לקראת החורף הקרב, האגודה למלחמה בסרטן קוראת לציבור חולי וחולות הסרטן לגשת לקופות החולים ולקבל חיסון נגד שפעת. מחלת השפעת היא מחלה נגיפית המאופיינת בהתפרצויות עונתיות בהיקף גדול. קיימות קבוצות שונות באוכלוסייה שלהן נטייה מוגברת ללקות בסיבוכי המחלה, בהן גם חולים וחולות במחלות סרטן שונות, ובמיוחד כאלו שנמצאים בעיצומם של טיפולים כימותרפיים. בקרב קבוצות אוכלוסייה אלו, שיעורי הסיבוכים גבוהים, וכך גם שיעורי האשפוז והתמותה עקב המחלה וסיבוכיה, לכן יש למנוע או להקטין ככל האפשר את נטל המחלה.
גם לבני המשפחה של חולי וחולות סרטן מומלץ מאוד להתחסן, על מנת להפחית את הסיכון להדבקת החולה האונקולוגי בשפעת. רצוי להתחסן בהקדם האפשרי, משום שחולפים כשבועיים ממתן החיסון ועד ליצירת רמה מספיקה של נוגדנים, ומכאן החשיבות הרבה לקבל את החיסון לפני תחילת עונת השפעת.
פרופ' משה מיטלמן, מ"מ יו"ר האגודה למלחמה בסרטן: "המערכת החיסונית של חולים וחולות המטופלים כעת בטיפולים אונקולוגיים, פגיעה יותר, ומעמידה אותם/ן בסיכון גבוה יותר משאר האוכלוסייה לסבול מסיבוכי שפעת עונתיים, שעלולים להוביל לאשפוז ואף חלילה למוות. חיסון נגד שפעת במדינת ישראל מכיל נגיפי שפעת מומתים, ויעילות החיסון עבור חולי וחולות הסרטן, גבוהה. הוכח מחקרית כי חיסון נגד שפעת לאוכלוסייה בסיכון, כגון חולי סרטן, מפחית אשפוזים, סיבוכים ואף תמותה. רצוי לקבל את החיסון כאשר ספירות הדם גבוהות יחסית, בדרך כלל מספר ימים לפני קבלת הטיפול. חשוב לציין, שבאותם מקרים בהם החיסון ניתן בימים אחרים, הדבר אינו מהווה סכנה כלשהי לחולה, אך עלול לפגום ביעילות החיסון. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם הרופא/ה האונקולוג המטפל".
את החיסון ניתן לקבל בכל קופות החולים ללא תשלום. החיסונים המומלצים כיום במדינת ישראל על ידי משרד הבריאות, הינם יעילים ובטוחים ביותר ומונעים תחלואה ותמותה ממחלות זיהומיות. ביום קבלת החיסון ייתכן שיופיע כאב מקומי קל, נפיחות באזור ההזרקה, אודם או חום, אך תופעות אלה צפויות לחלוף בתוך יום.