אמי ביצעה בדיקה של דם סמוי בצואה התוצאה 2/6 מהו הערך הגבוהה ביותר המצביע על סיכון גבוהה ומה הערך הנמוך ?במידה ואמי לא פעלה ע"פ ההוראות (נטילת תרופות וחוסר הקפדה על תזונה מתאימה) זה יכל להשפיע על אימות הבדיקה? תודה אייה
לאמי בת 72 בבדיקת C.T בטן לפני חודשיים נצפו מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בראש הלבלב בקוטר של עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית .האם הציסטות הנ"ל יכולות להיספג חזרה לגוף (להיעלם) ?בפענוח אף נאמר שבדקו C.T עמוד שידרה משנים 2011 ו 2012 שנעשה ללא חומר ניגוד וראו שאכן היו קיימים אבל לא ציינו מה היה גודלן.חשוב לציין שאמא בדר"כ מרגישה טוב למעט כאבי גב שמהם היא סובלת די הרבה זמן בגלל בעיות ניווניות בחוליות של עמוד השידרה המקרינים לרגליים .לגב התחתון לשכמות ועוד.
בפענוח שלאחר C.T בטן נכתב שבלבלב ישנם מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בקוטר עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב והסתכלות על C.T עמוד שידרה שנעשה ב2011 ו 2012 היו קיימים אך לא מצויין מה היה הגודל אז.בכליות ישנם מס' ציסטות זעירות.שאלתי ייתכן ומדובר במחלה פוליציסטית שע"פ הבנתי הציסטות הן לא גידוליות והן קיימות באיזורים שונים בגוף או ייתכן ומדובר על פסאודו-ציסטות?לגבי מבנה הציסטה האם ניתן לאבחן ב-C.T את סוגי הגידולים הציסטיים (בעלי מבנה פיפלארי,מבנה סולידי,תאים מצפים עמודיים ,ציסטדנומה וכו')או שחייב לבדוק את הנוזל לצורך האבחנה?אני מצטערת שלאחרונה אני פונה די הרבה בפורום פשוט אמי בעלת שמחת חיים מתפקדת ב"ה בסדר חוששת מאד מהתערבות פולשנית ומעדיפה להתעלם מהנושא וכדי להרגיע את עצמי אני נעזרת במידע הקיים באינטרנט ושואלת בהתאם.עמך הסליחה
מה ההבדל בין מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב לבין גידול?ציסטה בעלת סמיכות נוזלית יכולה להכיל תאים?האם ממצא ציסטי בודד חשוד יותר ממצא של מס' ציסטות ?
אמי בת 72 נפלה ונחבלה,בבדיקת אולטרה סאונד שגרתית התגלו מס' ציסטות עם נוזל צלול בגוף הלבלב ולברור נשלחה לבדיקת CT בטן עם חומר ניגוד.להלן ציטוט מהפענוח " לגבי הלבלב- מס' נגעים מוגדרים היטב בקוטר של עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב.בסיכום: מס' נגעים ציסטיים בראש הלבלב, בהסתכלות מכוונת על בדיקת CT עמוד שידרה מ 2011 ו 2012 אשר בוצעו ללא חומר ניגוד נראה כי קיימים"שאלתי-מהי רמת הדחיפות לאור הממצאים? לא הזכירו כלל את הנושא של מעורבות של כלי דם או צינורות של כלי דם כפי שקראתי בפורומים השונים ,כך שבאיזו סוג של ציסטה מדובר?? האם הממצאים מ CT עמוד שידרה מ2011 ו 2012 אמורים להרגיע? האם הימצאות של ממצא של מס' ציסטות עדיף על ממצא של ציסטה אחת?תודה