ד"ר הוברט הנכבדה.
בעבר נעזרתי במקצועיותך וברשותך שאלה חדשה.
בן 54. כאבי בטן בעיקר ברבע העליון הימני. בחילות. הרגשת מלאות מהירה חוסר תאבון וירידה במשקל.
עשיתי cte ורצב הסיכום:
סיכום: קשריות קטנות במזנטריום שאינן פתולוגיות בגודלן עם עכירות מינימלית של השומן המזנטריאלי.
ייתכן ומדובר בפניקוליטיס
מומלץ המשך מעקב
בעבר עברתי קולנוסקופיה ונכרתו 3 פוליפים LGD
בגסטרוסקופיה שעשיתי4 פעמים 1. דאודוניטיס. 2. איזפגיטיס 3. כפל מעובה מדמם פתלוגיה תקינה ו4. לאחרונה גסטריטיס קלה inactiveבשני מודים שונים של הקיבה.
ברשותך שאלותי:
1. האם ניתן עפי גודלן של הבלוטות לדעת בוודאות שהם אינן ממאירות
2. מה נדרש להמשך הברור כדי לוודא שזו האבחנה ולא משהו בתחום מומחיותך (אני מבין שהטיפול, אם נדרש, אינו בתחום שאלות פורום זה.
תודה מראש
אבי
ד"ר הוברט הנכבדה, ביום 27.4.15 שאלתי את השאלה הבאה ומשום מה היא נותרה ללא מענה למרות שהתשובות לפניה ואחריה התקבלו על ידך.
אנא, דעתך המקצועית מאוד חשובה לי.
בעבר שאלתי אודות כפל מעובה בפונדוס ובאדיבותך ענית לי שאם הפתולוגיה תקינה הדאגה מאחורי. הרופא שלח בקשה לבצע צביעות מיוחדות והתשובה הייתה: שלילי לקונגו רד, שלילי ל synaptophysin
ולגבי כרומוגרנין נכתב:
chromogranin- positive in normal colonic neuroendocrine cells
אני מבין שהצביעה נעשתה על דגימה אקראית מהמעי שנלקחה בשאלה של עמילואידוזיס ולא על הדגימה מהקפל המעובה בפונדוס שהיה עם ארוזיות (וההיסטולוגיה שלו הייתה תקינה אפילו ללא סימני דלקת) האם קיים מושג של צביעה חיובית ל CGA שהיא תקינה? אני בן 54 עם רקע "מוזר" של קלציטונין מוגברים כולל מבחן גירוי חיובי, מטנפרינים מוגברים (נבדק בגלל הסמקות ושילשולים)עלייה מתונה ועקבית של CEA מטנפרינים מעט גבוהים IGF! מעט גבוה, מיקרו אדנומה בהיפופיזה והיפוגונדזים שלעיתים מראה שמקורו בהיפופיזה ולעיתים מופיעה עם LH ו FSH גבוהים.יש עוד סימני שאלה רבים לא ברורים.
אציין שבבדיקה הקודמת לפני כשנה וחצי הגסטרו סקופיה הייתה תקינה ללא הכפל המעובה ודווקא במעי נכרתו 3 פוליפים אדנומתיים שבפתולגיה נרשם טובולר אדונמה בדרגת דיספלזיה נמוכה.
אנא האירי את עיני אם קיימת צביעה חיובית שאינה מחשידה לגידול נוירואנדוקריני והאם לדעתך המקצועית היה צריך לצבוע את הדגימה מהקפל המעובה בפונדוס שהיה עם ארוזיות ונראה כמו אזור עם חבלה.
תודה מראש ומעריך מאוד את עזרתך הגדולה, אבי
אני מקבל אספרין 600 מ"ג ליום ועוד חוסמי היסטמין ו PDG בגלל mast cell activation syndrom
פרופ הוברט הנכבדהתקינה,בעבר שאלתי אודות כפל מעובה בפונדוס ובאדיבותך ענית לי שאם הפתולוגיה תקינה הדאגה מאחורי. הרופא שלח בקשה לבצע צביעות מיוחדות והתשובה הייתה: שלילי לקונגו רד, שלילי ל synaptophysin
chromogranin- positive in normal colonic neuroendocrine cells (נלקחה גם ביופסיה אקראית מהמעי) האם קיים מושג של צביעה חיובית ל CGA שהיא תקינה? אני בן 54 עם רקע "מוזר" של קלציטונין מוגברים כולל מבחן גירוי חיובי, מטנפרינים מוגברים (נבדק בגלל הסמקות ושילשולים)עלייה מתונה ועקבית של CEA ועוד סימני שאלה רבים לא ברורים. אנא האירי את עיני אם קיימת צביעה חיובית שאינה מחשידה לגידול נוירואנדוקריני. תודה מראש אבי
ד"ר הוברט הנכבדה!
פרופ הלפרין שביצע את הבדיקה צילצל ואמר שהביופסיה תקינה וגם אין דלקת. האם מבחינתך זוהי צפירת ארגעה מוחלטת?
פרופ הוברט הנכבדה.
ביצעתי גסטרו סקופיה בגלל ירידה במשקל, תחושת מלאות ואי נוחות בבטן עליונה ובגלל שבעבר היה לי דאודוניטיס ואיזופגיטיס וhp שהושמד.
הכל תקין פרט לממצא הבא: בקרדיה - פונדוס קפל מעובהדלקתית נראה כמו אזור טראומה מקומי עם ארוזיות. נלקחו ביופסיות.
עד התשובה הפתולוגית... האם זה נראה כגסטריטיס (אין לי אנמיה וחוסר ויטמין b) אבל אני לוקח כמות גדולה של אספרין 600מג ליום עבור nc mast cell activation syn.
או שיכול להיות קרצינואיד (יש לי קלציטונין גבוה מטנפרינים מוגברים אבל גסטרין נמוך).
אודה מאוד על הארת עיני וכתמיד תודה!
ראשית תודה על הזמן המקדש, המקצועיות והסבלנות.
בן 53.5 לפני שנה נכרתו 3 פוליפים אדנומתיים.
לאבי נמצא אדנו קרצינומה בקולון ועבר כריתה.
בגלל קלציטונין מוגברים מסיבה לא ברורה אני עובר בדיקות סונאר תאירואיד ומעקב cea
לפני שנה היה 2.4 לפני חודשיים 2.6 ועכשיו 2.9
אני יודע שהערכים תקינים.
האם הנסיבות של עליית קלציטונין והפוליפים והאבא מחייבים התייחסות לעליה המינורית במרקר או שזו סטיית מעבדה אפשרית.
תודה
CEA תקין 2.6CA 19-9 תקין 5.6גסטרין 11 מתחת לנורמה 13-110הרופא המליץ לבצע גם EUS
עברתי קולונו וגסטרו בעקבות ירידה דרסטית במשקל וברור נוירואנדוקריני גלל עליית קלציטונין מטנפרינים ועוד. נכרתו 3 פוליפים 0.5 ס"מ שנראו שפירים. באבחנה הקלינית כתוב באנגלית "אדנוקרצינומה באדנומטוס פוליפ קולון". טרם תשובה פתלוגית.
1. לפני 7 חודשים בבדיקת קולונוסקופיה היתה תקינה ללא פוליפים רק דאודוניטיס בינונית שטופלה באנטיביוטיקה וירד ההליקובטר פילורי מ 13 ל 0.7 האם יכולים להיווצר 3 פוליפים בתקופה כל גך קצרה?
2. האם האבחנה הקלינית אינה סותרת את ההתרשמות שהפוליפים שפירים?
אודה על תשובתכם עד קבלת התוצאות