אני מתמצא רק בסרטן הלבלב בגלל מקרה במשפחה למדתי כל מה שיכלתי למצוא על המחלה . אני מציע לך לפנות לאגודה למען הסרטן הם יכולים לתת לך רשימה של כל הרופאים הפעילים למחלה הזאת , כמו כן לפנות לרב פירר שיכול לייעץ לגבי רופאים וגם טיפולים .
אם יש לך עוד שאלות אני ישתדל לענות למה שאני יודע .
אני לא יודע להגיד לך לגבי אם אפשר לסמוך עליהם או לא . אבל מה שהם עושים נשמע הגיוני הם פשוט אוספים את כל החומרים הכי רלוונטים ומעבדים לך אותם זה אפשרי פשוט המחיר שלהם יקר אבל זה לא אומר שהם לא אמינים .
בכל מקרה אם אין לך בעיה עם אנגלית אני ממליץ לך להיכנס לאתר הזה :
www.pancan.org
זה האגודה לסרטן הלבלב בארה"ב - ארגון ללא מטרת רווח שמאוד מעודכן בכל מה שקורה בעולם מבחינת טיפולים , רופאים , תזונה ומידע כללי . יש שם טלפון ואתה יכול להתקשר להתייעצות חינם והם יענו לך על כל השאלות.
אני גם יכול לעזור ולענות על חלק מהשאלות במסגרת הידע שיש לי .
אבי שוחרר אתמול מבית החולים לאחר שלפני 10 ימים עבר וויפל להסרת גידול בראש הלבלב . כרגע הוא חווה תופעות לוואי שקראתי שדי אופיניות לחולים לאחר הניתוח : חוסר טעם וריח מהאוכל , קצת שלשולים ,התכווציות בבטן וחולשה כללית .
לפני הניתוח הוא סבל מכאבים בגלל ועל ידי שינוי התזונה שלו הבאנו להקלה ואף לעצירת הירידה במשקל אצלנו (גם השתמשנו באנזים קריאון בהמלצת מרפא אלטרנטיבי) . בבית חולים הדיאטנית נתנה לו תפריט כללי וזה לא נראה שמישהו שם יותר מדי דגש על תזונה שם .
אמרו לו לאכול 6 ארוחות ביום וזה דבר טוב , אבל רוב המאכלים לו עושים לו טוב. אני די בטוח שהקריאון יעזור לו להקל את האוכל ויגרום לו להרגיש יותר טוב אבל אף אחד לא הציע את זה .
האם יש מישהו שאפשר להתייעץ איתו שבאמת מבין בתזונה לחולי לסרטן וספציפית לאחר ניתוח שכזה?