לפני כחצי השנה התחלתי לחוש בחולי כלשהו. פניתי לעשות בדיקות דם, בהן התגלה שרמת האימונוגלובולינים אצלי היא פי 7 מהנורמה. הרופא אמר שזה מצביע על מגע עם וירוס CMV.
באותה תקופה החלו אצלי כאבי בטן בשני צידי הבטן (איזור המתניים), כשצד שמאל יותר דומיננטי ורוב הזמן הוא שכואב (לפעמים אני מרגישה קצת את צד ימין). הרופא אבחן שיש לי דלקת באגן רק על סמך התיאור שלי וקיבלתי אנטיביוטיקה. לאחר מכן אובחנתי מחדש - למרות שעשו לי בדיקות שתן שיצאו תקינות- עם דלקת בדרכי השתן (רופא אחר אמר לי שהן תקינות). באותו זמן נהיה לי כאב מאוד חזק בזמן היציאות ובשעות שלאחר מכן בפי הטבעת, וכן דימום. הרופא אבחן פיסורה מבלי לראות, אלא רק על פי התיאורים שלי. סבלתי בעבר מטחורים ומדימום, אך לא מרמה כזאת של כאב ולא לאורך זמן ארוך כלכך. ומעולם לא סבלתי מעצירות או הכאב הזה בצד הבטן שמסרב לעבור.
בסביבות ינואר, עשו לי חוקן לאחר שהתגלה בצילום שאני סובלת מעצירות חריפה מאוד.
אני כבר חצי שנה סובלת מעצירות כרונית- ללא קשר לדיאטה עשירת הסיבים שאני מקפידה עליה מאוד. אני שותה כל יום בסביבות ה-10 כוסות מים, ורוב הדיאטה שלי מורכבת מירקות מבושלים, פירות ודגנים מלאים. בכל פעם שהעליתי את עניין כאב הבטן בפני הרופא, הוא אמר שמי שיש לו נטייה לעצירות, אז סביר שתכאב לו הבטן. יש לי יציאה כמעט כל יום בזכות הדיאטה הקפדנית, אך זה כרוך בהמון הכנות, מאמץ וכאב. וכאב הבטן לא עובר מזה חצי שנה.
בפעם האחרונה שהלכתי לרופא, הוא שלח אותי לפרוקטולוג. האם פרוקטולוג יכול לאבחן גם עניין פנימי כמו כאב הבטן הזה?
מכל מה שקראתי באינטרנט בחודשים האחרונים, נשמע שהסימפטומים שיש לי עשויים להיות כתוצאה מסרטן או פוליפים.
האם אני צריכה לדאוג לגבי כאב הבטן הזה? האם לבקש בדיקות נוספות? ואם כן איזה?