שלום רב
בינואר 2013 אובחן אצלי גידול במעי הגס. עברתי ניתוח סיגמואיד דקטומי שלאחריו נאמר לי כי הסרטן שלי הינו: T3-N2 Stage 3.
עברתי כימו החל ממרץ 2013 ועד סוף אוגוסט 2013.
במעקב האחרון שהיה לי במהלך דצמבר נכתב ב CT כי הופיעו בלוטות לימפה רטרופריטונאליות בגודל עד 3 ס"מ. האונקולוג שלח אותי לבצע PET CT ושם נכתב בסיכום כי יש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה מתאימה לתהליך שאתי בבלוטות הרטרופריטונאום רטרפקטורליות מימין
כמו כן היתה לי עלייה בערכי ה CEA כדלקמן:
9 באוקטובר 2013: 5.45
30 באפריל 2014: 5.48
19 בנובמבר 2014: 6.06
בדיקה נוספת בדצמבר הראתה: 6.61
השאלות שלי:
1) האם מדובר בהישנות של הסרטן?
2) במידה וכן מהו הטיפול שעושים במקרה כזה?
תודה מראש על ההתייחסות
עברתי כימו החל ממרץ 2013 ועד סוף אוגוסט 2013. מאז אני במעקב (בדיקות CT שמוגדרות כתקינות למעט הערה שיתכן והיא חשובה: כבד בגודל תקין ובמרקם שומני)
להלן ערכי CEA שנמדדו לי לאחר סיום הכימו ואילך:
השאלה שלי:
מה המשמעות של עלייה בערכי ה CEA לאורך זמן?
האם עלייה בערכים מעידים על התפתחות של גידול סרטני חדש?
מספר הערות לסיום:
זכור לי כי במרץ 2013 ערך ה CEA היה בסביבות 3 (לפני תחילת הכימו) כמו-כן מקריאת דיונים באנטרנט אודות CEA אז: איני מעשן, אני לא סובל מקרוהן, לא ידוע לי על תת-פעילות של בלוטת התריס.
אודה להתייחסותך
אני מטופל בפרוטוקול FOLFOX וכרגע אני סיימתי טיפול 10 מתוך 12 (התחלתי במרץ 2013).
במהלך הטיפולים בדקו לי פעמיים את ערכי ה CEA :
בתחילת אפריל הערך היה 3.5 ואחרי הטיפול התשיעי (במהלך יולי) הערך עלה ל 6.13
השאלות שלי הינן:
1) מה משמעות ה CEA בדיוק?
2) מה משמעות הערכים הנ"ל ועל מה הם מעידים?
אודה לתשובתך
רונן
אני מטופל בפרוטוקול FOLFOX
בתום הטיפול השני ציינתי כי הנוירופתיה היא מאוד חזקה ומפריעה בתפקוד היומיומי וכן עוברים מספר ימים רב עד שהיא חולפת לרמות נסבלות (בסביבות 8 ימים)
לאחר שקיבלתי מגנזיום וקלציום תופעת הנוירופתיה היתה בעוצמה פחותה ואכן היתה הקלה.
1) למה מגנזיום וקלציום מפחיתים למעשה מהכאב הנוירופתי?
2) איזה תופעות לוואי נובעות מקבלת מגנזיום וקלציום בפני עצמן?
בברכה
הי
התחלתי פרוטוקול FOLFOX וכבר ביום הראשון של הטיפול הראשון הרגשתי את האפקט של הנימול.
מיום העיון שהיה באגודה למלחמה בסרטן התרשמתי שזוהי תופעה מצטברת מטיפול לטיפול וכן שזה יכול להיות "לכל החיים" ( או שלא הבנתי נכון...)
רציתי לשאול:
להלן כמה שאלות שאשמח לקבל הבהרות לגביהן:
1) איך נקבע שצריך טיפול במשך חצי שנה?
2) האם יש קריטוריונים שבעטיים הטיפול יארך פחות זמן?
תודה מראש
שלום
מהן ההבדלים בין מתן כדורים לבין עירוי 48 שעות של 5FU?
בשיטת הכדורים: איך הם ניתנים מבחינת תדירות?
האם יש העדפה לזה או לזה? היינו הם הם יעילים באותה מידה?
האם יש הבדל בתופעות הלוואי בינהן?
תודה מראש ויום טוב
להבנתי הטיפולים הכימותרפיים עשויים לפגוע בפוריות והשאלות שלי הינן:
האם בהכרח טיפולי כימו בסרטן מעי הגס פוגעים בפוריות (פרוטוקול FOLFOX) והשאלה השנייה: האם נתינת דגימה גם אחרי הטיפול הראשון היא עדיין בסדר או שזה כבר לא רלוונטי אחרי התחלת הטיפול הכימי הראשון
לפני כשבועיים עברתי ניתוח sigmoidectomy (אני בן 42). קיבלתי את תוצאות הביופסיה ואשמח להבהרות קצרות. לשון תוצאות הביופסיה (תאור מיקרוסקופי ואבחנה):
Entire sigmoidectomy and anastomotic rings, ulcerated moderately diffrentiated adenocorcinoma. The tumor is invading the thickness of the colonic wall and penetrates into pericolic fatty tissue. The surgical margins and the anastomotic ring are free of tumer. In the pericolic fatty tissue were found 13 lymth nodes and 8 of them are involved by metastasis including peri-nodal fat invation (T3-N2)
מה משמעות של האבחנה הזו (האם זה stage 3)?
וכן איזה פרוטוקול טיפולי עושים במקרה כזה ואיך הוא מתבצע בדיוק מבחינת תדירויות והמשך (עירוי ?כדורים?) ?
מה סיכויי ההחלמה במקרה כזה או מה ההסתברות שהסרטן יחזור בעתיד?
לאחר שעברתי ניתוח sigmoidectomy הופניתי לאונקולוג. ברצוני לדעת איזה מסמכים רצוי להביא ע"מ להביא בפני האונקולוג את מירב המידע הנדרש?
ברשותי המסמכים הבאים: הפנייה מרופא משפחה, תוצאות ביופסיה לאחר קולונוסקופיה וכן תוצאות ביופסיה לאחר הניתוח, CT בטן שבוצע לפני הניתוח, אולטרא סאונד בטן תחתונה וכן בדיקות דם שבוצעו כחודשיים לפני הניתוח.
האם צריך מסמכים נוספים?
תודה מראש על התושובה
בסוף ינואר עברתי ניתוח מסוג Sigmoidectomy וכעבור שבוע שוחחרתי לביתי. כרגע אני בהחלמה ואי ממשתדל ללכת כפי שהומלץ לי. כאבים אני מרגיש רק באזור הניתוח ולא כאלה שאני נדרש לקחת משככי כאבים בגינם. רציתי לדעת האם האם בנוסף להליכה יש תרגילים מומלצים לביצוע שיאיצו את החלמת מקום הניתוח.
תודה