שלום.
אני 6 שנים אחרי טיפולים כמותרפיים וניתוח להסרת הגידול במעי הגס.
האם היום אני נמצא בסיכון יתר בהדבקה ממחלות כמו שפעת או קורונה או שאני ככל האדם?
שלום
לפני כשנה וחצי סיימתי את כל התהליך הרפואי לאחר שחליתי בסרטן המעי הגס.
12 טיפולים והסרת הגידול במעי הגס הימני. בין שאר הממצאים שנראים לי בסדר (הכבד נראה תקין, לא הודגמו קישריות לימפה מוגדלות,הריאות בגדר הנורמה) ישנם כאלה שאינם ברורים לי.
1. פגמים בדופן הקדמי של הבטן העליונהבגודל של כ 3 ס"מ , מכילים שומן.
2.מוקד סקלרוטי קטן בסקרום?
האם ממצאים אלו מצריכים ברור נוסף ומדוייק יותר?
חליתי בסרטן המעי הגס. עברתי טיפולים כמותרפיים וניתוח. כל התהליך עבר בהצלחה ובלי סיבוכים או עיכובים.
ב 6/2014 סיימתי את סדרת הטיפולים הכימוטרפיים , ומייד אחר כך נשלחתי לבדיקת PET CT.
ב 12/2014 עברתי PET CT נוסף.
מאז ביצעתי פעמיים אולטרה סאונד לבטן עליונה. וכמובן בדיקות דם ומרקרים ומפגש עם רופא אונקולוג כל 3 חודשים.
כל הבדיקות היו תקינות. ובכל זאת קיים אצלי חשש .
האם US היא בדיקה מספיקה ? האם הייתי צריך לבצע גם CT או PET CT ?
בימים הקרובים אני צריך להפגש עם הרופא, האם עלי לצפות/לדרוש בדיקת CT או PET CT ?
לפני יותר משנה נתגלה אצלי גידול במעי גס ימני. עברתי את סדרת הטפולים והניתוח בהצלחה. לא נמצאו גרורות. לפני מספר ימים (חצי שנה אחרי טיפולים) PET CT נמצא תקין. CEA נמצא בירידה ועומד על 2.9.
בפגישה עם הרופא לפני כ 3 חודשים נאמר לי כי יש לעקוב אחר GGT שהיה אז 177. בבדיקה אחרונה ירד ל 87.
מצורפים קבצי נתונים של בדיקות דם . אודה לך אם תוכלי לומר מה הם החששות ומה ניתן ללמוד מבדיקות הדם.
GGT 176
טרם נפגשתי עם הרופאה. היא רק שלחה לי הזמנה לפגישה בעוד חודש.
נראה לי שזה עלול להיות מאוחר. אין מה לבדוק בקשר ל עליית המרקרCEA ובקשר ל GGT?
תודה וסליחה על ריבוי הנתונים
שכחתי לציין שאינני מעשן.
תודה
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
ובכן היה גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
טיפול : /campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
5 טיפולים ראשונים כללו גם AVASTIN
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
הניתוח
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
PET-CT שלישי לאחר תום הטיפולים מלפני שבועיים:
1. נודלים בודדים זעירים בריאות ללא שינוי מבדיקה קודמת, מתחת לרזולוציה של ה-PET.
2. כיום שינוי פוסטאופרטיבי ריצנטי בדופן הבטן. הגוש הידוע נכרת. ההשקה במעי הגס שמורה.
3. בלוטות קטנות ברטרופריטוניאום ובמזנטריום ללא קליטה פתולוגית שך FDG, ללא שינוי מבדיקה קודמת.
סיכום:אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.
מרקר CEA ירד במהלך הטיפולים שלפני הניתוח מרמה של 29 לרמה של 3 לערך.
לאחר הנתוח ובמהלך שאר הטיפולים נבדק המרקר CEA ונראה כי יש עליה מתמדת.: 2.8 לאחר הניתוח. עלה ל 3.5 תוך כדי הטיפולים. ו 5 בסוף הטיפולים.
היום כחודש לאחר הטיפולים קיבלתי את תוצאות הPET CT השלישי הנ"ל שמראה שאין קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי. מאידך קיבלתי גם תוצאת דם נוספת שמראה ש CEA עלה ל 7.1.
שאלות:
1. האם ניתן ללמוד מעליית המרקר ב 3 החודשים האחרונים כי יש עדיין צורך בטיפולים על אף שה PET אינו מראה זאת.
2. כאבי רגליים שהולכים ומתגברים בשבועות האחרונים. האם יכול להיות קשר למחלה? האם צריך לידע את הרופאים על כך?
בן 48. סרטן מעי גס ימני. מטופל ב campto/5-fu/lcv .
עוד לפני גילוי המחלה היה ידוע על טחורים. דימום בלבד.
בתקופת הטיפולים התחילו להופיע תחושות כאב ו"שורף" העת היציאות. תחושות שלא היו לפני הטיפולים. יש לציין שזה קורה גם כשהיציאות רכות.
הייתי אצל רופא כירורג שאיבחן טחור קטן כדבריו.
האם ידוע על קשר בין הטיפול הנ"ל ובין תחושת "שורף"בעת היציאות.
תודה.
שלום רב ותודה על תשובותייך.
ברשותך אבקש מספר הבהרות.
על סמך PETCT ובהתייעצות עם הכירורגים החליטו שכדאי לצמק את הגידול לפני הניתוח וזאת הסיבה שהקדימו 7 טיפולים לפני הניתוח.
כמו כן היה חשש שהבלוטות מסביב והריאות אף הם נגועות וזו הסיבה כנראה שהחליטו לתת אווסטין.
שאלה: היום לאחר הניתוח ברור שהמחלה אינה גרורתית
בתשובתך (1) ציינת כי הטיפול שקיבלתי מיועד למחלה גרורתית. האם הכוונה שרק האווסטין היה מיותר או שגם campto/5-fu/lcv לא מתאימים למחלה שאינה גרורתית.
שלום רב
אני בן 48. סרטן מעי גס ימני. מטופל:avastin/campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
הוחלט לקבל 6 טיפולים לפני ניתוח ולאחר הניתוח לקבל 6 טיפולים נוספים.
בפועל קיבלתי לפני ניתוח 5 טיפולים מלאים ועוד 2 טיפולים ללא אווסטין
הניתוח התבצע כ 7 שבועות אחרי אווסטין ו 3 שבועות אחרי הטיפול השביעי . כעת, 3 שבועות אחרי הניתוח אני אמור להמשיך בטיפולים ללא אווסטין. עדיין לא ברור לי אם אני אמור להשלים את הטיפול באווסטין כך שאקבל 12 טיפולים מלאים בסה"כ.
הניתוח:
1. האם ההפסקות בטיפולים כפי שתוארו לעיל עלולים לפגוע ביעילות הטיפול? (סביר להניח שאם הניתוח היה מתבצע בתחילת הדרך, הטיפולים היו רציפים יותר)
2. האם אני אמור להשלים את האווסטין כך שאקבל 12 מנות מלאות.
תודה רבה.
תודה רבה חבר.
דקסטר לך על זה. אל תזניח. אני מקווה שכבר עברת את הבדיקה בהצלחה וללא ממצאים חמורים.
הגעתי למצב שחברים ובני משפחה שאלו אותי למה אני חיוור. לאחר זמן רב פשוט הרגשתי ירידה בתפקוד עד כדי כך שכשעליתי 10 מדרגות הייתי מתנשף כמו אחרי ריצה ארוכה. כשלא יכולתי ללכת למרחקים קצרים "נזכרתי" ללכת לרופא.
בדיקת דם- המוגלובין 4.5 , לאחר סידרת בדיקות באישפוז וקולונוסקופיה נתגלה הגידול המעי הגס הימני.
אני לא מעשן, משקל נורמלי - BMI נורמלי לחלוטין, ואפילו לא ירדתי במשקל וגם עכשיו תוך כדי הטיפולים אני באותו משקל. הולך הרבה ברגל.
תזונה - אוכל הכל. בשר 1-2 פעמים בשבוע.
בהצלחה ותהיה בריא
ובכן ישנו גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
מטופל:avastin/campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
1. האם נסיגה של 70% בגודל הגוש היא תוצאה סבירה והאם יש ללמוד מזה על סכויי החלמה?
2. כהכנה לניתוח הופסק הטיפול ב AVASTIN לאחר 5 טיפולים בלבד. האם זו החלטה סבירה?
3. לאחר הPET CT הראשון נאמר לי כי אם בPET CT השני הנודלים בראות יהיו יציבים סביר להניח שאין להם קשר למחלה. האם אפשר להגיד שזה המצב כעת?
4. "הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן." האם ישנו סיכוי שגם כאן הבלוטות סביב הגוש אינם סרטניים?
שלום.אני בן 48, לאחרונה התגלה אצלי סרטן במעי הגס הימני. לפני שבועיים קיבלתי את הטיפול הראשון. בבדיקת דם שנעשתה שבוע לאחר הטיפול התברר כמובן שספירת הדם ירדה. להלן הנתונים.ALY% 1 ALY 0 LIC% 1 LIC 0 WBC 2.00 K/ul RBC 4.75 M/ul HB 11.3 g/dl HCT 34.3 % MCV 72.2 Fl MCH 23.7 pg MCHC 32.8 g/dl RDW 16.5 % PLT 274 K/ul MPV 8.7 Fl NEUT% 30.0 % LYM% 60.2 % MONO% 5.1 % EOS % 4.5 % BASO % 0.2 % NEUT.abs 0.60 K/ul LYMP.abs 1.20 K/ul MONO.abs 0.10 K/ul EOS.abs 0.09 K/ul BASO abs 0.00 K/ul הטיפולים הכימוטרפיים נקבעו לפעם בשבועיים וכוללים את התרופות הבאות :
אירינוטקאן (קאמפטו, - Irinotecan (Campto
בווציזומאב (אווסטין)- (Bevacizumab (Avastin
פלואורואורציל (Flourouracil (5FU
היום הלכתי לקבל את הטיפול השני . לאחר שביצעתי בדיקת דם הודיעו לי שאין אפשרות לקבל את הטיפול ולכן הטיפול נדחה בשבוע.
לפי הבדיקה היום WBC - 2.7 , NEUT - 700 האחות הסבירה שאם גם לקראת הטיפול השלישי המצב יהיה זהה, הם ישקלו לתת לי זריקות להעלאת הכדוריות הלבנות.
האמת, התאכזבתי.
האם זה שכיח שהטיפול השני נדחה מהסיבות הנ"ל?
האם זו אינדיקציה לבאות ולאחר כל טיפול אני יצטרך לקבל את הזריקות הנ"ל? או יכול להיות שהגוף מגיב קשה רק לטיפולים הראשונים?
האם דחיית הטיפול יכול לפגוע ביעילות הטיפול ?