יכולה לסייע בהחלטה בין טיפול פעיל ומעקב פעיל בחולים עם סרטן ערמונית בר-סיכון נמוך. יכול גם לסייע בצורך ךטיפול משלים בחולים עם סרטן ערמונית בסיכון גבוה עם מאפיינים פתולוגיים גרועים לאחר הניתוח.
שלום, אני בן 76. באפריל 2018 אובחנתי עם סרטן הערמונית שהתפשט לשלפוחית הזרע ולריאות. T Stage 3B, N Stage 0, M Stage 1. גליסון 7 (4+3). התחלתי לפני 12 יום בטיפול הורמונלי Casodex וקיבלתי כעבור שבוע זריקת Decapeptyl.
אונקולוג/אורולוג הציע לי לבקש יעוץ במכון גנטי לגבי שלילת נשאות מוטציות ATM/BRCA. לא מצאתי חומר המסביר את המשמעות והחשיבות בהקשר לסרטן הערמונית (אלא רק לסרטנים מסוג אחר). אודה מאד קבלת מידע כדלקמן:
1. מה בודקים ומה משמעות הבדיקה במקרה שלי? איך מתבצעת?
2. האם כלול בסל הבריאות? אני חבר מכבי זהב והאם ניתן לבצע באמצעות הקופה?
3. היכן ניתן לבצע ואיפה מומלץ באיזור המרכז?
הגידול מופיע בחולים עם מוטציה במספר גנים הפוגעים בציקון DNA בהם BRCA ו ATM. היום בנוכחות גרורות ממליצים את הבדיקה. המוטציה בשלב זה היא גנטית, ואם קיימת מחייבת בדיקת כל בני המשפחה.
בברכה,
שלום
7.2017 tcc hg t1 with cis
8.2017 lamm protocol 6/6
10.2017 בוצע turbt נגע הוסר מהשלפוחית ללא ממאירות
02.2018 ציטוסקופיה נקיה
06.8 turbt עקב הישנות, תוצאות tcc ta with cis
מה הכי נכון לעשות הלאה. גיל החולה 70
פי שידוע עברתי 39 הקרנות חיצוניות ו2 זריקות זולדקס בנתיים ,סוף החודש עוד זריקה ,השאלה אני מעוניין לקבל חיסון לשלבקת חוגרת אחי קיבל את המחלה שמלווה בכאבים, האם זה אפשרי בגלל ההקרנות
תודה מראש
שלום רב , אני בן 72 +1ח . לאחר ביופסיה בערמונית בה התגלו ממצאים ממאירים הופניתי לבדיקת CT PET ולבדיקת MRI ערמונית . בדיקת ה - CT PET העלתה כי בנוסף לתאים הממאירים בערמונית קיים חשד כי קיימות גרורות באגן בעצם האיליום השמאלי ( היתה בו קליטה בעוצמה נמוכה ) . ההמלצה היתה לעשות קורלציה עם בדיקת MRI .
מצ"ב תוצאות בדיקת ה - MRI שנעשה ימים ספורים לאחר בדיקת ה - CT PET .
אודה לך אם אוכל לקבל הסבר ופירוש תוצאות בדיקת ה - MRI המצ"ב .
אודה לך אם אוכל לידעני אם היתה בתוצאות ה MRI התייחסות לגרורות שבספק באגן בעצם האיליום השמאלי כפי שאובחן בבדיקת ה - CT PET .
להלן ממצאי בדיקת MRI של האגןבוצעו סריקות המכוונות לערמונית בערכי T1W , לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום בערכי T2W כולל ערכי DW1 ו - CSI . הסריקות בוצעו במישורים קורונלי , אקסיאלי , וסגיטלי .סיבת הפניה : ידוע על PSA מוגבר 4.1 . לצורך המשך בירור הופנה לביצוע בדיקת MRI. ידועעל ביופסיה של הערמונית . לפי הביופסיהלפני 3 שבועות ידוע על גליסון 7 באונה הימנית ועל גליסון 6 באונה השמאלית .ממצאים :מודגמת ערמונית בגודל כ -4.0*2.8*3.3 ס"מ . נפח משוער של הערמונית 19CC = , אינה מוגדלת.באיזור פרפרלי מימין מגובה אפקס עד גובה MID GLAND מודגם תהליךבעל סיגנל נמוך בערכי T2W , נמדד בגודל כ - 1.3*0.9 ס"מ , עפ דפוזיה רסטרקטיבית והאדרה בולטת לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הוריד .יש לציין כי בגובה התהליך מודגם טישטוש של הקפסולה עם הסננת שומן קלה של הקפסולה . קיים רושם למעורבות של הקפסולה והתפשטות אקסטרה פרוסטטית מינימלית , כ - 2 מ"מ .איזור פריפרלי משמאל בעל מרקם הטרוגני .בגובה MID GLAND משמאל מודגם מוקד בעל סיגנל נמוך בערכי T2W בגודל כ- 0.7 ס"מ . הממצא כן עובר דיפוזיה רסטרקטיבית קלה ומתאדר לאחר הזרקת חומרניגוד לתוך הוריד , חשוד 4 PIRADS .איזור TZ ללא ממצא חריג .הקפסולה במחצית השמאלית של הבלוטה שמורה .שלפוחית השטן בקיבולת חלקית . דופנותיה טרביקולריים .שלפוחית הזרע במילוי חלקי .אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך כלי הדם האיליאקליים .מבנה גרמי שמור .סיכום : הערמונית לא מוגדלת .ממצא חשוד 4 PIRADS באיזור פרפרלי בגובה אפקס עד MID GLAND מימין . ממצא חשוד 4 PIRADS באיזור פרפרלי בגובה MID GLAND משמאל קיים טישטוש מעורבות של הקפסולה מימין עם רושם להתפשטות אקסטרה פרוסטטית מינימלית ביותר ..
לא נראו גרורות בעצמות.
שלום לכולם,
אני בן 80 ואובחנתי עם גידול ערמונית אחרוי משמאל גליסון (3+4) עם פריצה קלה של הקופסית.
הומלצתי לטיפול קרינתי בשיטת SBRT ללא בוסט קרינתי:
D9 לחוליה - 3פעמים *10Gy
לערמונית ללא קרינה לאגן - 5פעמים*7Gy
השאלה שלי: לא כדאי לעשות יותר הקרנות בעוצמות יותר פחותות ? מה עדיף ברמת הטיפול ומה עדיף ברמת המטופל ?
תודה
זובי שיטה שכובשת יותר מקום לאחרונה בטיפול.
בהצלחה
שלום ,
בעלי עבר כריתת ערמונית רדיקאלית, בבדיקה פתולוגית של התכשיר הניתוחי נמצאּ 4 +BILATERAL GS 5 ADENOCARCINOMA OF PROSTATE , ללא מעורבות קשרי לימפה אגניים, אך עם מעורבות של שלפוחית הזרע,של המרווח הסב עצבי ושל שולי החתך הניתוחי, לפני הניתוח PSA 4.6 , עשינו בדיקת PET CT שהראתה אותם תוצאות כפי שהיו בבדיקה פתולוגית ואין גרורות, לאחר חודשים אחרי ניתוח PSA 0.24, לפני כחודש קיבל זריקת דקפפטיל וכיום PSA ירד ל 0.01
האם טיפול של 28 הקרנות שמתחיל שבוע הבא עוד יוריד תוצאות PSA ?
ומה ערך של PSA שרצוי להגיע אליו ?
תודה רבה
רצוי להגיע ל PSA בלתי מדיד. PSA של 0.24 חודשיים לאחר הניתוח, עם PSA התחלתי של 4.6, מעיד על שארית מחלה לאחר הניתוח (קרוב לוודאי שוליים נגועים). ההחלטה על תוספת טיפול קרינתי ראויה.
בהצלחה,
חודש לאחר זריקל דקפפטיל PSA ירד ל 0.01 , האם רמה זאת היא נחשבת לבלתי נימדדת וזה לפני התחלת הקרנות
שלום,לפני כשלושה חודשים בעלי לעבר ניתוח רדיקאלי שכלל הורדת קישוריות הלימפה, , ועדין קיימת בצקת באזור האשכים , מה ניתן לעשות עלמנת להקטין את הבצקת,בעלי צריך להתחיל הקרונות בקרוב.
לא ברור אזור ההאשכים.
חולה בן 70 שאובחן בHIGH GRADE T1 TCC וגם Cis.
החולה טופל בBCG סהכ 12 טיפולים בתקופה של 8 חודשים,
עקב ממצא שנמצא בביקורת לפני כחודש וחצי אתמול בוצע ניתוח והוסר גידול.
עד לקבלת התשובה הביופסיה, מהי המלצתך להמשך אם מדובר בחזרה של T1 HIGH GRADE, במקרה של T2 מהי המלצתך?
ינאי
תפנה כאשר ישנה תשובה פתולוגית מדויקת.
בברכה
אודה לך על הסבר ומשמעות תוצאות בדיקת ה - CT-PET אליה הופניתי לאחר שנתגלו תאים ממאירים בבדיקת ביופסיה שערכתי . אני בן 72 ובריא לחלוטין בדרך כלל . תודה
ראו קליטה בערמונית המתאימה לגידול.
ממצא לא ברור, אך חשוד, באגן משמאל ומבקשים בדיקת MRI לאבחון.
ממצאים של איי-עצם (ללא קליטה)- ממצא שפיר.