שלום
אני בת 70.
לפני 7 שנים גילו לי סרטן מעי גס שלב 3 עברתי ניתוח וכימו. לאחר שנה וחצי הוצאה לי גרורה בטבור. לפני שנה וחצי נמצא ממצא לא ברור 1 ס"מ בריאה הימנית התחתונה שלא נצפה שוב בסיטי לאחר חצי שנה. כעבור שנה ביצעתי סיטי נוסף ונאמר שבהשוואה לבדיקה קודמת גברה הצללה פסית מעט נודולרית באורך 2 ס"מ באונה התחתונה של הריאה הימנית ויתכן שמדובר בפיזור משני ריאתי.
אלך כמובן בקרוב לאונקולוגית שלי אבל רציתי לשאול מה מצפה לי אצלה?
תודה רבה מראש
רציתי לשאול לגבי תוצאות של בדיקת הסמן 9.CA 19.
בחצי השנה האחרונה עלה ערכו אצלי ב6 ועדיין מתחת ל30. רציתי לשאול מה משמעות ההערה שהוסיפו בקופת חולים לבדיקה האחרונה:
הבדיקה מבוצעת בשיטה חדשה. מומלץ לקבוע basline חדש.
מה זה אומר ?
איך אני צריכה להתיחחס לתוצאה האחרונה?
אני בת 70 במעקב אונקולוגי 5 שנים לאחר סרטן מעי הגס שלב 4. עברו 3 שנים מאז הקולונוסקופיה התקינה. יש לי תור לקולונוסקופיה בעוד חודשיים.
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול משלשולים מדי כמה ימים. ואני דואגת לקראת הבדיקה. האם אני יכולה לחכות לתור בעוד חודשיים? לפני חצי שנה בדיקת הסיטי היתה תקינה. בדיקות דם שעשיתי לאחרונה היו תקינות. (סמנים בדקתי רק לפני חצי שנה)
תודה
תודה על תשובתך
אני נמצאת במעקב אחרי סרטן מעי הגס. אני צריכה לעשות סיטי חזה בטן אגן כל שנה או חצי שנה. רציתי לשאול לגבי שתיית החומר הרדיואקטיבי לפני הבדיקה. הכמות הגדולה שצריכים לשתות מאוד מכבידה עלי עד כדי כך שלאחר הבדיקה האחרונה התרחשה אצלי צניחה של שלפוחית השתן cystocele. גילי 67 ומן הסתם זה קרה גם בגלל הגיל.
רציתי לשאול האם אני יכולה לשתות כמות יותר קטנה של החומר? האם לשאול את טכנאי הבדיקה? מדוע לא נקבעת הכמות בהתאם למשקל של החולה? אני שוקלת כ65 ק"ג.
אודה לך מאוד על התשובה לא ידעתי את מי לשאול
לפני 5 שנים אובחנתי בסרטן מעי גס שלב 3. בוצע ניתוח וכימותרפיה. לאחר שנה וחצי הופיעה גרורה בטבור שהוצאה. אני ממשיכה לבצע בדיקות סיטי חזה בטן אגן פעם בשנה.
רציתי לשאול מתי אוכל לבצע בדיקה זו במירווחים יותר גדולים משנה?
לפני 5 שנים חליתי בסרטן מעי הגס שלב 3. עברתי ניתוח וכימו. לפני 3 שנים הופיעה לי גרורה בטבור ועברתי ניתוח להוצאתה. במשך 5 השנים האחרונות אני ממשיכה לבצע שטיפות של הפורט ורציתי לדעת האם אני יכולה כבר להוציאו?