אבי היקר בן 76 אובחן במרץ האחרון לטחר ניתוח TURP בדרגה 4+3
קיבל טיפול הורמונאלי חודש בכדורים וזריקה בתחילת אפריל. ובשמן קנאביס SBD
ה PSA לפני הניתוח היה 5.3 ירד בהדרגה עד 0.13 לפני כחודש
ברצוני לקבל חוות דעת נוספת לפני שהוא מתחיל 28 טיפולי הקרנה בעוד שבוע וחצי ואני חושש שמה הטיפולים יזיקו לו כי גם ככה הוא חלש..:
1. האם גם אם רמת הPSA ירדה קרוב לנורמל עדיין מומלץ לתת הקרנות ?
2. אם ובבדיקה נוספת שאבא יבצע לפני יתגלה שהכל נעלם אז למה הקרנות ?
3. האם הטיפולים הרפואיים שהזכרתי לא אמורים להספיק בשבילו כשה PSA בשיפור ניכר ?
אשמח לתגובתך
תודה מראש
יפרח דוד (האב שלמה)
גידול שאובחן ע"י TURP הוא באונת המעבר של הערמונית. מרבית הגידולים מופיעים באונה האחורית. אין לי מידע על מספר פירורי הרקמה שהיו נגועים בגידול ובדיקות להערכת פיזור המחלה. אם הגידול היה 7, כשהמספר הראשון הינו 4, יש צורך בטיפול, אם המספר הראשון היה, תלוי בנתונים הנוספים.
ה PSA ירד בגלל הטיפול ההורמונלי, טיפול שאינו מרפא את המחלה. ההחלטה לטיפול הקרינתי אינה תלויה בירידת ה PSA, אלא בנתוני פתיחת המחלה.
בברכה,
תודה על תגובתך, לפיכך מידע נוסף ממכתב הרופא..:
בשל החמרה חסימתית בהשתנה עבר TURP
נלקחו 66 גלילים לבדיקה "קטיעי ערמונית עם 10 מוקדים של גידול "
פתולוגיה - נמצא 4+3 Adenocarcinoma GLEASON 7
במאי בוצע PET-CT PSMA קליטת יתר בפריפריה של הערמונית משני הצדדים
אולי מחלה שאתית דו צדדית משתרעת עד לחיבורים של שלפוחיות הזרע ובספק מעורבות של השלפוחית מימין.
אם קצת יותר מידע האם אתה ממליץ רק על הקרנות ??
בכבוד רב,
מודגמת ערמונית בגודל כ- 4.9, 4.1, 4.6 ס"מ.
נפח משוער של הערמונית 48cc = מוגדלת, מתבלטת אל תוך שלפוחית השתן.
איזור tzבעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים 2piradsמדובר ב- bph/
איזור pz קטן יחסית, לחוץ ע"י איזור tzבעובי כ- 4 מ"מ מימין ומשמאל עם פבים של סיגנל נמוך בערכי t2w דו"צ., ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים פוקלים. ללא דיפוזיה רסטרקטיבית.
הממצאים ככל הניראה בלתי ספציפיים על רקע תהךיך דלקטי 2pirads .
הקפסולה נראית שמורה.
שלפוחית הזרע בתמט.
שלפוחית השתן בקיבולת חלקית. דופנותיה טרביקולריים.
בקע מפשעתי מימין מכיל שומן.
בקע מפשעתי משמאל מכיל שומן.
ללא לינפאדנופתיה חרידה.
מבנה דרמי - ניצפה שמור.
סיכום: הערמונית מוגדלת, מתבלטת לתוך שלפוחית השתן, ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים באיזור פרפרלי ובאיזור 2pirads/
בהתאם לספרות- סיכון נמוך. קרוב לוודאי שאין גידול משמעותי מבחינה קלינית.
שלום רב וחג שמח
ב-MR-P מה ניתן להסיק מ: הנגע לא עובר האדרה לעומת אין לזהות האדרה חריגה
דיפוזיה רסטרקטיבית בהיקף הממצא לעומת ללא דיפוזיה רסטרקטיבית
(מדובר בשני ממצאים שהם היפואינטנסיים )
אני מניח שהמדובר בבדיקת ערמנית. תציין את ה PIRADS.
ccrfv'
הרבה שנים ה-PSA שלי בין 14 ל-15. 3 ביופסיות שליליות, MRI תקין. שלחתי לאמריקה דם עבור בדיקת 4KSCORE. שם תוצאת TOTAL PSA היה 10 בלבד ו PSA FREE 11. היום עשיתי בדיקת PSA בארץ (שבועיים אחרי בדיקה באמריקה) והתוצאה של PSA =13.24.
האם יש הסבר לזה (כמובן לא קיום יחסי מין 72 שעות לפני ולא פעילות גופנית חוץ מהליכה)?
תודה
ההבדל אינו מהותי.
שלום ד״ר.
אני לאחר כשנתיים של ניתוח רובוטי של סרטן ערמונית גליסון 6(3:3) ללא פריצה.
במשך הזמן בצעתי מספר בדיקות psa.
להלן התוצאות:
9/7/17-0.04
9/11/17-0.04
23/3/18 קטן מ 0.03.
6/9/18-0.05.
השאלה שלי האם מתוצאה האחרונה מ6/9/18.
מסמנת עליה?????
או שאני יכו להיות רגוע .
מצבי הכללי טוב מתאמן בחדר כושר ורוכב אופניים.
בן 57.
תודה על התשובה ושנה טובה.
בשלב זה מעקב בלבד.
קודם ביופסיה.
הביופסיה חשובה. עשויה להשפיע על הטיפול כעת, ומאוחר יותר אם יהיה צורך בבדיקות גנומיות.
חסר מידע לגבי הממצאים הפתולוגיים בניתוח, האם נכרתו קשריות למפה, מה היו הממצאים, האם השוליים מעורבים, האם הייתה מעורבות הקופסית או פריצה מעבר לה? מכיוון ש PSA לא הפך בלתי מדיד לאחר הניתוח, זה חשוד לשארית מחלה, מעבר למה שהוצא בניתוח.
יש סיכוי להחלים, כמובן תלוי בממצאים הפתולוגיים. כאשר נוקטים במספר גישות טיפוליות במקביל, קשה לדעת מהו המרכיב הפעיל העיקרי. כרגע זה גם לא הנושא החשוב.
בריאות שלימה.
fכל הערכות תוחלת החיים מבוססות על בדיקות שלא כללו PET, לכן קשה לענות על השאלה לגבי תוחלת החיים. העובדה שקשריות הלמפה לא כללו גידול מעודדת, לכן אני מעריך שתוחלת החיים מאד גבוהה,ואי ירידת ה PSA לערך בלתי מדיד לאחר הניתוח מקורה בשוליים הנגועים. טיפול הורמונלי בלבד יכול להוריד PAS לערכים בלתי מדידים, תלוי כמובן ברמה ההתחלתית של ה PSA והיקף המחלה.
מאוד מודה לך על המענה המהיר פרופסר סלע. . שתהיה לך שנה טובה !
שלום ושנה טובה
בעלי עבר ניתוח ראדיקלי ולאחר שלושה חודשים עבר 28 הקרנות , כעת כעבור חודש מסיום הקרנות דליפה החמירה, מה ניתן לעשות לפיתרון הבעיה,
בעלי מאוד סובל מהמצב
בשלב הראשון לשלול זיהום. חשוב לדעת האם הייתה דליפה גם בעת ההקרנות (ומהמסר אני מבין שהייתה מכיוון שהשתמשת במושג החמירה). אם הייתה, עלולה להחמיר. עדיף להתחיל טיפול קרינתי ללא דליפת שתן.
בעבר עברתי מספר turbt במרכז רפואי x, לאחר כמספר שעות
קיבלתי mitomicin c לשלפוחית בכל פעם שעברתי הליך זה.
לפני כחודש וחצי עברתי Turbt במרכז רפואי גדול אחר בפעם ראשונה
שם, הוסר גידול אך הרופא אמר שלא ניתן mitomicin c בכלל ולא נהוג אצלם.
השאלה היא מדוע השוני בגישות כאשר יש יתרונות מוכחים לשימוש בחומר.
חג שמח
ההתוויה למתן MMC ידועה ותלויה במאפייני הגידול. ללא מידע זה קשה לי לענות על שאלתך.
שנה טובה,
מה ההתוויה?
לא התכוונתי לטיפולים שבועים.
מדוע במרכז הזה לדעתך לא נהוג לתת את החומר לשלפוחית מיד לאחר הניתוח כדי להקטין הישנות?
הטיפול לא עוזר בכל המצבים. אלו המצבים בהם התרופה אינה ניתנית לפי האיגוד האירופאי האורולוגי
Four large meta-analyses comprising 1,476 to 3,103 patients have consistently shown that after TURB, SI significantly reduces the recurrence rate compared to TURB alone [177-180] (LE: 1a). In the most recent systematic review and individual patient data meta-analysis of 2,278 eligible patients [177], SI reduced the five-year recurrence rate by 14%, from 59% to 45%. The number to treat (NNT) to prevent one recurrence within five years was seven eligible patients. Only patients with a prior recurrence rate of less than or equal to one recurrence per year and those with an EORTC recurrence score < 5 benefited from SI. In patients with an EORTC recurrence score ≥ 5 and/or patients with a prior recurrence rate of > 1 recurrence per year, SI was not effective as a single adjuvant treatment. Mitomycin C (MMC), epirubicin, and pirarubicin have all shown a beneficial effect [177]. No randomised comparisons of individual drugs have been conducted [177-180] (LE: 1a).