שתי שאלות: אחרי 8 חודשים מסיום סידרה של 5 הקרנות סייבר נייף: 1) החלו כאבים בזמן שפיכה 2) החלה עליה ב PSA (בדיקה ראשונה 6 חודשים אחרי הקרנות 6.7 בדיקה שניה 8 חודשים 9.4 ) משהו מכיר משהו בנושא? בתודה מקרב לב.
* מימצא שבגינו נשלחתי לסיבר נייף - זיוהי גידול בביופסה לא מפושט ולא יוצא מהדופן. עליה מתמדת ב PSA במשך 5 שנים עד לרמה של 19.3 אני כרגע בן 55
Highest Gleason Score 3+3 Grade Group 1
in left Medial Base x1
אמצע עליון של הבלוטה
אני ישראלי חי ומטופל בארה"ב
יכול להתאים לנזקי קרינה.
כדי לשלול חזרת הגידול כדאי לדעת מה ממשש הרופא בבדיקה רקטלית, מה בבדיקת MRI ערמונית? ייתכן שיהיה צורך בביצוע PET-PSMA שאינה ממומנת בארה"ב.
בברכה,
שלום פרופסור
אובחנתי כחולה סרטן ערמונית מדד גליקסון 7( 3+4 כגליליים משמאל בלבד נפח הערמונית 4.2*3*4.1
Pirads5
גידול מקומי באונה השמאלית, עשיתי בדיקת mri ו pet ct, אין עדויות ליציאה מהקופסית
שאלתי היא האם טיפול בtookad רלננוטי עבורי?
לא ברורה רמת הPSA, צריכה להיות מתחת ל 10, כמה גלילים היו מעורבים, % המעורבות, שיטת הביופסיה והאם הגידול מערב את הקופסית. ממה שכתבת לא פורץ מעבר לקופסית. החולים שנבדקו במחקר היו חולים עם פרמטרים המתאימים למעקב פעיל.
Psa 13
להלן ממצאי בדיקת GA- 68 PSMA PET MR מכוון לערמונית
בוצעה סריקה בשקלול T1, T2 עם וללא דיכוי שומן, DWI עם הזרקה של גדוליניום. בוצעו סריקות בחתכים אקסיאליים, קורונליים וסגיטליים..
תיאור ממצאים: קליטת PSMA בעוצמה גבוהה בתהליך אינפילטרטיבי המערב את היקף הבלוטה משמאל, מתמשך מגובה של בסיס הבלוטה ועד לאמצע הבלוטה. נמדד כ-2.5 ס"מ. מודגמת פריצה של הקפסולה ומעורבות של שלפוחית הזרע משמאל. המוקד מדגים רסטריקציה ניכרת בדיפוזיה והאדרה שונה משאר חלקי הבלוטה. לא זוהו בלוטות לימפה או מוקדים גרמיים חשודים באיזורים שניסרקו.
סיכום: קליטת PSMA בתהליך אינפילטרטיבי בהיקף הבלוטה משמאל עם פריצה של הקפסולה ומעורבות של שלפוחית הזרע משמאל. ללא פיזור לימפתי או גרמי.
ממש לא מתאים ל TOOKAD. האפשרויות- ניתוח או טיפול קרינתי/הורמונלי בשל פריתה התהליך ומעורבות שלפוחית הזרע. עליך לדון עם הרופא המטפל בך עליתרונות וחסרונת אפשרויות הטיפול.
חסר מידע. בכל אופן, הסיפור מחשיד יותר לכיוון דלקת של הערמונית, אותה קשה לאבחן מבחינת תרביות.
פרופ' סלע שלום רב ,
עברתי לפני חודש ניתוח TURT להסרת פוליפ בשלפוחית השתן .הגידול שהוסר הינו בקוטר 0.8 מ"מ .האבחנה :Small focus of low grade papillary urotheiial carcinoma.No evidence of invasion .No muscle is seen. לשאלתי ,נדמה לי שהמנתח הגדיר את הגידול כ- Ta (אגב , לפני כחודש לשמחתי צדקת כשאמרת שלהערכתך הגידול הינו שיטחי) .אין צורך בכל שטיפות או טיפול אחר זולת מעקב .
היות והגידול נתגלה אצלי די באופן מיקרי הייתי מבקש לשאול שתי שאלות לא בכדי "לטרחן" אלא בכדי להבהיר לי ולקרובים אליי את החשיבות של הקשבה לגוף ולסימנים מקדימים ,וכן להצביע על חשיבותו של הגילוי המוקדם :
1.גודל כזה של גידול כמה זמן להערכתך נמצא אצלי בשלפוחית עד שנתגלה ?
2.באם חלילה לא היה מתגלה בזמן , כמה זמן להערכתך צריך היה לעבור עוד עד שהייתי במקום אחר הרבה פחות סימפטי?
תודה מראש
שתי שאלות שלא ניתן לענות עליהן, אך אינן ברות משמעות להתפתחות המחלה. החשוב כעת להיות במעקב, כי קיים תהליך הגורם למחלה. טיפלו בתוצאה, אך לא בתהליך. לכן, חשוב איתור מוקדם ולהפסיק לעשן, באם אתה מעשן.
בריאות רבה,
בן 53 הופנה בשל PSA עלייה מ3.8 דרך 5.4 ב2017 וכעת 6.21.
בדיקתי טונוס תקין נוקשות באפקס משמאל בדיקה חשודה.
MRI- ערמונית בנפח 20 סמק. באזור הPZ משמאל באזור אמצע לכיוון הבסיס הודגם ממצא בגודל 13 ממ חשוד היפודנסי עם רסטרקיציה בADC והאדרה PIRADS.
ההמלצה של הרופא להמשיך לביופסיית FUSION.
ברקע סוכרת היפרליפידמיה.
השאלה האם יש איזושהיא דרך קצת פחות פולשנית ומזיקה מאשר הביופסיה?
מה דעתך על בדיקת 4KSCORE?
אשמח לעצתך האם ניתן בבדיקות [אפילו פרטיות בעלויות קצת יותר גבוהות הכסף פחות מעניין] להימנע מן הבדיקה והתוצאות הלא נעימות שעלולות לבוא בעקבותיה?
תודה מראש על עבודת הקודש שאתה עושה פה.
כמה ה PIRADS?
נראה שיש לבצע ביופסיה.
סרטן הערמונית ניתוח TURP הקרנות 39 פעם 6 זריקות זולדקס עשיתי בנתיים 5 , פי ס א 0.02 לפניח 1/2 שנה יש לי ביקורת בעוד 3 שבועות רציתי לברר מה התחום של הפי סי א תקין שהסרטן לא חזר
אשמח לתשובתך
לפי ההגדרות 2 יחידות מעל הערך הנמוך ביותר של PSA. אולם, יש לקחת בחשבון שהמדובר בכל החולים. גידולים עם Gleason גבוה אינם מפרישים PSA כמו גידול עם Gleasn נמוך. לכן, יש להתייחס גם לקצב ההכפלה של PSA. זה ניתן למדידה רק ש PSA גבוה מ 0.1.
פרופ סלע שלום רב,
לאחר המלצה לביופסיה עשיתי בדיקת MRI ערמונית 3 טסלה ללא סליל באסותה רמת החייל , הסיכום:
להלן ממצאי בדיקת MRI של האגן מכוון לערמונית.
בוצעו סריקות המכוונות לערמונית בערכי T1W ,לפני ולאחר הזרקה דינאמית של גדוליניום, בערכי T2W כולל ערכי DWI ו-CSI .. הסריקות בוצעו במישורים קורונלי, אקסיאלי וסגיטלי.
סיבת הפניה: ידוע על מצב לאחר US טרנס רקטאלי. קיים שינוי באזור TZ לפי בדיקת US הומלץ על ביצוע ביופסיה.
ממצאים: הערמונית מודגמת בגודל כ- 6.5*3.4*6 ס"מ, נפח משוער של הערמונית שווה CC75 מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחיתהשתן. אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופים,
מדובר ב- BPHPIRADS2. אזור פריפרלי קטן מאוד ולחוץ על ידי אזור TZ.. בגובה GLAND MID פוסטרו-לטרלי משמאל מודגמת קשרית אשר מתבלטת לאזור פריפרלי מאזור TZ. .
באזור פרפרלי מודגם סיגנל נמוך בערכי T2W בגובה האפקס לכיוון MID מימין ומשמאל בולט מעט יותר מימין. מימין קיימת קשרית פסטריורית 0.5 ס"מ זעירה
אשר מגלה דיפוזיה רסטרקטיבית מינימלית מתאדרת לאחר הזרקת חומר ניגוד PIRADS3. .הקפסולה נראית שמורה. שלפוחיותהזרע במילוי חלקי. שלפוחית השתן בקיבולת חלקית.
ללא לימפאדנופתיה חריגה. מבנה גרמי שמור. סיכום: ערמונית מוגדלת בצורה משמעותית מתבלטת לתוך שלפוחיתהשתן. באזור TZ שינויים על רקע היפרטרופיה .BPH .PIRADS2
באזור פרפרלי מימין בגובה האפקס לכיוון ה- GLND MID מוקד בעל מאפיינים מתאימים ל- .PIRADS3
למה לא כתבו שום דבר על שימוש במפת ADC לאגדרת PIRADS ?
האם מקובל באסותה להשתמש ב במפת ADC לפענוח תוצאות הבדיקה?
האם מכשיר MRI באסותה מייצר מפת ADC באופן אוטומטי בזמן הבדיקה?
האם אני יכול לבקש ממכון MRI לשלוח לי קובצ מפת ADC או לשלוח פענוח של מפת ADC?
בכבוד רב,
ויקטור
איני בקיא מספיק בנושא להשיב לך על אף קריאה בשל שאלתך. כדאי שתפנה למומחה MRI ערמונית.
שאלה טובה. איני יודע. הייתיממלית להמתנה של מספר חודשים עד להתייצבות מצב ההשתנה.
אשמח לתגובה לשאלותי מה20/2,23/2
תודה
כדאי לברר ע"י תרבית, שלילת דלקת בערמונית בשל הטיפול, או התפתחות גידול חודרני. צריך לבצע תרביות שתן ולשלקול ציסטוסקופיה.
בהצלחה,
כל טיפול שקיים הינו בעייתי בגיל זה. האם האבחנה של RCC מבוססת על ביופסיה? אם כן, כדאי לדעת מידע נוסף על הפתולוגיה. זה יכול לתת רמז לגבי ההתפתחות העתידית. באם אין גרורות, רק בארה"ב אושר טיפול מונע לחולים בסיכון גבוה. טיפול שהוא בעייתי בגיל זה. בגילים צעירים דוחה מחלה, אך לא ברור באם מאריך חיים.
לסיכום, קיבלת עצה טובה.