פרוספור סלע שלום רב,
אבא שלי בן 67, לאחר ביופסיה שנייה בה גילו גידול סרטני. מדד גליסון 6 (3+3), T1. היינו בהתייעצות אצל רופא. לדבריו המצב הרפואי גרידא אינו מצדיק ניתוח כרגע ורק בגלל המצב הגנטי של אבי (ל-3 מאחיו התגלו אצלם סרטן בערמונית) הוא ממליץ לעשות ניתוח.
השאלה היא לגבי שיטת הניתוח - הרופא טוען כי בעקבות גודל הערמונית (110) ניתוח באמצעות הרובוט יותר מסובך והוא ממליץ במצב זה על ניתוח פתוח אשר ייתן שליטה טובה יותר (על הוצאת הערמונית ועל חיבור צינורית השתן).
מקווה שהסברתי את הדברים בצורה ברורה.
אודה לדעתך בנושא .
כדאי להתיעץ עם אורולוג מומחה בתחום.
שלום רב פרופ' אבישי,
אבי בן 70 עם סרטן ערמונית גרורתי. לםני שנתים + עבר טיפול טקסוטר וקרינתי(לחלק גב עליון)....כעת עלה הפיאסאי מ 0.03 יציב ל0.07, גם נראה שמתלונן שיש עוד אזורים בגב שכואבים( מעבר למה שהיה עד היום) . כמובן שמאז ועד היום מטופל בפירמגון אחת לחודש ולפני 3 חודשים החל גם לקבל אקסג'בה. שאלותי הם;
1. האם זה סימן שיש להתחיל טיפול קו שני? ואם כן מה מומלץ היום?
2. האם יתכן שהתחלת האקסג'בה יכולה לגרום לעלייה ב psa?
לתשובותיך המועילות מודה מראש,
ש.כ
עליית PSA לא משמעותית לקביעת החלטה טיפולית.
Xgeva אינו משפיע על הגידול אלא על תגובת העצם לגידול.
בברכה,
שלום,
נשא מוטציה ב brca2. (גבר צעיר מגיל 50)
תוצאות ביופסיה fusion : גליסון 6.
המלצה: מעקב הכולל psa וכן ביופסיה חוזרת בעוד כשנה.
אשמח לשמוע דעתך.
תודה.
זוהי אינה מדיניות שהמועצה הלאומית לאונקווגיה המליצה. גם במדינותתאחרות קיים ויכוח אודות הנושא.
האין זה תפקידו של רופא המשפחה ליידע את מטופליו בני החמישים ולהמליץ על בדיקת דם ובדיקה רקטלית?
מה עדיף גילוי מוקדם או גילוי מאוחר ?
סליחה על ההתערבות ברור שתפקידו של רופא המשפחה להמליץ לכל מטופל שלו להמליץ על הבדיקות שמטופל בן 50- צריך לעבור ,אבל זה בדרך כלל לא קורה ובאם לא תדאג לעצמך לא ידאגו לך לצערי
אתה לגמרי צודק, לא ידענו ולא יידעו אותנו ובעלי לא נבדק ולצערי גילו את המחלה בשלב מאד מאד מאוחר כשכבר היו גרורות בעצמות, בעלי נפטר שנתיים לאחר גילוי המחלה בייסורים קשים והוא בן 60.
אם רופא המשפחה היה מגדיל ראש בעלי היה חי היום.
למה אין מודעות לסרטן הערמונית כמו לסרטן השד או לסרטן המעי הגס?
הקושי בגילוי המוקדם הוא שיש לטפל ב 48 חולים בטיפול שהם לא זקוקים עם תופעות לוואי ע"מ להציל 2 חולים. לכן,אין המלצה גורפת לאיתור מוקדם וזהו נושא שנוי במחלוקת. הפשרה המוצעת כיום- בדיקה רקטלית ו PSA בגיל 45 ובהתאם לכך להחליט. היוצאים מן הכלל הם חולים עם סיכון גבוה (רקע משפחתי, נשאי BRCA)ץ
כאשר יתתחו שייטות טיפול ללא תוםעות ללואי (טיפול ממוקד) ואבחון (בדיקות גנטיות מנבאות), יהיה ניתן לטפל בצורה סלקטיבית, באותם הזקוקים לטיפול.
בנוסף לשאלתי הקודמת בנושא הערמונית , אני מודאג מהתשובה של MRI
בנוסף חשבתי שהניתוח של הערמונית יפתור לי את בעית ההשתנה בלילה אני אחרי 3.5 חודשים עדין קם בלילה 4-5 פעמים ,השתנה עם זרם חזק ללא כאבים מה שלא היה לי קודם לניתוח. בניתוח בוצעה גם הרחבת השופכה שבקצה היתה הצרה משמעותית.
(יש לציין שיש לי סכרת ).
האם לעלי לעשות בדיקה אורודינמיקה לשם בדיקת ההשתנה או כל בדיקה נוספת.
במידה וצריך יותר מידע של תשובות MRI או הניתוח אשמח להעביר פרטים נוספים
אשמח לקבל תשובות
תודה מראש
באשר לנושא האורולוגי עליך לפנות לרופא המתאים.
מבחינה אונקולוגית- מצאו לך גידול ברמת בשלות טובה באונת המעבר בערמונית. בד"כ סרטן ערמונית מתפתח באונה האחורית. שם בדיקת MR הראתה PIRADS2. דהיינו סיכון בסביבות 15% שיש גידול.
כדי להחליט על הטיפול בגידול עליך להיבדק ע"י רופא מומחה. יעברו על כל המידע, במיוחד הפתולוגיה, גילך, מצב הבריאות הכללי שלך, וייעצו לך.
אני אחרי ניתוח ערמונית בשיטת אידוי. ביאופסיה של הערמונית הראתה תאים סרטנים גליסון 6. נשלחתי לבדיקת MRI כולל שימוש בסליל אנדורקטלי
ותוצאות סיכום הבדיקה.
ממצאים בלתי ספציפים באזור פריפרלי מימין ומשמאל בצורת פסים PI-RADS
מסכם 2. קפסולה נראית שמורה.
בדיקות PSA בעשר שנים האחרונות 0.1-0.3 כולל לפני הניתוח ואחריו
אני מטופל בסרטן כליה עם גרורות בלנווימה 14mg+אפיניטור 5mg כקו שלישי.
מכיוון שאקסיניטיב כשל הייתי מצפה שהמינון יהיה יותר אפיניטר וכנראה פחות לנווימה כדי להקל על תופעות לווי. למשל 10+ 10.
מה עמדתך?
אפיניטור אינה תרופה יעילה במחלתך. השילוב ניתן בשל יעילותו בניסינות פרה-קליניים של החברה והוכחו בניסיונות קליניים. המינון נקבע ע"ס מחקר שבדק זאת. אין לשנות מינון ע"ס "ציפיות" אלא בהתאם לניסויים קליניין מבוקרים.
בהצלחה,
במהלך שנה וחצי נבדקה רמת הpsa ועלתה מ-4 ל-5.6 ועכשיו עומד על 8.5
בבדיקה הרקטלית איבחן הרופא ערמונית תקינה אך מוגדלת מעט.
ההמלצה כמקובל היא לביופסיה.
ממידע שאספתי ברשת (כולל של רופאים ומומחים) עולה שלביופסיה בערמונית יש סיכונים (אם כי בסבירות נמוכה) בהקשר לשופכה ולזיקפה של גבר ואולי גם לעוד סיבוכים.
שאלותיי :
אלו סיכונים קיימים בביופסיה של ערמונית ומה אומרות הסטטיסטיקות.
מהמידע שאספתי עולה שהיכולת של ביופסיה לאבחן מוגבלת (דוגמים רק 4 מקומות ואי אפשר לגשת לחלק האחורי של הערמונית) ובכל מקרה נדרש מעקב כל 3-6 חודשים של רמת פיאס אי.
האם בדיקת mri יכולה לאבחן טוב יותר מה מצבה של הערמונית ? האם בדיקת mri pusion נעשית בשלב ראשון בלי ביופסיה ורק מאתרת אם יש גידולים כלשהם ?
האם בדיקה גנטית (קראתי כתבה על כך) יכולה לאבחן טוב יותר ?
האם יש אפשרות לקבל מקופת חולים (אורלוג?) הפנייה לmri לערמונית במידה ולא רוצים לעבור ביופסיה ?
אתה יכול לבקש MRI טרם הביופסיה, ואח"כ להחליט. הדרך הנכונה לאבחון היא ביופסית בשיטת "פיוזון". כאשר אובחן גידול ניתן לשקול בדיקות גנטיות. יש לזכור שהעבודות בבדיקות הגנטיות בוצעו כאשר האבחון היה ע"י אולטראסאונד. ב"פיוזון" מאבחנים יותר סרטן משמעותי.
שאלה לא ברורה. אם אתה מתכוון ליציאות מבחינת צואה, זה אינו קשור לניתוח. אם הכוונה להשתנה, בדוק זאת עם המנתח שלך.
שלום פרופסור,
ב 20 נובמבר התייחסת לשאלתי שבנדון והיה חסר קובץ. צירפתי כ PDF. מקווה שכעת תקין לפתיחה. נא ראה שאלתי לגבי הבדיקה וכיס השתן. בתודה.
סימון
לא זוהתה קליטה בבדיקה. לכן לא ניתן לזהות מקון הגידול.
תתייעץ עם הרופא שמטפל בך. יש לעבור על הדו"ח הפתולוגי ולשוחח עימך על האפשרויות.