שלום רב,אני מצטערת מראש על האורך, אני פונה אליכם בחשש רב.אני בת 65, לפני כחודש עשיתי בדיקות דם שגרתיות והרופאה החדשה שלי זימנה אותי לומר לי שיש לי אנמיה מחוסר ברזל והפנתה אותי לבדיקת דם סמוי בצואה שעדיין לא קיבלתי את תוצאותיו משום מה. הסתכלתי באתר אינטרנט על בדיקות הדם שלי משנת 2005 וראיתי שהאנמיה הזו קיימת אצלי זמן רב אך עם עליות וירידות. בבדיקה האחרונה שלי ההמוגלובין הוא 11.6 וההמטוקריט 35 אם מסתכלים על בדיקה מלפני שנה וחצי, אז ההמוגלובין היה 11.9 וההמטוקוריט 37 לפני שנתיים וחצי למשל רמת ההמוגלובין הייתה 11.7 וההמטוקריט 36.5. בשנה האחרונה יש לי גם תופעה של גזים ללא כל כאבי בטן, פשוט גזים מסריחים מאד. ופתאום היום יש לי שילשולים מהבוקר, כבר ביקרתי בשירותים 5 פעמים וכואבת לי הבטן התחתונה.השאלות שלי הן כאלה:- לאור זה שיש לי את האנמיה כבר משנת 2005-06 האם יכול להיות שמתפתח אצלי גידול מאז ועד עכשיו לא עלו עליו?- אם זה היה גידול האנמיה לא הייתה אמורה להיות חמורה יותר? כלומר ייתכן שרמת ההמוגלובין ירדה בשנה וחצי רק מ11.9 ל11.6?- ב5 שנים האחרונות ביצעתי 3 בדיקות לדם סמוי שיצאו שליליות, האם ייתכן שהתפספס הגידול בשלושתם? האם גידול מדמם לסירוגין? ומה זה בעצם דימום איטי כרוני?- באילו ערכים של המוגלובין בד"כ אתם מאבחנים אנשים עם גידול במעי?- מתי באמת מאבחנים סרטן במעי אצל רוב האוכלוסיה, עם אלו תסמינים הם מגיעים והאם גזים הם אחד מהם?מצטערת על האורך, איבדתי את בעלי לפני שנתיים מסרטן והזכרונות הנוראיים מהמחלה עדיין טריים וכואבים.אודה לתשובותכם.