היי
רציתי לדעת מה משמעות של כריתת כל מערכת השתן כתוצאה מגידול לאורך כל המערכת.
אשמח אם תוכלו לפרט על אורח החיים לאחר הניתוח
האם ניתן לתרום כליה לחולה כזה?
כיצד תתקיים פעולת הטלת שתן?
אם אני מבין היטב, כריתת 2 הכליות, שופכנים ושלפוחיץ השתן? יהיה צורך בדיאליזה. לא ניתן לתרום את הכליות. בד"כ נמנעים מגישה כזאת!!
בברכה,
יש cis בשלפוחית, בשופכנים וחשד לתאים אפיתליים באגן הכליה.
האם יש פתרון אחר?
לאחרונה פורסם טיפול בקטרודה בסרטו שטחי של שלפוחית השתן, דגש על CIS אין מידע כאשר כל המערכת מעורבת.
שלום פרופסור,
בן 66. עברתי כריתת ערמונית רדיקלית לפני 16.5 שנים בגין גידול. PSA היה 4.19 ומאז הניתוח ה PSA עולה מאוד לאט וכיום 0.29. גלקסון 7, עשיתי MRI ולא היו ממצאים. כעת עשיתי את הבדיקה שבנדון, מבקש לשאול (נא ראה תוצאה מצ"ב):
א. מה משמעות שכיס השתן אינו בדיסטנציה מלאה? לציין שיש לי היסטוריה של לקום בלילה לשרותים (מזה שנים רבות) . שותה הרבה ביום וגם כשלא שותה הרבה קם 3 עמים לשרותים, גם עבור 50CC שתן.
ב. מה המלצתך בקשר ל PSA שעולה לאט אבל קבוע? למה עולה? תיתן ריקמה שפירה של הערמונית שגדלה?
בתודה,
סימון
לא מצורפת תוצא הבדיקה.
לא מטפלים ב PSA, אלא בגידול, או אם יש חשש שזה מבטא גידול. לכן, חשוב גם המידע בפתולוגיה לגבי כריתת הערמונית. יכולה להישאר רקמת ערמונית שפירה שגדלה.
פרופסור שלום,
בסוף השאלה שלי יש מלל: " לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה" ואז נפתח קובץתשובת ה PSMA. נסיתי ואכן נפתח. אשמח לקבל התייחסותך.
שלום לך ד"ר האם 39 הקרנות לסרטן הערמונית גורמות להחמרה בנירופתיה שהייתה עוד לפני ההקרנות
תודה
שלום,
בן 61 ולאחר בדיקות מקיפות הודיעו לי שיש לי סרטן הערמונית ברמת סיכון גבוהה דרגה 8 וככל הנראה (לא ודאי) גרורה בעצם. הלכתי לרופא אונקולוג והוא המליץ על קרינה בשילוב טיפול הורמונלי וכימותרפיה. כדי לשמוע חוות דעת נוספת, ביקרתי אצל רופא אורולוג והוא המליץ על ניתוח ללא כימותרפיה בכלל ורק לאחר מכן קרינה מקומית.
איך אדע מה לבחור? מה עדיף? מה עליי לעשות?
הסוגיה שלך מורכבת מדי לענות.
לא ברור לי כיצד הוגדרה הגרורה בעצם? מיפוי עצמות? CT? CT-PET?
אם ע"י PET PSMA בלבד, אומר שע"ס עבודה אמריקאית אין ייתרון במתן טיפול כימי לחולים כמוך, כמו שחולים כמוך לא נכללו במחקר הצרפצי שבדק תוספת טיפול הורמונלי עם זיטיגה. יש לדעת יותר מידע על רמת ה PSA, וממצאי הגידול בערמונית כדי לדעת אם חולים כמוך נכללו במחקר הבריטי שגם בדק תוספת טיפול כימי או הורמונלי נוסף לטיפול ההורמונלי המקובל.
בעבודה שהוצגה לאחרונה בכינוס הארופאי לאונקולוגיה נמצא שתוספת טיפול קרינתי במחלה גרורתית "בנפח נמוך" שיפרה את השליטה במחלה. האם מחלתך נופלת בתנאי ההכללה של החולים במחקר זה? יש לעבור על המידע. האם זה מתאים גם לגבי ניתוח? לא נבדק, ייתכן?
לסיכום, עליך להיפגש עם מומחה שינתח לך את המידע הקיים ע"מ שתוכל להבין את הטיפולים ולהחליט.
בהצלחה,
ישנן מספר סוגיות המשפיעות על ההחלטה הטיפולית:
1- מהי האבחנה. יש צורך בביופסיה, קרוב לוודאי תחתח CT.
2- מה גודל הנגע. בגידולים קטנים, ניתן לעקוב ולא חייביםלטפל.
3- האם יש גרורות, גם כאן לא חייבים לטפל,בהתאם לנתוני הפתיחה של המחלה.
4- באם יש צורך בטיפול מקומי, ישנן שיטות נוספות שאינן כרורות בניתוח. בשלב זה, יש להמתין עד להתאוששות מהאירוע.
שאלה:
מזה שנתניים מקבל אני זריקות פירמגון (אחרי ניתוח וסרטן ערמוית גרורתי). האם אפשר להפסיק את הזריקות או להחליפן בתרופה אחרת נוכח העובדה שה-psa שלי ירד לאפס ואני מרגיש טוב מאוד.
בהיעדר מידע נוסף על מחלתך לא ניתן לענות על השאלה. חשוב לדעת היכן וכמה גרורות היו, והאם קיבלת גם טיפול קרינתי, באם הגרורות היו רק בקשריות למפה באגן.
1- לעיתים הממצאים הפתולוגיים בניתוח מחייבים טפול נוסף (מידת מעורבות הערמונית, האם היו קשריות למפה נגועות באגן)
2- צריך לדעת גיל התתחות הגידול. גידול בדוד אינו מחייב בירור גנטי.
שלום, פרופסור סלע היקר
אני,בן 68
לפני הניתוח גליסון 7= 3+4
עברתי ניתוח רובוטי רדיקלי לפני חודשיים (מהלך הניתוח וההחלמה תקינים RALRP + PLND )
התשובה הפטולוגית לאחר הניתוח ללא מעורבות בלוטות ,
אך בשוליים: ( INVOLED BY INVASIVE CARCINIMA UNIFOCALׂ ) gleason pattern at positive margin - PATTERN 3
השאלה: האם חייבים הקרנות כי טיפול מונע להתקדמות המחלה?
MRI -לפני ניתוח - 1. מוקד בבסיס-mid gland משמאל בעל חשד גבוה מאוד לגידול משמעותי קלינית (PIRADS v2 קטגוריה 5), עם פריצה של הקופסית ומעורבות קלה של הבאנדל הנוירווסקולרי.
2. מוקד בבסיס-mid gland מימין בעל חשד גבוה לגידול משמעותי קלינית (PIRADS v2 קטגוריה 4). לקורלציה עם ממצאי הפתולוגיה. -----------------------------------------------------------------------
ב PET PSMA -תהליך שאתי בפריפריה האחורית של האונה השמאלית של הערמונית, קולט PSMA מסומן ביתר, ללא עדות לאתרי מחלה מחוץ לערמונית.
תודה רבה
רצוי באם יש שליטה בשתן. אלטרנטיבה, להמתין לתחילת עלייה של PSA, עוד לפני שמגיע ל 0.2 ואז להקרין.
אבי מזה כשנה מאובחן בסרטן הערמונית
והחל טיפול בזייטיגה שהקפיאה את המחלה
ורמת psa הגיע ל 1 לאחר שהייתה 59
היום לאחר בדיקה רמת psa עלתה שוב ל 7.5
מה זה אומר האם הוא הפסיק להגיב לטיפול? מה עושים
הגדרת החמרה ביוכימית דורשת בדיקה חוזרת של PSA.
המשך הגישה תלוי במהלך המחלה שקדם למה שאתה מדווח. בהיעדר מידע כזה, איני יכול לנתח את הממצאים.