אחרי 39 הקרנות ן 6 זריקות זולדקס עליתי 12 ק:ג במשקלי בבטן ובשדיים האם לזריקות יש קשר לזה והאם לאחר גמר הטיפול אחזור למשקלי הרגיל
תודה !!
העלייה במשקל מקורה בטיפול ההורמונלי ובשל ירידת הורמון המין הגברי. אם יופסק הטיפול הזה, קיים סיכוי שההורמון יתאושש ואז תהיה אפשרות לירידה במשקל. זה תלוי בגילך ובמשך הטיפול. בכ 30% מהמטופלים יש אפשרות שרמות הורמון המין הגברי לא יחזרו לרמה טרם הטיפול. בינתיים, עליך להקפיד על פעילות גופנית מסודרת.
בברכה,
נערכה בדיקת psa לאחר חמישה טיפולים קרינתיים.
האם תוצאת הבדיקה יכולה להוות בסיס להשוואת ערכים לאחר סיום הטיפול הקרינתי?
בתודה מראש
לא, בטיפול קרינתי יכולה להיות עלייה של PSA בגין מצב דלקתי בערמונית משנית לטיפול. יש לחזור על הבדיקה כ 2-3 חודשים לאחר סיום הטיפול הקרינתי.
פרופ' אבישי סלע שלום רב,
אבי, חולה סרטן ערמונית גרורתי. גליסון 8. עם גרורות באיזור הבטן והאגן. להלן הפירוט:
בטן ואגן : מודגמת קליטה פתולוגית של 68-PSMAGA בגוש באונה הימנית של הערמונית, פריפרי, משתרע מחוד הבלוטה עד הבסיס, כנראה עם פריצת הקפסולה. מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בסמינל וסיקל הימני בתהליך שגודלו כ-6.1 ס"מ, בבלוטות בצדי האגן מאחורי האקסטרנל איליאק דו"צ, הגדולה ביניהן באורך כ-9.1 ס"מ, בבלוטות מזו-רקטליות, פרה-סקרליות ולאורך סעיפי ה- ,IMA הגדולה ביניהן כ-5.1 ס"מ ובבלוטות ברטרופריטונאום עד 1 ס"מ. מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בשתי בלוטות קטנות בין שריר האדוקטור מגנוס והפקטינאוס משמאל.
רופא האונקולוג המטפל המליץ על טיפול ב-ABIRATERONE.אבי לא יכול לעבור כימוטרפיה עקב מחלה אחרת. יחד עם זאת קופת החולים מסרבת לאשר את התרופה מהסיבה :"אין גרורות ויסרליות מדידות".
שאלתי היא האם באמת כלל המוקדים הגרורתיים שתוארו אינם נחשבים לגרורות ויסרליות?
אני מצטערת אם השאלה נראית כשאלה באנטומיה. מאוד אודה לתשובתך. תודה
אין כל הוכחה ברוה שמתן טיפול כימי נוסף לטיפול ההורמונלי מאריך את תוחלת החיים במחלה שתוארה. בסל הבריאות שלנו אבירטרון נרשמה לחולים עם היקף מחלה גדול יותר: לפחות 3 גרורות במיפוי עצמות, וגרורות ויסרליות (באברים דוגמת כבד, ריאות, יותר כליה). כאן ניתן לשקול שילוב טיפול קרינתי לטיפול ההורמונלי.
פרופ' סלע שלום רב ,
שתי שאלות ברשותך: 1.האם ידוע לך על מחקר שנעשה ושתוצאותיו פורסמו ב- 2017 בכנס אורולוגים בבוסטון ,שאומר ששטיפות בכימותרפיה מסוג גמסיטיבין בקרב חולים שלקו בסרטן שטחי של שלפוחית השתן סיכוייהם ללקות בשנית בסרטן שכזה קטנים ב- 34% מחולים שלא עברו שטיפה שכזו (לאחר הסרת הפוליפ) ?
2.בתשובה לשאלה אחרת ענית לאחד השואלים -כך על פי הבנתי- שבעת הסרת הפוליפ משלפוחית השתן רצוי שבבדיקה הפתולוגית ימצאו שרידי שריר מה שכנראה יראה על הסרת הגידול בשלמותו . האם משתמע מכך , שאי המצאותם של שרידים שכאלה בבדיקה הפתולוגית מראה שייתכן והפוליפ לא הוסר בשלמותו ויש צפי אולי לחזרתו באותו המקום? תודה מראש!
כדי שהבדיקה של שלב המחלה תיהיה מדוייקת ונכונה צריך להסיר גם רקמת שריר שכן ללא שריר בממצא לא ניתן לקבוע אם הגידול חדר לשריר ובאם כן עד לאיזה עומק.
עד כמה שידוע לי מניסיוני עם המחלה במקרה כמו שלך יש לחזור על ההליך שוב.
בריאות
איני יכול לזהות למה אתה מתכוון בהערה הראשונה.
כריתה מאה- הכוונה שהיא עמוקה מספיק לשלולחדירה לעומק, והאורולוג משוכנע שכרת את כל הגידול. התשובה הפתולוגית מעריכה לגבי הצורך בכריתה נוספת, במצבים מסוימים.
פרופ אבישי סלע שלום רב
עברתי סידרה של 5 הקרנות תרפיות לאחר שהושתלו גרגירי זהב וספייסר , ההבחנה הייתה גידול ברמת גליקסון 4*3 , וזאת לאחר בדיקת ביופסיה .
היום אחרי כ- 6 חודשים מההקרנות בדיקת ה psa הראה 2.12 .
מה זה אומר ? והאם היה צריך לרדת לרמה אפסית ?
קשה לענות לאור היעדר מידע על הרמה ההתחלתית והאם ניתן גם טיפול הורמונל. בשלבים ראשונם לאר טיפול קרינתי יכולה להיות עלייה רמת ה PSA. עבודות הראו לאחרונה שלאחר טיפול קרינתי המהלך יותר טוב בירידה איטית שך PSA לעומת ירידה מהירה.
בברכה
תודה על תגובתך המהירה .
בהבחנה הראשונית לאחר מעקב של שנים הפי אס איי היה 4.8 מנקודה זו נשלחתי לmri ולביאופסיה , ששם הובחן נגעים עם גליקסון 4*3 .
בתקופת ההקרנות לא קיבלתי טיפול הורמונלי .
האם לפי דעתך ה psa במגמת ירידה ? ומה עושים בהמשך ?
כן. יש צורך בנקודות נוספות על העקומה.
צריך עוד מספר מדידיות, כדי להבין את נטיית עקומת ה PSA.
אני בן 72, לאחר ניתוח מעקפים. יש לי 2 גידולים ממאירים בערמונית עם מקדם גליסון 7. הקופסית שמורה. אין לי גרורות. PSA אחרון 10.20.
הרופאה האונקולוגית קבעה לי טיפול הורמונלי קצר טווח, עם זריקה אחת בלבד וכן הקרנות.
האם כדאי לבצע הקרנות רגילות או רדיותרפיה עם כדורי זהב.
המלצות נוספות?
תודה.
אם הקופסית שמורה ינתן לבצע ברכיתרפיה. חשוב גם שהגידול אינו נוגע בקופסית, ולא רק שאינו פורץ אותו.
שלום ,
התגלה גוש בכליה ימין בקוטר 4.5 ס"מ . עפ פי הסיטי מתאים לrcc
האם כדאי לבצע ביופסיה ? האם גוש שומני שיש בו כלי דם עתיד לגרום לדימום ואז יוביל לניתוח דחוף ?
בברכה ,
אביטל
לא כל הגושים החשודים ל RCC ב CT נתגלו כ RCC בניתוח. מכיוון שהמדובר בתהליכים עשירים בכלי דם, עלול להתפתח דימום, אם כי זה נדיר ביותר. תואר גם התפתחות גדיול לאורך מהלך מחט הביופסיה, מה שאפילו יותר נדיר. בד"כ אם מתפתח דימום ניתן לעצור אותו ע"י אמבוליזציה של העורק המדמם.
יש להחליט על הביופסיה בהתאם לתפקוד הכליות והתמונה הרדיולוגית. בכל מקרה, אם קיים חשד ל RCC, יש לבצע גם CT של החזה לפני הניתוח. אנ בד"כ מעדיפים ביופסיה מקדימה.
תתייעץ עם הרופא המטפל שלך. מדוע שיגדל "גוש" שומן בכליה? ישנה אבחנה מבדלת לתהליך כזה. תשוחח עם הרופא המטפל שלך.
עליך להפנות את השאלות לרופא המטפל בך.
תודה על התשובה המהירה. כמובן שאתייעץ עם האונקולוג
שמטפל בי אולם רציתי לקבל תשובות לשאלותי כדי שאוכל להחליט על דרך הטיפול. ידוע שיש מספר דעות שונות של רופאים לגבי עצם הטיפול ההורמונלי לסירוגין ולגבי אלו ערכים יש לחדשו. אודה מאוד לקבלת תשובות לשאלותי
בתודה ישראל. ס
בהיעדר מידע לגבי המחלה כמו ה Gleas והדינמיקה של PSA, ממליץ לך להתייעץ עם האונקולוג שמטפל בך.
שלום לך פרופ' יקר , מה שלומך ?
דודי סובל מפוליפים מרובים בדרכי השתן וכמובן שעובר
ניתוח לכריתתם ..
האם הגיוני שלאחר כריתה מלאה "יצמחו" מחדש ויתרבו כפטריות לאחר הגשם ?
הוא אמור לעבור ניתוח נוסף בסוף החודש , לאחר שעבר כבר שלושה ניתוחים ..
לדעתי המנתח חושב רק על כסף ופשוט חותך אותם וכמובן שצומחים מחדש ..
אחרת לא מבינה איך פוליפים שנכרתו מהשורש צומחים שוב כ"כ מהר ..
אודה לתשובתך הכנה ..
תודה רבה לך ושבוע טוב
תיאורטית זה עלל לקרות. כדאי לדעת האם נעשתה כריתה מלאה יש כמובן לסמוך על האורולוג כי הוא ביצע את הפעולה ובתכשיר הפתולוגי צריך להיות שריר, דבר המעיד על כריתה עמוקה.
יש לזכור כי קיים תהליך מסרטן בדרכי השתן. לא מטפלים בתהליך, אלא בתוצאתו, והתהליך עלול להימשך. להפחיתו נוהגים לבצע שטיפות, לעיתים בעת הפרוצדורה בהתאם למראה הפוליפים ולאחר התשובה הפתולוגית.
שלום פרופ חצי שנה אחרי ניתוח כריתת ערמונית ברובוט
אנימיכול לעצור את התלת השתן אבל באיזור הערב אני קם הרבה פעמים לשירותים לפעמים כל רבע שעה יש איזה טיפול מסוים להמעיט את התלת מי שתן ?1
אני משער שתלוי בהרגלי שתיית המיים שלך.