שלום רב
חולה שאובחן לפני כשנה בtcc t1 hg with cis בגודל 3 סמק.
טופל בlamm.
לפני חודש וחצי מבוצע turbt בגלל חשד להישנות,
תוצאות ta hg tcc with cis, כמו כן החולה מתאשפז שוב לאחר turbt עקב כאבים בבטן , מתגלה נקב בשלפוחית מטופל בקטטר ואנטיביוטקיה.
כשבוע לאחר שחרור מבצע petct שנקבע מראש שתוצאותיו הן חדירה עמוקה מעבר לשומן.
מהי ההמלצה במקרה זה? יש מקום לעשות restage turbt? לחכות מספר חודשים ולבצע petct נוסף?
מצורף פיענוח petct
יש מצב שהקליטה ב PET משנית לנקב בשלפוחית והתגובה הדלקתית.
בברכה,
לעשות שוב petct בעוד 3 חודשים המלצה אחת,
לעשות restage turbt עוד חודש המלצה שניה,
אנא דעתך
בשלב זה אין צורך לבדוק BRCA אצלך, אולם בהמשך כן. אם האשכים בגודל שונה מאז הלידה, זה לא מדאיג, וגם ידוע. שונה, אם השינוי הופיע לאחרונה.
שלום ד"ר סלע היקר,
לאחר גילוי והסרה של מקבץ נגעים קטנים בסה"כ גודל של כ 15X5 מ"מ שהתבררו כממאירים TA low grade
הוחלט לעשות 6 שטיפות ב MMC וציסטוסקופיה כל 3 חודשים לשנתיים ואז לרווח במעט
שאלתי היא, האם בעולם היפותטי נטול שיקולים כלכליים ובהנחה שאין לי בעיה לשלם באופן פרטי את בדיקת ה MRI בכל שלושה חודשים האם זה יכול להוות תחליף לציסטוסקופיה. כמו כן, האם יש בדיקה אחרת / חדשה שמסוגלת להחליף את הציסטוקסקופיה.
תודה
בבדיקת אולטראסאונד כבד התגלתה שכליה ימין בגודל תקין, 5.10 ס"מ . הפרנכימה דלה ובלתי סדירה במיקצת האקוגניות תקינה . לא נצפו בה גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . בקוטבה העליון ציסטה קורטיקלית בגודל 18 מ"מ עם מוקד אקוגני / משקע סידני בתוכה. הממצא קשה מאד להדגמה - נצפתה בשכיבה על הבטן ...
מסוג בוסניק 1
האם דורש טיפול? האם ממאיר יכול להפוך לממאיר ?
מבקש להסביר את 2 הנקודות הבאות שנכתבו בסיכום בדיקת אורולוג :
1.בחישוב PSA velocity 0.3 ng/ml/year וקצב הכפלה של 4.4 שנים.
2.PR ערמונית+1 חלקה ולא חשודה. מה משמעות +1?
בתודה מראש
ערמונית מוגדלת קלות.
אני מודה לך על תשובתך.
אולי אני טועה, אבל, להבנתי, תשובתך מתייחסת לשאלתי בנקודה (2).
אודה לך מאד אם תסביר לי, גם, את המשמעות של תוצאת חישוב ה- PSA velocity המופיעה בנקודה(1).
תודה רבה
שלום
חולה שאובחן לפני שנה ב tcc hg t1 with cis,
החל בפרוטוקול lamm, ב 5.2018 חשד להישנות,
ב6.2018 turbt אחרון תשובה tcc ta hg with cis,
במהלך turbt האחרון מחוררים את השלפוחית והחולה
חוזר לאישפוז לאחר מספר ימים עקב כאבים בבטן, ct אכן אישש חור.
הרופא הפנה לpetct ואונוקלוג להתייעצות, צירפתי את התוצאות,מה משמועתן ומה המשך טיפול מומלץ במקרה זה.
מה היה בפתולוגיה.
אם בדיקת PET הייתה בסמוך ליצירת הנקב, זה יכול לייצג תגובה דלקתית בקיר השלפוחית ובסביבתו משנית לכך.
7 ימים לאחר turbt חולה מתאשפז ל4 ימים עקב כאבים בrlq ובאשפוז
מטופל ב קטטר וAB.
שבוע ימים מרגע השחרור מהקטטר ואשפוז מבצע pet
בדיקת הpet/ct בוצעה לאחר כמה שבועות מ-turbt בו נוצר נקב בקיר השלפוחית,
תוצאות הפתולוגיה הן ta hg tcc with cia, לעומת זאת
תוצאות ה pet ct שמצורפות פה מקודם ולפיהן יש חדירה עד השומן,
מה המהלך האופטימלי להמשך?
אובחנתי לאחרונה כחולה בסרטן הערמונית PSA = 6.1 /בביופסיה גליסון 3+3= 6 ברוב הדגימות עד 70% באחד הדגימות. ב - US מ - 2016 ערמונית 25.
נתבקשתי לבצע MRI ערמונית ולאחר מכן לפנות לאורואונקולוג.
שאלה: נקבעה עבורי בדיקת MRI בבי"ח אך נאמר לי כי הבדיקה יכולה להתבצע שם ללא סליל אנדורקטלי.
האם נדרשת בדיקה הכוללת סליל אנדורקטלי במקרה שלי?
האם יש חשיבות לשימוש בסליל אנדורקטלי לצורך קבלת תמונה וממצאים שתאפשר לאורואנקולוג המלצה מתאימה להמשך הטיפול בי?
תודה מראש
MRI טלסא 3 יכול להחליף MRI אנדורקטלי.
קראתי שלאחרונה בכנס דובר על תרופה מסוימת למחזור הדם בעקבותיה הקרנה על הרקמה הנגועה בלייזר
האם ניתן יותר לפרט בנושא שיטה זו
המדובר בטיפול פוטודינמי. מזריקים פיגמנט (חומר כימי שזוקק ע"י ביכימאי ממכון וייצמן הדומה לפיגמנט הירוק בצמח). בהקרנת הנגע נוצרת ראקציה באזור המואר, הפוגעת בכלי דם בגידול (ששונים מכלי הדם הנורמליים) ובעקבותיה ריאקציה חיסונית הפוגעת בגידול. הטיפול ממוקד, כי משפיע באזור המואר.
בחיפושים יופיע כ PDT.
שלום רב ,אני בן 72 . בתוצאות בדיקת MRI ערמונית שנערכה לי מופיע המשפט הבא :
יש לציין כי בגובה התהליך מודגם טישטוש של הקפסולה עם הסננת שומן קלה של הקפסולה . קיים רושם למעורבות של הקפסולה והתפשטות אקסטרה פרוסטטית מינימלית , כ - 2 מ"מ.
מה משמעותו של משפט זה ? האם משמעותו של משפט זה כי תאים סרטניים פרצו החוצה מהקפסולה של הערמונית ואם כן באיזה היקף . אם אין ודאות , מהו אחוז הסיכוי שאכן כן היתה פריצה .
ברגשי תודה על התייחסות ,
משה
צריך להתייחס כי קיימת מעורבות הקופסית וטיפול בהתאם.