שלום ,עברתי בדיקת גסטרוסקופיה.בבדיקה הכול היה תקין מלבד הקיבה:קיבה: הקיבה נסקרה ובוצע תרגיל היפוך. רירית מעט היפרמית באנטרום.אבחנות: Gastritis
מה משמעות הממצאים בקיבה וכיצד יש לטפל בהם?אני כעת לוקח נקסיום גסטרו ואספירין ( בגלל שיש לי סטנט מצינתור).תודה רבה
שלום רב,אמי בת 67. סובלת משלשולים מימיים עם ריר ולפעמים גם דם. שלשולים חזקים מאוד, מספר פעמים ביום , כל יום.נוטלת תרופות:Controloc, Ezetrol, Colpermin, Calcium+D.עברה בדיקת קולונוסקופיה שבוצעה עד לאלאום סופי. הבדיקה היתה תקינה אך הרופא החליט לקחת ביופסיה מהמעי הדק - normal TI.תוצאת הביופסיה היא:
Terminal ileum, mucosal biopsy;- Small intestine mucosa shows lymphoid hyperplasia
שאלות: 1.מה משמעות תוצאת הביופסיה? 2.האם התוצאה יכולה להסביר את השלשולים מהם אני סובלת?3. האם הממצא יכול להתפתח לסרטן?4.כיצד יש לטפל בבעיה?
תודה רבה
שלום רב,
אני בת 66. עברתי בדיקת קולונוסקופיה במהלכה נלקחו ביופסיות.
ממצאי הבדיקה:Normal colonoscopy Miscelaneous: Diverticulosisביופסיה:Colon, mucosal biopsy; - Two fragments of colonic mucosa, one of them shows lymphoid follicle formation and the second fragment is unremarkable. אודה מאוד אם תוכלו להסביר מה המשמעות של:lymphoid follicle formationו fragment is unremarkable?