עשיתי ניתוח כריתת הערמונית ב2009. גיסון 8 שוליים נקיים, למפו נקיין, יש מעורבות העצבים. Psa 0,01 , שני אחרונים >0.05. בחודש אחרון התחיל לכאוב רגל ימנית ממותן עד כף רגל. המצב החמיר בהדרגה כך שאייני יכול לשבת וללכת, ורק שוכב במיטה. בשכיבה מרגיש הרבה פחות כאבים. הרנטגן תקין, אורטופד שלח לבדיקת כלי דם גםיים תחתונים. עדיין לא עשיתי אותה, אבל רופה כלי דם אמר שיש לי דופק גם ברגל ימני. אני במיטה וסובל בכאב חזק בכל שינוי תנוחה. האם זה יכולה ליהות חזרה של הסרטן עם גרורות בעצמות?
גיל 68, psa יאנואר 2018>0.05, נובמבר 2018 >0.05
תודה רבה,
קשה להניח עם PSA בלתי מדיד ובדיקת רנטגן תקינה. לבקש MRI עמוד שדרה מתני ועצם הזנב.
בברכה,
ב CT התברר שיש לי פריצת דיסק , וכאב ברגל ימין מקורם בעמוד השידרה. עכשיו
מצבי הרבה יותר טוב , אחרי טיפול תרופתי ותרגילים הכאבים למעשה נעלמו.
תודה פרופסור על המענה המהיר.
ביופסיה בוצעה בטכניקת טרוס. MRI לא ציין חדירה לקופסית או פריצה. לא ציין את קשרית הלימפה או את צלע 3
האם גם אתה ממליץ על תכנת ניבוי שהוזכרה?
בעלי בן 66. עבר ביופסיה. psa לפני ביופסיה 6.52.הוצאו 12 גלילים גליסוןברובם 3+4.חלק3+3.כל הגלילים חיוביים.
קליטה מוגברת קלה בקשירת לימפה מימין והצלע 3 מימין לפי pet psma
אורולוג ממליץ על כריתה רדיקלית
מה הסיכוי שרק ניתוח יספיק? אם יש סיכוי גדול שיזדקק להקרנות למה לא ללכת לאופציה זו ישר? המטרה היא להפטר מהסרטן לחלוטין
בתודה מראש,
שבת שלום
תודה, גיורא.
תכנה מאירת עיניים.
כדילהשתמש במודלים הקיימית יש לדעת באם הביופסיה הייתה ע"י TRUS או Fusion. המודלים הקיימים מתייחסים רק לאפשרות הראשונה. בדיקת MRI ערמונית מאד חשובה- בשל כמות רבה של גלילים מעורבים יש לשול מעורבות קופסית,שכרגע אין על זה מידע. ייתכן שהבדיקה תספק מידע נוסף לגבי הקליטה בקשרית הלמפה. לכל המידע הזה חשיבות להערכת תוצאות הטיפול.
בהצלחה,
תודה פרופסור, על התגובה המהירה.ביופסיית טרוס. Mri לא זיהה מעורבות קופסית.אין התייחסות לקשרית לימפה או צלע מס. 3 ב .MRI
שואלת שוב האם יש סיכוי טוב שניתוח ינקה הכל, ואם נכון שפנייה להקרנות משאירה אותנו באי וודאות שנתיים שלוש, ומהווה ויתור על קו הגנה ראשון?(בלשון האורולוג)
ביופסיית TRUS
תודה
התכנה מתאימה לחולים שעברו ביופסיה ב TRUS. בשל מעורבות מספר רב של גלילים והקליטה בקשרית הלמפה, יש חשש למעורבותה. עליכם לדון על ההשלכה של ממצא זה לגבי בחירת הטיפול.
סרטן הערמונית ניתוח TURP הקרנות 39 פעם 6 זריקות זולדקס עשיתי בנתיים 5 שאלתי האם הזריקות גורמות להשמנה בעיקר בבטן ובשדיים והאם בגמר הזריקות ארד במשקל עליתי 12 ק"ג
התשובה ל 2 השאלות כן. לגילך חשיבות רבה, מכיוון שככל שהגיל מבוגר יותר הסיכוי להתאוששות הציר ההורמונלי יורדת. אי התאוששות רמת הורמון המין הגברי תגרום להמשך השפעות הזריקות.
אובחנתי לפני כשנתים ונאמר לי שלא נדרשת כל פעולה. כל כמה חודשים עשיתי psa והערכים היו נמוכים. לאחרונה קפץ ערך ה- psa ואני בבדיקות. לאחר ביופסיה נאמר שיש תפנית בסרטן ואני ממתין לבדיקות mri ו- pet c t.
בנתים, עד לקבלת החלטות טיפול, האם יחסי מין יכולים להגביר את התפתחות המחלה, או לא ? תודה
לא, אך בדיקת PSA יממה לאחר קיום יחסי מין עלולה להעלות רמת PSA.
שלום רב,
בעלי עובר טיפולי שטיפה בBCGבעקבות גילוי גידול בשלפוחית השתן.
מאז הטיפול השלישי יש לו דימום בשתן. עכשיו הוא לאחר הטיפול החמישי והוא מדמם, דימום כבד בכל מתן שתן כבר כמעט שבוע. מידי פעם יוצאים חתיכות וגושים בלתי מזוהים (לא נראה כמו קרישי דם ) . הוא סובל מכאבים ואי נוחות. האם זה תקין? האם להמשיך עם טיפול השטיפה השישי?
בינתיים הוחלט לא לבצע את השטיפה השישית. בדיקת הציסטוסקופיה נקבעה לעוד כמעט חודשיים. הדימום החזק ממשיך כבר יותר משבוע וחצי. מידי פעם ישנם ״ גושים״ כמו קרישי דם, שעוצרים את יציאת השתן התקינה.
האם להמתין בסבלנות לבדיקה? יש מה לעשות לעצירת הדימום?
תודה לתשובתך...
שלום , לאחר בדיקת סיטי להלן הממצאים נגע מעוגל אקזופיטי בקוטב התחתון של הכליה הימנית קוטרו אקסיאלי 34 ממ קוטרו הסגיטלי 41 ממ. נגע מתאדר במידה ניכרת כבר בשלב העורקיונשטף ברובו בשלב המאוחר . לא נמצאו גרורות בכבד לבלב נמצא נגע בגודל 12 ממ בגפה הלדרלית של טדרנל שמאל בעל מאפיינים של אנדומה .
לסיכום נגע המתאים לrcc בכליה ימין .
האם ניתן לטפל בנגע זה בשיטת לפרסקופיה ורק בנגע ?האם ניתן לטיפול בשיטות אחרות ? מה מידת הדחיפות ?
בבתודה
אביטל
חשוד כגידול כליה מסוג RCC. ניתן לבצע כריתה חלקית או לחילופין טיפול בהקפאה/חימום, בהתאם למיקום. דחיפות הטיפול תלונה במצב הבריאות הכללי וגיל. כדאי לבצע בירור לשלול גרורות. הסיכוי לכך נמוך ביותר בגודל כזה.
סיכוי גבוה מאד לריפוי.
נותחתי להוצאת הערמונית לפני 3+ שנים.
במהלך השנים עם עליית ה PSA עד 0.78, עשיתי pet ct ללא ממצאים.
כעת ( אחרי עוד שנה) הגיע הPSA ל 0.82. האורולוג המטפל בי לא יושב שיש לנקוט בשום פיולה והאונקולוג שמטפל בי ממליץ על הקרנות וזריקות הורמונים. מה עושים? תודה
MRI אנדורקטלי או MRI ערמונית טלסה 3 לאבחן הישנות מקומית. CT-PET אינה בדיקצ הבחירה להישנות מקומית.
איןןמידע לגבי הממצאים בניתוח. בגלל הרוצון להוסיף טיפול הורמונלי נית להבין שהגליסון הינו גבוה.
פרופ' סלע שלום רב ,
שבוע הבא אני אמור לעבור ניתוח להסרת גידול בשלפוחית השתן - TURB . על פי מה שהבנתי,רוב הגידולים באזורים הללו נמצאים כממאירים בדרגת ממאירות כזו או אחרת , אולם היות ומדובר על רוב , אני מניח שישנם גם כאלה שמתגדלים כשפירים. האם ידועה החלוקה באחוזים בין הממאירים לאלו שמתגלים כלא ממאירים? תודה מראש.
קשה לענות בהיעדר מידע על גודל הגידול. אני משער שהמדובר בגידול ממאי אם הומלץ על TURBT. אם האורולוג היה רואה אודם קל, היה צורב אותו.
המשך הבירור בהתאם לפתולוגיה. הסיכוי הגבוה שמדובר בגידול שיטחי.
אם ראו גידול-פוליפ, המדובר בגידול ממאיר, וכך צריך להתייחס להוראה לביצוע הבדיקה.