בדיוק היום בבוקר נסענו עם אבא למיון בי"ח אסף הרופא עקב החמרה במצבו אין לי שום טענה לצוות הרפואי שעושים עבודת קודש ומשתדלים לסייע ולעזור(רובם....) אבל התהליך ארוך ומייגע בשעה 0800 בבוקר אבי הגיע למיון ורק בשעה 2000 !!!!! לאחר סידרת בדיקות וצילומים הוחלט לאשפזו. חבל שאין תהליך או סידור כלשהו לחולים אונקולוגים שמגיעים לביה"ח.
לגבי הטיפול התומך של קופ"ח לא ממש עוזר היות והאחיות והרופא לא זמינים רוב הפעמים שהיינו צריכים אותם גם לא בטל.
אבי בן ה 82 חלה בסרטן המעי הדק לפני כשלושה חודשים, במהלך התקופה נותח פעמיים, לפרוסקופיה (הניתוח עם 3 החורים) בו גילו גרורות בבטן ולאחר מכן נותח עקב חור שנגרם במעי. ההחלמה מהניתוח היתה קשה אבל באופן מדהים אבי התאושש כמובן בבית סרב להיות בביה"ח ועכשיו לפתע ביומיים האחרונים חלה החמרה. מקבל טרגין בבוקר ובערב והיום הוא ממש סובל מכאבים, בחילות קשות וכמעט שלא אוכל. מקבל גם סירופ נגד כאבים לפי הצורך ונראה לי שיש ממש החמרה. לא רוצה לגשת לביהח, לדעתי בצדק משום שעליו לעבור את תהליך המיון שעבורו הוא קשה מאוד. והוא גם אדם נבון וצלול ומבין את מצבו ויודע שהרופאים לא יכולים לפתור את הבעייה.
קשה לי נורא לראות אותו בסיבלו וזה מאוד מתסכל לדעת שאין הרבה באפשרותי לעזור לו גם לרפואה לצערי הבנתי שאין פיתרון.
בכל זאת מבקש עצה כיצד ניתן להקל על מצבו בכדי שלא יסבול