רופא משםחה צריך להמליץ על בדיקת PSA כל שנה הרופא משפחה שלי לא המליץ על הבדיקה הזאת ,בסוף בגלל אצירת שתן ניתחו אותי וגילו לי סרטן ערמונית גליסון 7 שזה מצב בינוני אם הייתי עושה את הבדיקה של PSA כמה שנים לפני היו מגלים את זה במצב הרבה יותר טוב ,והייתי חוסך 39 הקרנות חיצוניות וזריקות הורמונליות
יש רופאים שלא איכפת להם מהחולה
גם רופאת המשפחה שלנו לא המליצה, כנראה רצתה לחסוך כמה שקלים לקופה, כשבעלי החל להתלונן בגיל 58, כבר היה מאוחר, גליסון 8 ,כבר היו גרורות בעצמות, כיום שנתיים אחרי בעלי במצב סופני אחרי ייסורים רבים והוא רק בן 60, חוסר אונים מוחלט, בושה למכבי שמעסיקה כאלה רופאים, אני בטוחה שלכל הקרובים לה היא המליצה על הבדיקה,
אני לא מבינה מדוע אין מודעות לסרטן הערמונית כמו שיש לסרטן השד, הרי שניהם גידולים הורמונליים הכי נפוצים בקרב האוכלוסיה וכשהם גרורתיים הם קטלניים.
כמה זלזול בחיי אדם!!
מאחלת לכולם בריאות והרבה שנים טובות.
יש לשוחח ולהסביר את השלכות ביצוע הבדיקה. לברר רקע משפחתי האם נכלל בקבוצת סיכון?
בברכה,
קיים ויכוח בספרות האם לבצע איתור מוקדם. המלצות של Amerian Task Force שללו איתור מוקדם. כפי שכתבתי קודם יש לבצע איתור מוקדם בחולים עם סיכון גבוה (סיפור משפחתי, כולל סרטן שד), חלק מהאגודים ממליצים על בירור של PSA ובדיקה רקטלית בגיל 45-50, ובהתאם לכך להמליץ.
אני שולל את האמרות של "זלזול בחיי אדם" וכו". השארתי את המסרים שלכם כי אני חש את תחושותיכם ומאחל לכולם בריאות שלימה. האתר נועד לענות על סוגיות רפואיות בלבד!!
שנה טובה,
אני בן 79 בקרוב. עברתי ניתוח לערמונית מוגדלת לפני 12 שנה.בביופסיה נמדד גליסון 3+3.מאז ועד היום יש עליה מתמדת ב-PSA' מ-0.45 והיום 2.41. בבדיקת PET-CT,לפני כחצי שנה לא הובחנה פריצה מהקופסית.עתה הומלץ לי לעבור בדיקת 4K Score (ע"י חב' פרוג'נטיקס שמתבצעת בחו"ל). 1.האם בדיקה זו מומלצת במצבי? 2. האם יש בדיקה כזו שנעשית גם בארץ?
אני מצרף לך את הפרסום מאתר הבדיקה
The 4Kscore combines four prostate-specific biomarkers with clinical information to provide men with an accurate and personalized measure of their risk for aggressive prostate cancer. The 4Kscore can be used prior to biopsy, or after a negative biopsy, and can predict the likelihood of cancer spreading to other parts of the body in the next 20 years.
ניתן להבין שההמלצה שתבצע את הבדיקה חסרת כל יסוד מכיוון שהבדיקה נועדה לאבחון גידול וסוגיית ביצוע ביופסיה ולא לאבחון הינשות לאחר טיפול. אתה צריך לבצע PET-PSMA.
3שנים לאחר הסרת ערמונית והממצאים לאחר הניתוח ללא פריצת הקופסית.
מאז הניתוח סובל משילשולים, בבדיקת CT: הכבד תקין בגודל ובמרקם מספר מוקדים היפודנסים זעירים קשים לאיפיון , טחול תקין בגודל ובמרקם,שני תהליכים עד כ 1.5 ס"מ בטחול,האדרתם הטרוגנית לא ניתנים לאיפיון ודאי,יתכן המנגיומות ,לקורלציה קלינית.
בעיקבות התוצאות הופניתי לבדיקת US בטן עליונה כולל כליות ע"י רופא גסטרו.(כמובן שביצעתי בדיקת קולונוסקופיה , בדיקת דם וצואה שנמצאו תקינות)
האם כל זמן שpsa לא מגיע ל 0.2או 0.1 המחלה לא גולשת לאיברים אחרים?
וכייצד לפעול?
תודה רבה!!
המחלה יכולה להישנות גם לפני שרמת PSA מגיעה ל 0.2. חשובה הדינמיקה, האם יש עלייה, מה קצב העלייה? שכל זה מתייחס לממצאים בניתוח. כאשר ה PSA יציב על 0.05, הסר דאגה מליבך.
שלום פרופסור. בהמשך לשאלתי באותו נושא (נא ראה מטה):
כתבת לי היום (25-8-18) שיש חשד להישנות המחלה. לפי בדיקת MRI אסותה אין הישנות של המחלה (מצ"ב) . אתה בכל זאת חושב שיש הישנות של המחלה ומומליץ לעשות PET/CITI למרות תוצאת ה MRI? (נא ראה תוצאה שצירפתי ב 15-8-18)
שאלה נוספת באופן כללי: היתכן ששארית ריקמת ערמונית גדלה לאורך השנים והיא בכל זאת שפירה ,למרות שקיימת עלייה איטית ב PSA לאורך שנים רבות? בתודה.
זמן הכפלת איטי של PSA יכול לרמז על הישנות מקומית. לעיתים בהיעדר הדמה רדיולוגית, ובאם שולי הניתוח מעורבים, זה מספיק להמליץ על טיפול קרינתי. MRI ו PET-PSMA בודקות פרמטרים שונים. הגדלה שפירה של הערמונית ידועה.
הייתי באזור הקוטב הצפוני במשך שבועיים ללא תקשןרת Internet.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן ערמונית שיערך ביום רביעי, 5.9.18 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7, גבעתיים, קומה 3, 'אולם סוזי'.
בהנחיית ד"ר רענן ברגר, מנהל המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9878
שלום ד"רלאחר ניתוח TURP בגלל אצירת שתן בפתולוגיה סרטן הערמונית גליסון 7
39 הקרנות שהסתיימו בהתחילת חודש יוני 3 זריקות זולדקס מתוך 6 בימים האחרונים בהתחלת השתן כמה טיפות של דם אחרי שתייה מרובה זה חולף
שאלתי האם זה קשור להקרנות שקיבלתי או למשהו אחר בדרכי השתן ,עשיתי תרבית שתן שיצאה בסדר ,אשמח באטם תכוון אותי מה לעשות
קרוב לוודאי נזקי קרינה. באם אתה מעל גיל 50, ורקע של עישון, יש לשלול גידול בדרכי השתן.
היי, אבי בן 64 לאחר סרטן כיס השתן וכריתה ללא צורך בטיפולים משלימים בשנת 2011.כיום מאובחן ב TCC of the urinary bladder.בפט סיטי נכתב " קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש גדול באגן במיטת כריתת השלפוחית..הגוש מערב את הפיתול המחליף מערב את השומן במיטת כריתת הערמונית, את שריר האובטורטור השמאלי, חודר לעצם הפוביס משמאל עם נגע ליטי גדול, מערב את השומן המזו-רקטאלי וכנראה חודר לדופן הרקטום מערב את שריר הלבטור אני השמאלי. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות מזן-רקטאליותו לאורך סעיפי ה- IMA בגוש בשומן המזנטריאלי באגו ובבלוטות נוספות סביבן ומעליו, בבלוטה ליד האינטרל איליאק משמאל ובבלוטות גדולות ברטרופריטונאום... אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות" אין קליטה פתולוגית בשאר המקומות.
השאלה שלנו: הגוש הגדול ברקטום שכבר כעת גרם לחסימה חלקית (לא מלאה) , כאשר אבי אמור להתחיל כימו ביום שני או להמתין עוד כשבוע וחצי לתשובה אם יתקבל למחקר שכולל טיפול אימונותרפיה האם להמתין למחקר או להתחיל מיידית בכימו. כלומר האם בהמתנה של כמה ימים יכולה להיווצר חסימה מלאה תודה רבה מראש
להמתין למחקר. במקרה של חסימה, חלקית, או מלאה, רתוי לנקז את דרכי השתן.
שלום פרופסור,
לפני למעלה מ 16 שנה עברתי כריתה רדיקלית של הערמונות. אז ה PSA 4.1 גליקסון 7. במעקב בלבד . בן 65. מאז ועד היום ה PSA מטפס לאט. התחיל מ: 0.1 והיום 0.27 ולפני חודש 0.3. יש עליות וירידות כל זמן אבל סה"כ הגרף בעליה. ב MRI מלפני 5 שנים: "....הודגם תהליך אובאלי במימדים 0.8 על 0.4 ס"מ.." עשיתי ביופסיה ויצא שלילי. הבנתי שנשארה שארית ריקמת ערמונית. מבקש לשאול:
א. האם תיתכן שארית ריקמת ערמונית שפירה שגורמת עם הזמן לעליה ב PSA וללא משמעות פתולוגית. ואז ה PSA ימשיך לעלות לאט כל החיים .
ב. האם ה MRI מנבה טוב הישנות המחלה . מצ"ב תוצאה נוכחית.
ג. לא מצליח להגיע לרדיולג מומחה לחוות דעת שניה שמתמחה בערמונית. אשמח לקבל המלצה.
בתודה. סימון
התמונה חשודה להישנות מקומית של הגידול. הדבר מתחזק, לו השוליים בניתוח היו נגועים.
כדאי לבצע PET-PSMA.
בניתוח יכולה להישאר רקמת ערמונית שגלדה לאיטה עם עליית PSA.
בשלב זה, לאחר ביצוע PET-PSMA, הייתי ממליץ על מעקב בלבד, באם הבדיקה אינה מראה קליטה.