אם המדובר בגליסון 9, הטיפול 18 חודש. ממצא זה מסווג את המחלה בקבוצה הזקוקה לטיפול של 18 חודש. בקבוצת הסיכון הבינונית הטיפול ההורמונלי ניתן 6 חודשים.
בברכה,
ומה לגבי השאלה ה2? לגבי ההזעות שמופיעות כל שעה וחצי.. מה יכול לעזור? יש כדור שיכול לעזור? אם כן מה החסרון בליטול אותו?
האם זריקות הורמונליות לסרטן הערמונית זולדקס גורמות לירידה ההמוגלובין
קובלתי 2 זריקות בסוף החודש זריקה שלישית
תודה ד"ר על התשובות המהירות שלך
אני מניח שהמדובר בזריקה כל 3 חודשים- אזי לא, אם כל 6 חודשים- אפשרי.
שלום,
עשיתי ניתוח הסרת הערמונית ב 2009
מאז מודד PSA כל חצי שנה
גליסון 8, בן 68
שני אחרונים היו > 0.05
האם צריך להמשיך ככה, או לעבור לשנה?
תודה
תלוי בממצאים הפתולוגיים והאם נתנה קרינה לאחר הניתוח. אני עוקב עם Gleason 8 כל 6 חודשים כ 5 שנים, אח"כ כל שנה.
מאז מודד PSA כל חצי שנה. עד יולי 2015 PSA היה 0.
יולי 2015 - 0.02
ינואר 2016 - 0.01
יולי 2016 - > 0.01
ינואר 2017 - > 0.01
יולי 2017 > 0.05
ינואר 2018 > 0.05
אני בן 67 . הנה אבחנה פתולוגית
Radical prostatectomy
Adenocarcinoma of prostate , Gleason grade 4 + 4' involving right posterior lobe. Capsular perineural invasion is seen. No evidence of extraprostatic extension . Additional small focus of adenocarcinoma Gleason grade 3 + 3 seen at apex. The seminal vesicles are free of tumor. The surgical margines at bladder neck, apex, and capsuls are free of tumor
שלום רב
חולה בן 66 שאובחן בתחילה עם hg tcc t1 with cis לפני כשנה,
1. אם הגידול חוזר לאחר שנה מה היא המלצתך להמשך במקרה ומדובר
בדרגה t1, מהי המלצה בדרגה t2?
2. במקרה ויש חזרה של הגידול בדרגהhg t1 , והמרכז הרפואי בו החולה מטופל לא מציע טיפול אחר מלבד bcg ומיוטמצין קר האם יש צורך לפנות למרכז אחר/אונקולוג?
3. במקרה ויש חזרה של הגידול בדרגה גבוהה מ t1 , והמרכז הרפואי בו החולה מטופל לא מציע טיפול אחר מלבד bcg ומיוטמצין קר לגידולים שיטחיים, האם יש צורך לפנות למרכז אחר/אונקולוג?
איני מטפל בגידולים שטחיים. לא נראה לי הגיוני שהיו מציעים לגידול מעל T1 טיפול ב BCG או MMC. בגידול T2 משלבים ניתוח (או קרינה במוסדות מיומנים למעקב ללא כריתה) עם טיפול כימי.
בהישנות של T1 ההמלצה מתאימה.
מה הכוונה בהישנות t1 ההמלצה מתאימה?
לפני כשנה התגלה גידול t1 ובוצע טיפול בbcg.
לפני כשבוע חשד להישנות בוצעה שטיפה בmmc.
השאלה שלי הייתה, מה עושים במקרה שיש חזרה של גידול t1 hg לאחר כ11
חודשים שבמהלכם בוצעה bcg ind וbcg אחזקה, בפרט במקרה בו המרכז הרפואי שהחולה מטופל בו לא מציע טיפול אחר מלבד שטיפות bcg וmmc קר.
אין ידע על שולי הניתוח ורמת ה PSA לאחר הניתוח להתייחס לשאלה.
שולי הניתוח שלילי
רמת PSA לפני ניתוח 7.8
רמת PSA לאחר ניתוח: אפס/ לא ניתנת לזיהוי
במעורבות שלפוחית הזרע ההמלצה היא להקרין.
תודה על המענה
לאיזה איזור מומלץ להקרין ומה הסיבה שזה מומלץ?
האם מומלץ להתחיל בהקרנות גם 7 חודשים לאחר הניתוח?
עד כמה בדיקת שתן ציטולוגיה מדוייקת בגילוי סרטן במערכת דרכי השתן ובפרט בשלפוחית. אשמח לפירוט לגבי כל סוג של סרטן במערכת השתן
ציטולוגיה אינה מדויקת כי יכולים להיות שינויים תגבותיים שיביאו להערכה של ציולוגיה חיובית. לא ניתן טיפול ע"ס ציטולוגיה בלבד. תשובת הציטולוגיה מסייעת בהמשך הבירורו בולה.
שלום
07.2017: דם סמוי בשתן, תוצאות turbt הן tcc hg t1 with cis, גידול אחד 3סמק, שטיפה במיטומיצין.
08.2017: התחיל פרוטוקול lamm.
10.2017: turbt ממצא חשוד הוסר ונמצא שלא סרטני.
11.2018: המשך פרוטוקול lamm אחזקה.
02.2018: ציטוסקופיה נקיה.
05.2018: ממצא חשוד בציטוסקופיה.
06.2018: turbt הסרת גידול חשד גדול להישנות בוצעה שטיפה במיטומיצין.
במכתב השחרור הרופא רשם בהמלצות לאחר קבלת תשובה פתולוגית במרפאה יש לקבוע תור לpetct ולאחר מכן תור להתיעצות עם אונקולוג, כששאלתי אותו מדוע הפנה אותנו לבדיקה זו ולאונולוג מסר לנו כי בגלל שמדובר בחולה עם סרטן בדרגה גבוהה ובגלל שיש הישנות.
מה הסיבה להפניה לפט ולאונקולוג? האם זה ה"סטנדרט" במהלך מחלה שכזה? האם יכול להיות שראה משהו במהלך הturbt?
בסרטן שלפוחית השתן האורלוג מטפל במחלה כאשר היא שטחית. האונקולוג נכנס תתמונה כאשר המחלה חודרנית, ואזי קיימת אפשרות לשליחת גרורות. מכאן, הצורך בביצוע CT-PET ומעורבות אונקולוג יתקיים, באם התשובה הפתותוגית של ה TURBT תראה לדחרה לשריר או מעבר לו.
הרופא האורולוג אמר שהסיבה להפניה היא כיוון שמדובר בחזרה של גידול, (לפני כשנה שהתגלה לראשונה היה high grade t1 with cis).
האם זאת לבד יכולה להיות סיבה לכך לפני קבלת תוצאות? האם ניתן לדעת שגידול חודרני לפנח תוצאות פטולוגיה?
לא, יש להמתין לתוצאות פתולוגיה. טיפולים כימיים אינם יעילים בגידולים שטחיים במתן תוך ורידי.
תופעה מצבי הרוח ידוע כמו תופעת גלי החום אני חושב שאת עושה טעות חמורה בלפנות אל חולים שיתנו לך טיפול, או ימליצו על כדור טבעי להפגת חרדות ,טיפול כזה יכול לתת רק רופא פסיכיאטרי או פסיכוטלוג ,בבקשה ממך אל תחפשי קיצורי דרך שיכולים להזיק ,הרפו בפורום ששאלת אמר שהוא לא מתמצא בנושא ,בטח לא אנחנו,מה שמתאיפ לחולה אחד לא יתאים בהכרח לשני,אני מבין את הלחץ שאת נמצאת בו.
הבנתי אותך את עושה הכל בזהירות ,ואני מעריך את זה ,גם כדורים טבעיים יש בהם סיכון .יש רופאים הומופאטים שיוכלו לעזור לך ,וזה הכי טוב מבחינת ההבנה שלי.
תודה לך על הייעוץ והמון בריאות!
לא מכיר.
כדאי שישוחח עם פסיכולוג. זה עשוי להפיג את החרדות.
את יכולה להעלות את שאלתך בפורום רפואה משלימה באתר זה
בניהולו של דר' עופר כספי.
בברכה, מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן