ההחלטה הטיפולית נקבעת בהתאם להיקף המחלה בערמונית, רמות ה PSA והפתולוגיה. זאת צריך להתאים לאחר שדנים עם החולה על היקף תופעות הלוואי, ותרשים הזרימה בהתאם לתוצאות הפתולוגיות. לאחר מכן, החולה צריך לבחור את המתאים לו. כמובן, על הרופא להציג את המלצתו. רצוי לההחלטה תיפול בדיון רב-מערכתי, אך זה לא מציאותי בשל היקף המחלה.
ישנם 3 דיספלינות המטפלות בסרטן ערמונית- כירורגית, רדיותרפיה ואונקולוגיה. אך טבעי הוא שהכירורג והרדיותפיסט ימליצו על הטיפול שהם למדו. כדאי לפנות לאונקולוג, אשר בד"כ אינו עסוק במתן ישיר של טיפולים אלו.
שגתה התכנית בערוץ 10 מכיוון שיצרה את הרושם שמעורבות הקופסית מהווה התווית נגד לניתוח. יש רופאים ידועים, בעיקר מאירופה, הטוענים, והדבר נבדק כעת, שבנוכחות מחלה מתקדמת, יש מקום לניתוח. הדגש הוא שהניתוח חייב לכלול כריתה נרחבת של קשריות הלמפה לעומת כריתה מדגמית, כפי שנעשה בד"כ.
בברכה,
שלום לפרופ' סלע,
בן 72 עם שני גידולים בערמונית, מקדם גליסון 7 בשניהם. ב MRI מלפני שנה הקופסית שמורה. ב CT PET PSMA מלפני כחודש לא נמצאו גרורות.
האם אפשר לטפל ב TOOKAD ומי עושה טהיכן?
במידה והקופסית שמורה, האם אפשר לרוקן את הבלוטה בשיטת האידוי?
בתודה ובברכה,
אביצ'י
,
תוקד מיועד לטיפול במחצית הבלוטה. אם הגידול נמצא ב 2 האונות, אינו מתאים. כמובןן תלוי בפתולוגיה. השיטה התמקדה ב Gleason 6. אידוי מיועד לטיפול בהגדלה שפירה, לאונת המעבר של הערמונית. בד"כ הסרטן מתפתח באונה הפריפרית, שאנטומית, זה מיקום שונה.
תודה,
האם היית מציע ניתוח או הקרנות? בהקרנות מוסיפים הורמונים עם תופעות לוואי מפריעות. האם אפשר להפטר מהטסטוסטרון בשיטת גת גורן ולעבור הקרנות בלי הורמונים?
לא ניתן לענות על שאלתך עם הנתונים שסופקו.
הטיפול במחלת הסרטן הינו נושא מורכב ומן הראוי שיהיה מבוסס על ניסויים קליניים אמינים.
נה השכיחות לניתוחי פרוסטטה בישראל ?
מה בערך כמות מנותחים יש בשנה ?
בדיקת 4K תומכת בממצאי ה MRI. זהו הסיכון, וההתייחסות של החולה והרופא היא אינוידואלית, בהתאם לרמות הסיכון שהחולה מעוניין לקחת, וקרוב לוודאי גם הרופא.... כמובן שיש התייחס לגיל שאינו מצוין כאן. הגישה תהיה שונה אם אתה בגיל 60 או 80.
שלום,
לצערי, גילינו לאבי ( 81) באיחור סרטן בערמונית
תוצאות ביופסיה:
גליסון 9 (4+5) , group 5.
סובל מאד מכאבים...
מה מומלץ לשיכוך כאבים? איך ניתן להשיג עבורו קאנביס רפואי?
תודה
אני עם סרטן ערמונית גרורתי אני התחלתי לפני חודש בטיפול הורמנלי הכולל זריקה וכדור אברטרון לאחר טיפול של חודש הPSA ירד בצורה יפה.
אני יודע שהטסטוסטרון זה הדלק של סרטן הערמונית ואני שמעתי שלפעמים לאחר מספר חודשים התא הסרטני לומד בעצמו ליצר את הטסטוסטרון האם אתה מכיר תרופה שיודעת לטפל במנגנון הזה למנוע מהתא הסרטני לייצר את הטסטוסטרון.
עד כה עברתי 18 שטיפות BCG בראשונות כמעט לא הרגשתי כלום לאחר השטיפה.אולם עם ההתקדמות כל פעם תופעות הלוואי ( דימום, צריבות וכו' )נעשות פחות נסבלות
השאלה: האם יש קשר בין הסיכוי לחזרת הגידול לבין התופעה שתיארתי???
איך ממשיכים??
היה חשד לסרטן ערמונית (לאחר MRI שעשיתי) וביופסית פיוז'ן הראתה שיש מעין דלקת בערמונית כתופעת לוואי של ה-BCG ואין תים סרטניים. האם הדלקת הזו מגינה גם על הערמונית??
בתודה מראש
שאלותיך חכמות.
בשתיהן, ע"ס המידע שקיים, התשובה שלילית.
אני חלתי בסרטן הערמונית עם גרורות לבלוטת הלימפה באגן התחלתי לפני חודש
טיפול הורמונלי כולל כדור אבירטרון וזריקות. בדיקת הPSA לפני התחלת הטיפול
היה 17.3 היום לאחר חודש של טיפול הPSA ירד ל1.29. האם יש טעם לקבל גם
הקרנות או להסתפק בטיפול הורמונלי שנותן בנתיים תוצאות טובות
אם היקף מחלתך מוגדר כ'פיזור נמוך" "Low volume", תוספת טיפול קרינתי לערמונית תוך כדי טיפול סיסטמי, מאריכה את תוחלת החיים.
פרופ' סלע שלום,
עברתי בדיקת אולראסאונד בעקבות כאבים בבטן תחתונה שמאלית שנמשכים מספר שבועות.
הממצאים:
הכליה הימנית בקוטר אורכי 12.2 ס"מ.
חשד לציסטה קורטיקלית קטנה בכליה ימנית.
הכליה השמאלית בקוטר אורכי 15.7 ס"מ.
הודגמו שתי ציסטות קורטיקליות בקוטר עד 11.6 ס"מ בכליה שמאלית.
אין עדות להידרונפרוזיס.
האם מצב כזה מצריך פרוצדורה כירורגית?
מה ניתן לעשות?
אודה מאוד על תשובתך...
פרוספור סלע שלום רב,
אבא שלי בן 67, לאחר ביופסיה שנייה בה גילו גידול סרטני. מדד גליסון 6 (3+3), T1. היינו בהתייעצות אצל רופא. לדבריו המצב הרפואי גרידא אינו מצדיק ניתוח כרגע ורק בגלל המצב הגנטי של אבי (ל-3 מאחיו התגלו אצלם סרטן בערמונית) הוא ממליץ לעשות ניתוח.
השאלה היא לגבי שיטת הניתוח - הרופא טוען כי בעקבות גודל הערמונית (110) ניתוח באמצעות הרובוט יותר מסובך והוא ממליץ במצב זה על ניתוח פתוח אשר ייתן שליטה טובה יותר (על הוצאת הערמונית ועל חיבור צינורית השתן).
מקווה שהסברתי את הדברים בצורה ברורה.
אודה לדעתך בנושא .
כדאי להתיעץ עם אורולוג מומחה בתחום.