תודה ד"ר על התשובהעדיין אין תשובת ביופסיה ללבלב אבל לא נראה על פניו כי זה מהצ'יסטה בלבלב לפי הרופא שביצע FNA.
לא בוצעה קולונוסקופיה- כבר כמה שנים ולא גסטרו-כשנה.
האם CEA ברמה כזו יכול להעיד רק על גידול ראשוני או שבהכרח זה מעיד על סרטן מפושט?
האם הסמן הזה מעיד משהו על מצב המחלה?
אבא שלי כרגע רק אנמי אבל הרגשה כללית טובה וזה מוזר...
האם לבקש מהאונקולוג בדיקות הנ"ל? פשוט הכל לוקח כל כך הרבה זמן, ואני אולי יכולה לזרז את זה עם רפואה פרטית- האם צריך הפניה לקולונו אם עושים למשל באסותא?
ד"ר שלום,
אבקש עזרתך ותמיכתך מאחר ואני לא ישנה ולא אוכלת מאז שהובא הדבר הבא לידיעתי:
אבי לפני כחמש שנים עבר ניתוח כריתה תת שלמה של הקיבה עקב גידול סרטני שהוגדר אז כשלב la והוחלט לא לתת טיפול מונע למרות המלצת הרופא המנתח.
במאי השנה ביצע בדיקות דם עבור מדדים והמדד cea יצא מוגבר כ-73 והסמן השני ca19-9 יצא כמעט ללא שינוי. בסי טי שבוצעה התגלה ממצא ציסטי בלבלב בקוטר 15 מ"מ ובוצע fna ככל הנראה זה לא מהציסטה כי הנוזל היה שקוף ללא מסה או מחיצות והרופא כתב כי לא הודגם קשר ל-pd.טרם הגיעו תוצאות ביופסיה. כמו כן יצא בסיטי שהערמונית לוחצת על שלפוחית השתן ואבי סובל ממנה שנים.האורולוג אמר שהכל בסדר ולא בדק psa. הרופאת משפחה ביקשה שנפנה לאונקולוג לבירור. היא ציינה כי רמה כזו מוגברת בדם מצביעה על כך שהמחלה כבר פעילה חזק בגוף וכנראה אין מה לעשות וזה פשוט גרם לנו לייאוש גדול. כמו כן בסיטי נמצאו כבד דרכי כיס מרה כתקינים ללא נגעים.אני מאוד מפחדת ורוצה לדעת מה זה אומר? יש מין תחושה שאין גם ככה מה לעשות וגם ידעו ממה זה אז הסמן כל כך גבוה שזה אבוד בלאו הכי.בבקשה בבקשה דעתך בהקדם.לא יכולה להפסיק לחשוב ולבכות שאין אפשרות אפילו לאיזו תקווה.