"הייתי בן 50 כשאובחנתי עם סרטן הערמונית", מספר אוהד (שם בדוי), המשתתף בקבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית, של האגודה למלחמה בסרטן. "הסרטן התגלה לפני 18 שנים. מכיוון שיש לי רקע משפחתי גנטי לתחלואה בסרטן, הייתי במעקב צמוד והסרטן התגלה בבדיקת מישוש של רופא המשפחה. עברתי ניתוח להסרת הערמונית אשר עלול לגרום לפגיעה בזקפה, שלמזלי לא נפגעה, ולדליפת שתן, מצב קשה ולא נעים שממנו סובלים גברים רבים ולרוב בהסתרה. קבוצת התמיכה של האגודה למלחמה בסרטן, מאפשרת לנו להתמודד ביחד עם הקשיים והפחדים מה שמקל על ההתמודדות ובעיקר על הבדידות."
סרטן ערמונית הינו הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים בישראל ובעיקר בקרב גברים מבוגרים. לעיתים רחוקות מאבחנים מצבים אלו לפני גיל 50. בעוד שכמחצית מהגברים המבוגרים סובלים מהפרעות בהטלת שתן, רק 1 מתוך 9 גברים מבוגרים יחלה בסרטן הערמונית. עם זאת, חלק מהתסמינים של שני מצבים אלה דומים, ולכן חשוב להיבדק.
משה בר חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "סרטן ערמונית הינו הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים בישראל. הוא שכיח בעיקר בקרב גברים מבוגרים. הנחיות משרד הבריאות באשר לגילוי מוקדם של מחלות סרטן אינן כוללות המלצה לבדיקות סריקה לגילוי סרטן הערמונית, שכן עדיין לא הוכח שזו הדרך היעילה ביותר להפחתת תמותה מסרטן הערמונית.
על פי ארגוני בריאות שונים, בהם כוח המשימה האמריקני לרפואה מונעת, (USPSTF) ההמלצה לגברים עד גיל 70, הנמצאים בסיכון גבוה (סיפור משפחתי של אב, אח או בן שחלו בסרטן הערמונית), היא לשקול יחד עם הרופא את היתרונות והחסרונות שבביצוע בדיקות האבחון לסרטן הערמונית".
מחקרים מוכיחים כי אימוץ אורח חיים בריא יכול לעזור בהפחתת הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים, בהם סרטן הערמונית. להלן ההמלצות לאורח חיים בריא:
אין תופעה ייחודית המצביעה על סרטן הערמונית. התופעה העיקרית יכולה להתבטא בקשיים בהטלת שתן, ויתכן שיופיעו אחד או יותר מהסימנים הכלליים הבאים:
אם מופיעות תופעות כמו אלה שהוזכרו לעיל, אין לקבל זאת כתופעה טבעית של תהליך ההזדקנות, אלא יש לפנות לאורולוג, לבירור. במרבית המקרים אין מדובר בסרטן, אך אבחון נכון ובזמן יאפשר מתן טיפול מתאים.
במסגרת הפעילויות והשירותים של האגודה למלחמה בסרטן עבור חולי סרטן הערמונית, ניתן לקבל ייעוץ מיני ולהשתתף בקבוצת תמיכה. למידע מפורט, מענה על שאלות וקבלת חומרי הסברה ניתן להתקשר ל'טלמידע' של האגודה למלחמה בסרטן 1-800-599-995 או להיכנס לאתר. לחצו כאן למידע נוסף על אבחון מוקדם של סרטן הערמונית