcc hg t1 with cis, גידול אחד 3סמק, שטיפה במיטומיצין.
08.2017: התחיל פרוטוקול lamm.
10.2017: turbt ממצא חשוד הוסר ונמצא שלא סרטני.
11.2018: המשך פרוטוקול lamm אחזקה.
02.2018: ציטוסקופיה נקיה.
05.2018: ממצא חשוד בציטוסקופיה.
06.2018: turbt הסרת גידול חשד גדול להישנות בוצעה שטיפה במיטומיצין.
במכתב השחרור הרופא רשם בהמלצות לאחר קבלת תשובה פתולוגית במרפאה יש לקבוע תור לpetct ולאחר מכן תור להתיעצות עם אונקולוג, כששאלתי אותו מדוע הפנה אותנו לבדיקה זו ולאונולוג מסר לנו כי בגלל שמדובר בחולה עם סרטן בדרגה גבוהה ובגלל שיש הישנות.
מה הסיבה להפניה לפט ולאונקולוג? האם זה ה"סטנדרט" במהלך מחלה שכזה? האם יכול להיות שראה משהו במהלך הturbt?
תודה רבה
השאלה אינה ברורה. לא ברור לי אם הייתה קליטה בבלטת למפה או לא הייתה?ההקרנה נתנה בגלל השוליים הנגועים ורמת PSA שלא הפכה בלתי מדידה. אני מניח שהטיפול ההורמונלי החל לפני הטיפול הקרינתי. יש לתיתו במשך 6 חודשים עם הקרינה.
בדיקת PSMA אינה מדויקת ברמת התא הבודד". שאלתי הנוספת היא לגבי הטיפול ההורמונאלי.. הטיפול לאבי ניתן לשנה וחצי ולפי המלצתך יש לתיתו 6 חודשים.. האם להפסיק את הטיפול? עברה חצי שנה מתחילת הטיפול ואבי סיים את ההקרנות.
בד"כ נותנים טיפול הורמונלי של 18 חודש בשילוב עם קרינה כאשר שה הטיפול היחיד. לאחר כריתת הערמונית, הטיפול ההורמונלי ניתן במשך 66 חודשים בשילוב עם טיפול קרינתי.
אשמח מאוד מאוד לעזרה
בעלי , גיל 57, בריא ואיתן, נתגלה גידול בערמונית, בוצע ביופסיה - גליסון 3+3=6 , ps 4.58, אין גרורות, יש היסטוריה של תמותה מסרטן הערמונית במשפחה
מבקשת את המלצתך לטיפול הטוב ביותר והמומלץ ביותר לגיל זה
האתר אינו יכול לענות על שאלה כזאת.
חסר מידע לגבי הביופסיה, מספר הגלילים הנגוע ן % המעורבות.
בהתאם לנתונים ידונו אתכם על אפשרויות הטיפול, כולל מעקב פעיל באת קיימית הנתונים המתאימים.
אם קיים סיפור משפחתי יש צורך בבדיקה במכון גנטי לשלול מוטציה גנומית כמו BRCA.
תודה על המענה
מוסיפה נתונים -
11550/1 - one core out of 2 shows area of adenocarcinoma
( 8% of volume )
Gleason score 6 (3+3
אבחנה - T92000
M81403
מקווה שספקתי את הנתונים הרלוונטים
יש לבדוק אפשרות של מעקב פעיל.
צריך לדון עם הרופא המטפל על יתרונות וחסרונות של כל שיטה ולהתאימה לעולם הערכים של המטופל. דבר כזה יכול להתבצע רק בדו-שיח פנים אל פנים.
בהצלחה,
חלקית. כדאי לשקול ביצוע בדיקות גנטיות לאפשרות מעקב פעיל וגן MRI להבין היקף המחלה בערמונית. לאחר מכן, עליכם לשבת עם הרופא המטפל ולעבור על כל תופעות הלוואי ומה מתאים לבעלך.
במידע מצומצם כזה לא ניתן לענות על השאלה. לדוגמא חסר מידע כיצד בוצעה הביופסיה, כמה גלילים נגועים, מה שיעור המעורבות בכל גליל, מה היקף המחלה בערמונית בבדיקה הרקטלית. מה מצב הבריאות הכללי, תפקוד מיני וכו'/. כך, שכעת כל אפשרויות הטיפול אפשריות: ניתוח, קרינה ומעקב.
באם יש סיפור משפחתי יש לבצע בדיקה גנטית לשלול מוטציה בגנים דוגמת BRCA, ATM וכו"
שנה וחודשיים לאחר ניתוח רדיקלי של הרמונית PSA עולה כרגע 0.24 לאחר התייעצות עם אונקולוג הוחלט על הקרנות וטיפול הורמונאילי.
ב24/6 יעשה זריקת זולדקס
ב 27/6 יתחיל הקרנות
האם צריך זמן בין הזריקה להקרנות או שזה בסדר במקביל?
אני לא רופא אני חולה בסרטן הערמונית ,מניסיוני זריקת זולדקס נעשתה במקביל ל 39 ההקרנות שסיימתי לפני 10 ימים
הרבה בריאות
עברתי ניתוח TURP בגלל אצירת שתן שזה ניתוח שנעשה דרך השופכה לא כריתה של בלוטת הערמונית שלחו לפתולוגיה גליסון היה 7 קיבלתי בנתיים 2 זריקות ועשיתי 39 הקרנות חיצוניות אחרי ההקרנות עשיתי שלום בדיקת PSA
התוצאה 0.05 ממשיך במעקב
קובי שלום, ראשית תודה על התייחסותך לשאלתי. רציתי לשאול מנסיונך האם חווית תופעות לוואי הן מההקרנות והן מהטיפול ההורמונאלי, בעלי בן 51 והוא קצת חושש.. חשבנו שסיימנו אחרי הניתוח ועכשיו זה..
אתה לא חייב לענות אם אינך מרגיש בנוח.תודה רבה.
אין לי בעיה לענות אני בן 68, לפי כל האזהרות של הרופאה במכון הקרנות ולפי הכתוב באינטרנט יש הרבה תופעות לוואי ,זה כמו האזהרות של תופעות הלוואי בתרופות, הרופא במכון חייב ליידע את החולה על תופעות הלוואי , אצלי תודה לאל חוץ מחולשה הכל עבר בשלום ,בזריקות יש תופעה של גלי חום אימפוטנציה בהקרנות ממה ששמעתי ממטופלים שהיו איתי קושי במתן שתן במיוחד בלילה , לפעמים שילשולים במידה ויקרה משהו חריג תמיד אפשר לקבל עצות מהרופא במכון אין ברירה צריך לעשות את ההקרנות ולקוות לטוב
בהצחלה והרבה בריאות
נהוג לשלב טיפול הורמונלי עם קרינה בגלל אפקט סינרגיסטי - הגברת יעילות הקרינה בשל מתן הטיפול ההורמונלי.
ישנם מצבים בהם מסתפקים רק בקרינה ומצבים בהם מוסיפים טיפול הורמונלי. ההחלטה תלויה בפתולוגיה, קצב עליית PSA ובדיקת PET-PSMA.
פרופ יקר
בעלי יקבל גם זריקת זולדקס וגם 30 הקרנות שאלתי היתה האם לא צריך מרווח ביניהם. בכל מקום שקראתי רצוי חודשיים הפרש בין הזריקה להקרנות. בעלי יעשה שבוע הבא את הזריקה ולאחר שלושה ימים יתחיל את ההקרנות.
גליסון 3+4 ניתוח רדיקלי שוליים חיוביים באפקס
האם זה לא ישפיע על איכןת הטיפול?
והאם אי קבלת קזודוקס תשפיע על עליית ה pss שכן הזולדקס מעלה באופן זמני ולעיתים מחמירה את הגידול?
ממתינה לתשובה על השאלה הקודמת
ובנוסף מדוע לדעתך לא ניתן גם כדורי קסודוס.
תודה רבה!!!
אני מניח שהמדובר במחלה מינימלית המתבטאת בעליית PSA בלבד, כך שלא תהיה משמעות קלינית לתופעה שאת מכוונת אליה- "Flare-up".
מקובל להתחיל בטיפול ההורמונלי ולהקרין לאחר כחודשיים. אם מוזמן לראשונה למכון רדיותפיה ב 27 אזי הקרינה עצמה תתחיל לפחות בעוד כחודש עד שיסתיים תכנון הקרינה.
בוקר טוב פרופ, בעלי כבר קיבל תוכנית הטיפול.
ב 27/6 הוא מתחיל כבר את ההקרנות ולכן זה יוצא שהזריקה של הזולדקס במקביל להקרנות.
שאלתי את הרופא והוא אמר שלא חייבים להמתין בין שני הטיפולים ורק מחקרים אמריקאיים תומכים בזה.
האם להתעקש בעניין ??
אני רוצה שבעלי יקבל את הטיפול האפקטיבי ביותר במטרה לריפוי מלא ולא לעשות טעויות.
פרופ' האם להתעקש בעניין ?
ממתינה לתשובתך..
רצוי לא להזכיר שמות!!!!
בדיקת PSMA אינה מדויקת ברמת התא הבודד.
יש לסיים את הטיפול שניתן ולעקוב. אין צורך בטיפול נוסף.
שלום רב,
אבי חולה בסרטן ערמונית גרורתי גליסון 9
הוא עשה ניתוח ציסטוסקופיה וכעת הוא מטופל בתרופה הורמונלית אחת לשלושה שבועות.
האונקולוג הציע טיפול כימותרפי והקרנות.
אבי מעדיף לטפל באבירטרון במקום הטיפול הכימי, הוא נרתע מהטיפול הכימי , בגלל תופעות הלוואי שלו, אך האונקולוג לא נותן מרשם לאבירטרון בתואנות שונות.
השאלה שלי,האם הוא זכאי במצבו לקבל מרשם לאבירטרון ?
בנוסף, ישנה חברה שמתמחה בבדיקות גנטיות ובודקת איזה טיפול מתאים לחולה,האם טיפול כימי או טיפול באבירטרון, וכדו' האם ידוע לך מה רמת האמינות של הבדיקה, והאם היא הוכחה כמועילה ?
אשמח למענה בהקדם,
אין לי מספיק מידע לענות על השאלה. לאן ההקרנות?
המחלה גרורתית הראו עבודות ייתרון בתחולת החיים בהוספת טיפול כימי או אבירטרון לטיפול ההורמונלי. בארץ מאושר רק הטיפול הכימי ולא הטיפול באבירטרון. הקופות ממאנות לממן טיפול באבירטרון. ביטוח פרטי יממן זאת, כי הטיפול מאושר בארצות הברית.
ראומה שלום
להלן קצת מידע
במצבו של בעלך אין בעיה לקבל אבטרון
קופות החולים יאשרו לך במידה ויהיה לך מרשם מאורולוג - אונקולוג
לי בגליסון 7 אשרו
הבעיה היא שיש לאביטרון הרבה תופעות לואי - אצלי הפסיקו את הטיפול לאחר חודש
יש לעקוב כל שבועיים בבדיקת דם אחר תפקודי כבד כליה ולחץדם
מידע לא ברור. האם גליסון 7 זה בביופסיה עדכנית? אם פליטת קולמוס, אין מה לדאוג.
בברכה
שלום,
מבקשת לדעת האם טיפול הומואופטי ניתן לשלב עם קונבנציונלי , בזמן הקרנות וטיפול הורמונלי