שלום רב,
אמא שלי חולה סרטן . לפני שנתיים מצאו גוש במעיים בסיגמה , סרטן סוג3 בלי גרורות עברה קורס של כימוטרפיה של oxaliplatin+ lecovarin+ 5fu אחרי הפסקה של 3 חודשים התפתחו 2 גרורות בריאות ולימפה מגודלת באזור חזה, היתחילו קורס של irinotecan+ lecovarin+ 5fu, אחרי כ7 חודשים הוסיפו avastin במשך הטיפול גרורות הקטינו וגם לימפה ומרקר ירד עד 3.3 אבל עכשיו התרופות כנראה מפסיקות להשפיע כי מרקר עלה עד 18 וגם פתאום תפקודי כבד ldh עלה עד 680ו ggt עלה עד 47, אני מנסה למצאו משהו שיחזק אותה ואת הטיפול ויעצור גדילה סרטני, מה יכול להיות המשך הטיפול איזה תרופות? מה הוא טיפול אלטרנטיבי, רפואה משלימה? וגם אם ידועה עם מי אפשר להתייעץ בירושלים? תודה
שלום רב, תודה על תשובה
זה התופעות לוואי שכתוב על התרופא הזאת:
Bevacizumab inhibits the growth of blood vessels, which is part of the body's normal healing and maintenance. The body grows new blood vessels in wound healing, and as collateral circulation around blocked or atherosclerotic blood vessels. One concern is that bevacizumab will interfere with these normal processes, and worsen conditions like coronary artery disease or peripheral artery disease.[39]
The main side effects are hypertension and heightened risk of bleeding. Bowel perforation has been reported.[40] In advanced lung cancer, less than half of patients qualify for treatment.[41][42] Nasal septum perforation and renal thrombotic microangiopathy have been reported.[43] In December 2010, the FDA warned of the risk of developing perforations in the body, including in the nose, stomach, and intestines.
In 2013, Hoffmann-La Roche announced that the drug was associated with 52 cases of necrotizing fasciitis from 1997 to 2012, of which 17 patients died.[44] About 2/3 of cases involved patients with colorectal cancer, or patients with gastrointestinal perforations or fistulas.
These effects are largely avoided in ophthalmological use since the drug is introduced directly into the eye thus minimizing any effects on the rest of the body.[citation needed]
תופעות אלו מעלות את הסיכוי טרשת עורקים ובעקבותיה לשבץ מוחי והתקף לב.
תופעות לוואי - חירור המעי , קושי בריפוי פצע וגם קראתי על דימום שיכול להיות בראיות
זה התופעות לוואי קשות וזה מטריד אותי שהתרופה להפך מקצרת את החיים אז עדיף עם אבסטין או בלי או שאין יותר מדי ברירה?
תודה
שלום
אמא שלי בת 67 עוברת את כימוטרפיה קו2 אם אירינוטקן 5fu ו לקוברין כבר חצי שנה אחרי אפסקת ב3 חודשים מטיפול קו1(אוקסליפלטין)
מהתחלה היה לה גוש בסיגמה היא עברה ניתוח ו אחרי קו 1 גדלו גרורות ב ראיות
במשך טיפול האחרון קו2(אירינוטקן) מרקר cea ירד מ66 עד 5 וגרורות יקטינו אך באיזשהו שלב המרקר היתחיל לגדול עד 10 ו גם גרורות גודלו, זא אומר שטיפול הפסיק להשפיע?
יש לה לחץ דם גבוע היא לוקחת תרופות התיפול הנוככי גם מעלה את הלחץ דם שלה, רופא הטלבט אם לתת לה אבסטין או לא בגלל הגיל אבל הזמין את התרופה וקיבלנו
ויש לה מוטציה בKRAS
השאלה שלי- איזה אפשרויות נוספות יש שלא לא לקחת את אבסטין(קראתי שיש תופעות לווי קשות מאוד ממנו) ואם האבסטין לא יתאים לה אז מה אפשר לעשות?
אם היא הייבת לקחת את אבסטין עד כמה הוא יעזור, עד כמה הוא עוזר בתיפול ולא הורס
וחוץ מאוקסליפלטין ו אירינוטקן משתמשים באיזשהו תרופות אחות?
מראש תודה על תשובה
שלום רב
לאמא שלי יש סרטן מעיים היא עברה ניתוח ואחרי קורס של כימותרפיה הופיעו גרורות בריאות ועכשיו היא עוברת תיפול בקן2 folfiri irinotecan בתחילת התיפול המרקר ca125 = 53 ומרקר cea =66 עכשיו מרקר cea ירד ל 3.3 אבל מרקר ca125 במהלך התיפול ירד עד 44 ושוב עלה ל54
מה זח בדיור אומר למה מרקר ca125 עלה ,מה המרקר הזה מראה ?
חוץ מזה בספירת דם יש immature granulocytes basophils שלא אמורים להיות ואצלה הם כל הזמן קיימים יורדים ועולים, על מה זה מראה?
תודה על התשובה
אמא שלי עברה קבר תיפול שלישי והרופא לא מוסיף שום תרופה נוספת הוא אומר שאבסטין -היא התרופה מסובכת , האם הוא צודק?
אם זאלטראפ מאושר בישראל ו אפשר לקבל אותו?
לאמא שלי המרקרים cea=66 ו ca 125= 53 וזה לפני טיפול אבל שחלות בלי פטלוגי אז שאלה המרקר ca 125 על מה זה מציין?
אמא שלי (בת 66 ) עברה קורס כימוטרפיה אחרי ניתוח על מעי גס -סיגמה ואחרי 3 חודשים שהיא סיימה את הקורס (5fu+lecovarin+oxaliplatin) בבדיקה ct גילו גרורות בריאות ולימפה היא התחילה קורס חדש אותו דבר ובמקום oxaliplatin את irinotecan והרופא אמר שיוסיף עוד תרופה אבל איזה בדיוק הוא יגיד אחרי בדיקה גנטי של גוש
אחרי בדיקה התברר שיש מוטציה אז ארביטוקס לא עוזר והוא חושב על אווסטין ,אמא שלי עברה כבר 2 טיפולים ורופא אומר שלא חושב ,בגלל הגיל ובגלל המהירות שסרטן חזר , שאווסטין יעזור שזה תרופה מסובכת , אני לא מבינה אווסטין זה תרופה ביולוגית ואם ארביטוקס לא מקובל ,למה גם אווסטין אי אפשר לקבל, מה דעתך אם הרופא צודק שאווסטין תרופה לא טובה ? אם ידועה משהו על תרופה zaltrap ? תודה מראש
עוד שאלה
יצאה לה בבת-שחי איזשהו זיום אז יכול להיות שהגדלת מרקר CEA קשור לזה?
שלום רב, לאמא שלי לפני כשנה עשו ניתוח של מעי גס לפני ניתוח מרקר cea=303, אחרי ניתוח היא עברה קורס של 12 טיפולים FOLFOX ואחרי כל הטיפולים מרקר ירד ל5,6 , היא עשתה CT וקולונוסקופיה ו הכל בסדר, אכשיו אחרי כ 4 חודשים היא שוב עשו בדיקת מרקרים ו CEA=44
שאלה:
מה זה אומר, למה מרקר קפץ?
ומה לעשות עכשיו?
צריך לעשות בדיקה של מרקרים אחרים?
תודה מראש על תשובה