שלום וברכה,
קיבלתי לאחרונה את תוצאות הבדיקות שלי לאחר אבחנת גידול בפרוסטטה אצלי. נרשם בפיענוח של ט.מ חזה: ״מודגם מבנה ציור גאוגרפי של פני הריאות עם אזורים של היפרלוצנטיות יחסית לאזורים אחרים, ייתכן מאוד על רקע שינויים ברונכיוליטיים אובסטרקטיבים עם כליאת אוויר יחסית. אין עדות לנגעים מסננים פוקליים. במדיאסטינום בלוטה מוגדלת פראקרינית 17*21 מ״מ. בשער ימני בלוטה בקוטר 20 מ״מ, בלוטות מרובות פראטרכליות קטנות וסובקרינלי. מוקד עיבוי פלאורלי מימין בחלקם עם הסתיידות.״
בפיענוח ט.מ בטן ואגן רשום: ״ כבד תקין. בטחול מוקדים מסויידים זעירים כנראה גרנולומות. אדרנלים תקינים. כליה שמאלית מצומקת. ימנית היפרטרופית. לבלב תקין. בלוטות קטנות מסוננות ברטרופריטוניאום סביב אורטה סוברנלית. חסימה של אורטה סוברנלית כולל איליאקות משותפות. באגן, שלפוחית שתן תקינה. פרוסטטה מוגדלת בקוטר כ- 5.5 ס״מ. אין בלוטות מוגדלות.
בשלד, פיזור משני גס בכל השלד.
לסיכום,
פיזור גרורתי קרוב לוודאי בכל השלד על רקע הגידול פרוסטטי?
לימפאדנופתיה קלה מדיאסטינלית ורטרופריטונאלית על אותו הרקע?
חסימה של אורטה דיסטלית ואיליאקות״
אני רוצה בבקשה לדעת מה דעתכם על רמת התקדמות המחלה, מה עליי לעשות כעת, ומה הטיפולים המומלצים?
בלי לדעת את רקע המחלה מבחינת טיפולים קודמים, ורמת הורמון המין הגברי קשה להתייחס להוראת טיפול. באם לא קיבלת כל טיפול בעבר, יש לתת טיפול הורמונלי בשילוב עם טיפול כימי או אבירטרון.
בברכה,
אבחנה 1 מתוך 12 דגימות
adenocarcinoma, gleason score 3+3+6, involving 50% of the biopsy, grade groop 1
האחרות: shoing athropic changes
מבקש להבין משמעות, בדיקות נוספות אם נדרשות, והמשך טיפול מקובל
חשוב לדעת מה מראה הבדיקה הקלינית. בשלב ראשון ממלית על MRI טלסה 3 או endorectal, להבין את היקףהמחלה בערמונית.
שלום
רציתי לברר
המשמעות של RCC מסוג פפילרי:
מסה מעוגלת ומוגדרת למדי בגודל 50X52
חלקה גולש אל המערכת המאספת והסינוס הכלייתי
האדרה מתונה לא הומגנית עם גדילניום
מדגימה רסטיקרציה נכרת בדיפוזיה
לא ברור לי כיצד נקבעה האבחנה הפתולוגית ללא ביופסיה.
האם זריקות זולדקס לסרטן הערמונית גורמות לחולשה ,אני אחרי 3 זריקות במשך 9 חודשים ,מתי אמורה לעבור החולשה
תודה
כדאי היה לבדוק רמת Testosterone לפני תחילת הטיפול. כדאי למדוד כעת. בכל אופן, יש ירידה. צריך לזכור שיכול לקחת כ 8-9 חודשים להשפעה המירבית של טיפול הורמונלי על PSA.
בהצלחה,
אני פונה אליך בשלישית מכיוון שעדיין לא נעניתי לבקשתי להסבר, אולי בשל ניסוח לקוי.
בסיכום בדיקת אורולוג, הוא כתב:
"בחישוב PSA velocity 0.3 ng/ml/year וקצב הכפלה של 4.4 שנים".
אני מבקש לדעת מה אומר המשפט הנ"ל. מה המשמעות? האם זו תשובת חישוב טובה/לא טובה? האם זו תשובת חישוב מדאיגה? מה עליי לעשות בהמשך לתשובה זו?
חשוב לדעת באיזה הקשר זה נכתב. האם להגע להחלטה לבצע ביופסיה של הערמונית לאבחן סרטן, או האם זה בבמסגרת מעקב בחחולה עם סרטן ערמונית. המדדים מתונים ביותר.
עברתי הסרה של נגעים סרטניים בשלפוחית השתן. ממצאי ביופסיה קבעו Ta low grade והומלץ בפני לבצע 6 שטיפות mmc .לאחר מכן המשך מעקבים ציסטוסקופיה.
האם חובה לעשות את אותן שטיפות או אפשר להסתפק רק במעקב
איזה יתרון יש בביצוע השטיפות.
מניעת חזרה. כדאי בגיל צעיר כזה.
שלום פרופ' סלע,
איני יודע אם תראה את תגובתי, מתאריך 22/07, לתגובתך מתאריך 17/07, ולכן אני פונה אליך שוב.
אני מצפה, בכיליון עיניים, לתשובתך על תגובתי מהתאריך הנ"ל.
מצטער על ההטרדה,
באקי
PSA Doubling time הוא הערך החשוב.
פרופסור סלע שלום.
בן 60 PSA באוגוסט 14 3.84 ביולי 2016 5.07 ובאפריל 2018 5.43 PSA חופשי 0.2.
באוקטובר 2016 עברתי ביופסיה והתוצאה- דלקת כרונית בשתי האונות.
שבוע שעבר עברתי MRI ולהלן הממצאים.
מודגמת ערמונית בגודל כ-4.6*3.9*4.7 ס"מ.
נפח משוער 43 CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן.
בהסתכלות על איזור פריפרלי בגובה האפקס משמאל באיזור פוסטרולטרי מודגם מוקד בעל סינגל נמוך יחסית בערכי T2W בגודל של כ-0.7 ס"מ.הממצא כן מגלה DWI רסטרקטיבית קלה וכן מתאדר אך לא בצורה מוקדמת לאחר הזרקת חומר ניגודי לתוך הווריד. חשוד ל-4 PIRADS.
פסים של סינגל נמוך בערכי T2' באיזור פריפלי מימין ומשמאל מהאפקס עד לגובה הבסיס, עדינים מאוד, מציגים שינויים בלתי ספציפיים. PIRADS-2.
איזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסביים.
הקפסולה נראית שמורה.
שלפוחיות זרע במילוי חלקי.
שלפוחית שתן בקיבולת חלקית, דפנותיה טרביקולריים.
ללא לימפאדנופתיה חריגה לאורך כלי דם האילאקליים.
מבנה גרמי- ללא מצא חריג.
סיכום: הרמונית מעט מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחית השתן עם ממצא חשוד באיזור פריפרלי בגובה אפקס לטרלי משמאל.
אשמח ואודה מראש להתייחסות. תודה.
יש לבצע ביופסיה מהאזור שהוגדר ע PIRADS4.
שלום ,
בעלי 4 חודשים אחרי ניתוח רדיקאלי , עדין קיימת דליפה , כיום נמצא בטיפול קרינה.
מבקשת לדעת האם הקרנות יכולות להחמיר מצב דליפה ?
מבקשת לדעת האם בתקופת הקרנות כדאי לעשות תרגילים לחיזוק האגן?
ובאיזה שלב כדאי להתחיל פיזיטרפיה לחיזוק ריצפת האגן ?