לתרומה
חפש
דף הבית
הודעות הדוברת

שבוע המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם לשנת 2020

03/06/2020

גב של בחורה עם נקודת חן

האגודה למלחמה בסרטן מודיעה על

 שבוע המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם לשנת 2020

מדי חודש מתווספים בממוצע כ-150 חולי מלנומה חדשים וכ-15 מתים  מהמחלה.

מאות תחנות לאבחון מוקדם של סרטן העור ייפתחו ללא תשלום
בכל קופות החולים ברחבי הארץ ב-14-8 ביוני, 2020.

92% מהחולים בישראל אובחנו עם מחלה בשלב מוקדם, המשפר את סיכויי הריפוי.

בשנות ה-90 ישראל הייתה במקום ה-3 בעולם אחרי אוסטרליה וניו זילנד,
במספר השנתי של החולים החדשים במלנומה ממארת של העור.
הודות לפעילות הנמרצת והעקבית של האגודה למלחמה בסרטן,
חל שינוי דרמטי לטובה, וכיום ישראל ממוקמת במקום ה-27 מתוך 30 המדינות
עם השיעורים הגבוהים ביותר בעולם.

האגודה למלחמה בסרטן מודיעה על פתיחת שבוע המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם לשנת 2020 בין התאריכים 8 עד 14 ביוני, במסגרתו ייפתחו מאות תחנות בדיקה בכל רחבי הארץ, ללא תשלום, בשיתוף שירותי בריאות כללית, מכבי שירותי בריאות, מאוחדת ולאומית שירותי בריאות. זוהי השנה ה-28 למבצע הייחודי שיזמה האגודה למלחמה בסרטן, במסגרתו מוזמן הציבור הרחב לבדיקה חינם לגילוי מוקדם של סרטן העור. את תחנות הבדיקה יאיישו רופאי עור וכירורגים פלסטיים, אשר יבצעו בדיקות לאבחון מוקדם של סרטן העור ומלנומה - שבכוחן להציל חיים.






לדברי מירי זיו, סגן יו"ר האגודה
: "בימים אלו כולנו שמחים לחזור לשגרה ולשהות במרחבים הפתוחים, אך חשוב לזכור כי חשיפה בלתי מבוקרת לשמש עלולה לגרום לנזקים בריאותיים, אסתטיים ואף לסכנת חיים. בכל חודש מתגלים בישראל כ-150 חולי מלנומה חדשים וכ-15 בממוצע נפטרים מהמחלה. האחריות חייבת להיות אישית לפני הכול, ואנו קוראים לציבור, בכל גיל, היו חכמים בשמש במהלך כל השנה וכך תפחיתו את הסיכון שלכם לחלות. חשוב מאוד - אם יש לכם נקודה חשודה, כתם חדש או שהבחנתם בשינוי בעור – גשו להיבדק בשבוע המודעות לסרטן העור. שימו לב והיו במעקב רפואי כנדרש."

פרופ' ליטל קינן בוקר, מנהלת המרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות, דיווחה היום על הממצאים המעודכנים של הרישום הלאומי לסרטן והסבירה כי: "בשנת 2017 אובחנו בישראל 1,798 חולים חדשים עם מלנומה עורית (1,096 עם גידול חודרני ו-702 עם גידול ממוקד). בשנה זו היוותה מלנומה של העור 8.0% מכלל המקרים החדשים המחייבים דיווח לרישום הלאומי של סרטן בישראל בקרב גברים יהודים ו"אחרים", 5.5% בקרב נשים יהודיות ו"אחרות", 0.7% בקרב גברים ערבים ו-0.2% בקרב נשים ערביות."

נתונים לגבי שלב המחלה בעת האבחנה קיימים עבור 82% מכלל מי שאובחנו ב-2017 עם מלנומה עורית. בקרב אלה, 92% אובחנו עם מחלה בשלב מוקדם המשפר משמעותית את סיכויי הריפוי: מאלה, קרוב למחצית החולים (47%) אובחנו עם גידול ממוקד, מה שמאפשר סיכויי ריפוי גבוהים ביותר. עוד 45% אובחנו עם גידול מקומי בשלב מוקדם, שהוא גידול חודרני (גידול שחורג משכבת האפידרמיס בעור) עם התפשטות מקומית מינימלית.

שיעור גבוה זה של גילוי המחלה בשלב מוקדם נזקף לזכות פעולתה המאומצת והנרחבת של האגודה למלחמה בסרטן, שמאז שנות ה-90' החלה בפעילות מכוונת לגילוי מוקדם של המחלה".  


לקראת שבוע המודעות, האגודה למלחמה בסרטן בשיתוף משרד הבריאות מפרסמים את הנתונים המעודכנים ביותר אשר הכינו ד"ר ברברה סילברמן, גב' מאיה בן לסן, גב' ריטה דכטיאר ופרופ' ליטל קינן-בוקר, ומהם עולה כי: 

בשנת 2017 אובחנו בישראל 1,798 חולים חדשים עם מלנומה ממארת של העור. שיעורי החולים בגברים ובנשים דומה בגיל הצעיר, ומגיל 55 עולה השיעור בגברים בהשוואה לנשים. בקרב יהודים, שיעורי התחלואה הגבוהים ביותר נצפו בילידי אירופה-אמריקה ובילידי ישראל. המגמות העתיות של מלנומה חודרנית של העור ביהודים ו"אחרים" בשנים 2017-1996 בישראל מצביעות על עלייה מתונה אבל מובהקת בגברים (אחוז שינוי שנתי =0.65%+). בנשים נצפתה מגמה יציבה במשך כל התקופה 2017-1996.

  • המגמות העתיות של מלנומה ממוקדת של העור ביהודים ו"אחרים" בשנים 2017-1996 בישראל מצביעות על עלייה מובהקת בשני המינים, בחלק (גברים) או במשך כל התקופה (נשים), מה שמעיד על עלייה בגילוי המוקדם של המחלה. 

  • ההישרדות היחסית לחמש שנים ממלנומה חודרנית של העור עולה עם הזמן: ההישרדות הייתה 88% ו-90% בגברים ובנשים יהודים, בהתאמה, שאובחנו בין השנים 2011-2007, בהשוואה ל-84% ו-87%, בהתאמה, במי שאובחנו בשנים 2001-1997.

  • נכון לסוף שנת 2017 חיו בישראל כ-7,860 תושבים שאובחנו עם מלנומה של העור בשנים 2013-2017: 4,953 מהם אובחנו עם מלנומה חודרנית ממאירה ו-2,907 מהם אובחנו עם מלנומה ממוקדת של העור.

  • בשנת 2017 נפטרו 186 אנשים בישראל ממלנומה חודרנית ממאירה של העור (כ-15 בממוצע מדי חודש). שיעורי התמותה הגבוהים ביותר נצפו בקבוצת הגיל 75+. בקרב ערבים בישראל, שיעורי התמותה ממלנומה של העור נמוכים מאוד.

  • המגמות העתיות בשיעור התמותה ממלנומה חודרנית ממאירה של העור בגברים יהודים ו"אחרים" בישראל בשנים 2017-1996 מצביעות על יציבות. בנשים יהודיות ו"אחרות", לעומת זאת, נצפתה מגמת ירידה מובהקת, בקצב של 1.3% בשנה.

אוסטרליה וניו זילנד במקום הראשון והשני בתחלואה, ישראל במקום ה-27:

על פי נתוני Globocan של הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן השייכת לארגון הבריאות העולמי, שחלקם מבוססים על אומדנים ולא על מדידה, בשנת 2018 אובחנו בעולם 287,723 מקרים חדשים של מלנומה עורית. שיעורי ההיארעות הגבוהים ביותר דווחו באוסטרליה - 33.6 (שיעור מתוקנן לגיל, ל-100,000), ובניו זילנד - 33.3. בישראל לעומת זאת, הנתונים מראים כי שיעור ההיארעות הוא 8.3 חולים למאה אלף תושבים. ישראל מדורגת במקום ה-27, בהתייחס ל-30 המדינות עם השיעורים הגבוהים ביותר בעולם, אבל בפועל היא נמצאת במקום ה-24 מתוך 25, בהתחשב בכך שבחלק מהמדינות שיעור התחלואה זהה.

באשר לתמותה מהמחלה, על פי הנתונים האחרונים של ארגון הבריאות העולמי, בשנת 2018 נפטרו בעולם 60,712 בני אדם ממלנומה עורית. שיעורי התמותה הגבוהים ביותר דווחו בניו זילנד ביחס של 4.8 למאה אלף תושבים ובנורבגיה 3.5, ישראל לעומת זאת, מדורגת במקום ה-20 ביחס של 1.8 נפטרים למאה אלף תושבים, בהתייחס ל-30 המדינות עם השיעורים הגבוהים ביותר בעולם, אבל בפועל היא נמצאת במקום ה-12 מתוך 14, בהתחשב בכך שלחלק מהמדינות שיעור תמותה זהה.

יש לציין שבמדינות רבות בעולם נצפית מגמת עלייה בשיעור ההיארעות של מלנומה ממארת, שבולטת יותר בגברים ובקבוצות גיל מבוגרות. מגמות התמותה מהמחלה יציבות יותר, וגם כאן נצפה פער בין גברים ונשים ובין קבוצות גיל מבוגרות וצעירות.

מהי מלנומה של העור? מלנומה של העור (Melanoma of skin ) היא גידול שמקורו בתאי המלנין שבעור. גורמי הסיכון העיקריים למחלה הם חשיפה לקרינה על-סגולה (ultra-violet), בעיקר מקרינת השמש (או ממתקני שיזוף מלאכותיים); היסטוריה של כוויות שמש, בעיקר בגיל הילדות; ריבוי שומות; עור בהיר, עיניים בהירות; היסטוריה משפחתית של המחלה; היסטוריה אישית של המחלה; מערכת חיסון מוחלשת; גיל מתקדם, מין (זכר); מחלות גנטיות מסוימות (לדוגמה, Xeroderma pigmentosum) ועוד. הרוב המוחלט של מלנומות מופיע בעור; רק כאחוז ורבע מהמלנומות מערבות רקמות אחרות כמו המוח ומערכת העצבים המרכזית, העין, חלל הפה, האף ומערות האף (סינוסים), כליה, איברי המין, פי הטבעת ועוד. בעדכון זה ההתייחסות היא למלנומות עוריות בלבד.

גם השנה ערכות "חכם בשמש" יגיעו לגני הילדים, על אף משבר הקורונה

כבכל שנה, גם השנה האגודה למלחמה בסרטן פועלת לקידום התנהגות חכמה בשמש כבר מגיל הגן. בעת הזאת, כאשר כולנו נאלצים לעיתים להמתין בתור מחוץ לחנויות ולמרכולים, החשיבות והאחריות רבות אף יותר. האגודה למלחמה בסרטן נערכת בהתאם, ושולחת ערכות "חכם בשמש®" לגני הילדים ללא תשלום. הערכות מיועדות לילדים בגן חובה (גיל 5 ומעלה), ומכילות חוברות צביעה לכל ילדי הגן, מדבקות "חכם בשמש®", כרזות ועלונים להורים. בשבועות האחרונים נשלחו אלפי ערכות לגני ילדים במשלוח מיוחד. כל הערכות הופקו במיוחד באגודה למלחמה בסרטן הודות לתרומות הציבור וללא כל מימון מתקציב של משרד ממשלתי כלשהו.

קמפיין הסברה

הודות לפעילויות ההסברה של האגודה למלחמה בסרטן, נרשמה בישראל במהלך השנים עלייה עקבית בשיעור המאובחנים בשלב המוקדם. יחד עם שיפור דרכי הטיפול, חלה עלייה גם בשיעורי ההישרדות והריפוי של החולים בסרטן העור.

האגודה למלחמה בסרטן תצא בשבוע המודעות למניעת סרטן העור 2020 במסע הסברה נרחב, אשר יתמקד בחשיבות הגילוי המוקדם ודרכי המניעה, וכמו כן יזהיר מפני שימוש במיטות שיזוף. במסגרת מסע ההסברה יועלה קמפיין בטלוויזיה, בעיתונות, בפייסבוק, ביוטיוב ובאינסטגרם, ובין היתר, יעלה לאוויר בתחנות הרדיו השונות, תשדיר רדיו חדש שכותרתו "שלום. כאן עור", שקורא לציבור הישראלי – "אם הבחנתם בנקודה חשודה על העור, שימרו על עצמכם, וגשו לבדיקה חינם במסגרת שבוע המודעות למניעה וגילוי מוקדם של סרטן העור".

כמו כן, האגודה מוציאה תשדיר רדיו חדש - נוסף; "מה בוער"- שום דבר לא בוער כמו השמש....מאמצים את כללי חכם בשמש של האגודה למלחמה בסרטן, חשיפה לא מוגנת לשמש גורמת קמטים, כתמים וסרטן העור."

התשדירים  הופקו על ידי משרד הפרסום גיתם BBDO שמסייע לאגודה בהתנדבות.

קריינות בהתנדבות – גיל קומר.

ביטאון במה

האגודה למלחמה בסרטן מוציאה לאור את כתב העת 'במה' המיועד לאנשי מקצוע, רופאים, אחיות, ועובדים סוציאליים מהתחום האונקולוגי.

בכל מהדורה נבחר נושא חדש לכתב העת. לקראת שבוע המודעות,  מופץ ביטאון חדש בנושא סרטן העור ומלנומה, בעריכתם המדעית של  פרופ' מיכל לוטם ופרופ' יעקב שכטר בהתנדבות וכולל מאמרים שנכתבו גם הם בהתנדבות, ע"י מיטב אנשי המקצוע בתחום. הביטאון מופץ במייל על פי רשימת תפוצה. 

בכל שאלה בנושא בטאון "במה" והצטרפות לרשימת התפוצה
של כתב העת ניתן לפנות למחלקת הסברה:
בטלפון: 03-5721677
בדוא"ל: hasbaradep@cancer.org.il



מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן מציג מחקרים חדשים

על הקשר בין נטייה מינית ובין הסיכון לחלות בסרטן העור

חוקרים מאוניברסיטאות הרווארד, אמורי ומסצ'וסטס בארה"ב, ביקשו לבדוק באופן שיטתי את שכיחות סרטן העור ואת ההתנהגויות שמגבירות את הסיכון לסרטן העור בקרב אוכלוסיות המשתייכות למיעוט מגדרי. לשם כך, ערכו החוקרים ניתוח סטטיסטי (מטה-אנליזה) של נתונים מתוך 14 מחקרים שבוצעו בארה"ב על התנהגויות הקשורות לסיכון לחלות בסרטן העור בקרב אנשים שהזדהו כהומוסקסואלים, לסביות או דו-מיניים (ביסקסואלים). במקביל, הנתונים שנאספו בחנו את שכיחות סרטן העור במהלך החיים בקרב מיעוטים מגדריים אלה.

ממצאי המחקר הראו, כי גברים ממיעוט מגדרי היו בסיכון גבוה בין 30% ל-50% יותר לחלות בכל סוגי סרטן העור במהלך חייהם, ובסיכון גבוה בטווח של פי 2.8 ל-5.9 לשימוש במיטות שיזוף בהשוואה לגברים הטרוסקסואלים. לעומת זאת, נשים ממיעוט מגדרי עשו שימוש נמוך יותר במיטות שיזוף בהשוואה לנשים הטרוסקסואליות, והן לא היו בסיכון מוגבר לחלות בסרטן העור במהלך חייהן. לא נמצאו הבדלים בשכיחות החשיפה לשמש או בשימוש בתכשירי הגנה מהשמש בין מיעוטים מגדריים לאנשים הטרוסקסואליים.

מבין הסיבות לשימוש מוגבר במיטות שיזוף בקרב גברים ממיעוט מגדרי נמנו תפיסות מוטעות: עור שזוף נתפס כבריא, כיפה ומושך יותר, כגורם משפר מצב רוח, מפיג מתח נפשי, לחץ חברתי בתוך הקהילה, ותפיסה ששימוש במיטת שיזוף לפני חופשה בשמש עשוי להגן על העור. הסיבות להפסקת השימוש במיטות השיזוף היו בעיקר החשש מהזדקנות העור והסיכון לחלות בסרטן העור.

לסיכום, במחקר נמצא כי בגברים ממיעוטים מגדריים קיימת שכיחות גבוהה יותר של סרטן העור ושל שימוש במיטות שיזוף, בהשוואה לגברים הטרוסקסואלים, ככל הנראה מטעמי לחץ חברתי בתוך הקהילה ובגלל תפיסות אסתטיות. לטענת החוקרים, שילוב של אמצעי הסברה, חינוך ויוזמות בתחום בריאות הציבור בקרב גברים ממיעוט מגדרי עשויות להפחית את הסיכון המוגבר לסרטן העור בקבוצות אוכלוסייה אלה.

המאמר פורסם ב-14 בפברואר 2020 בכתב העת  Journal of the American Academy of Dermatology (JAAD)­­. 
קישור לתקציר המאמר (באנגלית)



אילו התערבויות חינוכיות-סביבתיות, מגינות יותר על ילדים מפני החשיפה לנזקי השמש?

שיעורי התחלואה במלנומה וסוגי סרטן עור אחרים בעולם הם במגמת עלייה מתמדת מאז ראשית שנות השמונים של המאה הקודמת, על אף שניתן להפחית במידה ניכרת את הסיכון לחלות על ידי צמצום גורמי סיכון ידועים של המחלה - חשיפה לשמש וכוויות שמש בגיל מוקדם.

במחקר שפורסם בכתב העת International Journal of Environmental Research and Public Health ב-14 בינואר 2020, בחנו חוקרים מאוניברסיטת מאסטריכט שבהולנד את יעילותן של מספר תוכניות חינוכיות שגובשו במהלך השנים להגברת ההתנהגות הסביבתית הבטוחה בשמש של ילדים ומתבגרים השוהים בחוץ. לשם כך, ערכו החוקרים ניתוח סטטיסטי של נתונים משבעה מחקרים על התערבויות סביבתיות להגברת ההגנה מפני השמש בקרב ילדים עד גיל 18, במאמרים שפורסמו בין השנים 2019-2000. ההתערבויות כללו חלוקה בחינם של תכשירים עם מסנני קרינה מפני השמש לילדים או להוריהם, חלוקה של כובעים וביגוד מתאים המגן מפני קרינת השמש בזמן השהייה בחוץ בשמש ובתוך המים, וכן בניית קירוי להצללה מפני השמש בבתי ספר תיכוניים ובגינות משחקים בפארקים ציבוריים.

ממצאי המחקר הראו שחלוקת מסנני קרינה, ביגוד וכובעים בחינם לא השפיעו על התנהגויות בטוחות של הילדים או על כמות חשיפתם לקרני השמש. לעומת זאת, שינויים בסביבה הפיזית של הילדים על ידי בניית הצללה או נטיעת עצים הגבירו את מגמת חיפוש הצל בקרב הילדים.

החוקרים מציינים כי ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של הגברת התנהגויות בטוחות בשמש מלבד השימוש במסנני קרינה, כגון פתרונות הצללה מספיקים במקומות בהם ילדים מבלים זמן רב ועלולים להיות חשופים לקרינה גבוהה מהשמש, כגון גינות משחקים. בנוסף, החוקרים מציינים כי יש לתת את הדעת גם על התערבויות סביבתיות בקרב ילדים שלא נכללו במחקרים שנבחנו במחקר הנוכחי, כגון קביעת פעילות גופנית לילדים מחוץ לשעות החמות ורגולציה של חבישת כובעים ומשחקים בצל.

בעבר ישראל הייתה ממוקמת במקום השלישי בעולם בשיעורי התחלואה במלנומה. הודות לפעילות הנמרצת והעקבית של האגודה למלחמה בסרטן, חל שינוי דרמטי לטובה. כיום ישראל מדורגת במקום ה-27 מתוך 30 המדינות עם השיעורים הגבוהים בעולם.

קישור למאמר המלא (באנגלית)



איסור על שימוש במיטות שיזוף צפוי למנוע כמעט 10 מיליוני מקרים של מלנומה וסרטן עור בצפון אמריקה ובאירופה ולחסוך בהוצאות על בריאות הציבור

ידוע זה מכבר שקרינה על-סגולה הנפלטת ממיטות שיזוף מהווה גורם מסרטן בבני אדם. מחקר חדש בדק אילו השלכות בריאותיות וכלכליות ארוכות טווח צפויות, אם יוטל איסור שימוש כללי במיטות שיזוף, לעומת איסור שימוש בהן לקטינים בלבד, כפי שכבר הונהג במדינות רבות.   

לשם כך, חוקרים מאוניברסיטאות ומכוני מחקר רפואי באוסטרליה, בריטניה ודנמרק ומארגון הבריאות העולמי בשוויץ והמרכזים למניעה ובקרת מחלות בארה"ב (CDC) אספו ב-2019 נתונים ממחקרים אפידמיולוגיים על שימוש קבוע במיטות שיזוף של 252,903,015 בני אדם בגילים 35-12 בצפון אמריקה ואירופה (110,932,523 בארה"ב וקנדה ו-141,970,492 באירופה), ויצרו מודל מתמטי הסתברותי להערכת שכיחות השימוש במיטות שיזוף בהווה ולחיזוי הסיכון העתידי להיארעות סרטן עור (מלנומה ושאינו מלנומה) ולתמותה מוקדמת מהמחלה ומכל סיבה. בנוסף, המודל שימש לחיזוי ההוצאות הכספיות המשוערות על בריאות הציבור כתוצאה מהטיפול במלנומה ותמותה מוקדמת מהמחלה, בעקבות שימוש ממושך במיטות השיזוף. 

מהממצאים עולה ששכיחות השימוש במיטות שיזוף בצעירים (עד גיל 18) נכון ל-2018 עמד על 8% בצפון אמריקה ו-5% באירופה, והשימוש אי פעם במבוגרים עמד על 36% בצפון אמריקה ו-22% באירופה. על פי שקלול הנתונים במודל החיזוי, איסור כולל על שימוש במיטות שיזוף בצפון אמריקה עשוי יהיה למנוע 7.3 מיליוני מקרים של קרצינומה קרטינוציטית (סרטן עור שכיח מסוג קרצינומה של תאי קשקש או של תאי בסיס, כלומר הפחתה של 7.8% מהמקרים); 244,347 מקרי מלנומה (הפחתה של 8.7% מהמקרים); וכן 89,193 מקרי תמותה מוקדמת ממלנומה (הפחתה של 6.9% מהמקרים), ביחס לשימוש שנעשה כיום במיטות שיזוף

בנוסף, בזכות איסור כזה בצפון אמריקה, ניתן יהיה על פי המודל "להרוויח" 428,781 שנות חיים, ולחסוך 31.1 מיליארד דולר. התועלת המשוערת של איסור כולל על השימוש במיטות שיזוף בצפון אמריקה ובקנדה, לפי המודל, היא גבוהה פי 3.7 לעומת הגבלת האיסור רק בקרב קטינים מתחת לגיל 18 בלבד. 

לגבי איסור השימוש במיטות שיזוף באירופה, המודל חזה שניתן יהיה למנוע 2.4 מיליוני מקרים של קרצינומה קרטינוציטית (הפחתה של 4.4% מהמקרים), 203,736 מקרי מלנומה (הפחתה של 4.9% מהמקרים) וכן 98,288 מקרי תמותה מוקדמת מהמחלה (הפחתה של 4.4% מהמקרים), וכמו כן, ניתן יהיה "להרוויח" 459,669 שנות חיים ולחסוך 15.9 מיליארד דולר. התועלת המשוערת של איסור כולל על השימוש במיטות שיזוף באירופה לעומת איסורו בקטינים בלבד היא גבוהה פי 2.6 על פי המודל.

לסיכום, איסור כולל על השימוש במיטות שיזוף עשוי להפחית באופן משמעותי את נטל התחלואה בסרטן העור ובהוצאות כלכליות על בריאות הציבור לעומת איסור השימוש בקרב קטינים בלבד. איסור כולל צפוי למנוע 448,000 מקרי מלנומה ו-9.7 מיליוני מקרים של סרטן עור (קרצינומה קרטינוציטית) שאינו מלנומה, ולחסוך 5.7 מיליארדי דולרים בהוצאות על בריאות הציבור. איסור השימוש של קטינים בלבד עשוי, להניב רק שליש מהרווחים העשויים להיווצר מהטלת  איסור כולל. 

המחקר פורסם ב-19 בפברואר 2020 בכתב העת JAMA Dermatology

קישור לתקציר המאמר (באנגלית)

האגודה למלחמה בסרטן, הינה ארגון ללא כוונות רווח הפועל בכל החזיתות, לקידום המחקר, דרכי המניעה, שיפור דרכי הטיפול והשיקום של החולים והמחלימים רק הודות לתרומות הציבור וללא כל מימון מתקציב של משרד ממשלתי כלשהו.
הפרויקטים בהם משקיעה האגודה למלחמה בסרטן, נקבעים על ידי ועדות מקצועיות שחברים בהן בהתנדבות נציגים ממיטב אנשי הרפואה והמחקר ברחבי הארץ והם נבחנים בקפידה, לאחר שיקול דעת מקצועי וענייני ברמה הלאומית. באגודה למלחמה בסרטן, פעילים בקהילה המקומית כ- 3,500 מתנדבים הפרוסים ב - 70 סניפים בכל הארץ, השותפים לקידום המאבק בסרטן באזור מגוריהם.
למענה לכל שאלה, היכנסו לאתר האגודה או התקשרו למוקד הטלמידע, המאויש 24 שעות ביממה, בטלפון 1-800-599-995