שלום
אמא שלי במהלך טיפולים מחודש יולי (פיזור ריאתי של סרטן לבלב שהוסר בניתוח וויפל שלאחריו קבלה טיפול אדז'ובנטי לאחריו הייתה הפסקה של שנה וחצי).
לאחר ההישנות (מחודש יולי) טופלה בג'מזר וציספלטין אחכ בגלל תופעות לוואי חמורות הוסרה הציספלטין וטופלה רק בג'מזר המרקרים היו בירידה
בסיטי מאמצע פברואר חלה החמרה קלה בריאות (קשריות גדלו שהגדולה בהם גדלה מ 1.7 ממ ל 2.3 ממ) מרקר ca19-9 עלה ל 37 בבדיקה הקודמת היה 30 ולפניה 20.
האונקולוג החליט לשנות טיפול ל 5fu בנוסף ל cpt 11 שניתן אחת לשבועיים
לאחר שני טיפולים כאלה מרקר ca19-9 עלה מ 37 ל 67 ומרקר cea עלה מ 1.5 ל 2.3
בדיקת המרקרים הקודמת בוצעה לפני שישה שבועות והנוכחית בוצעה היום
הטיפול החדש ניתן ב 4/3 וב 18/3
האם מרקרים עולים בדרך כלל כאשר מתחילים טיפול בשל פינוי התאים הסרטניים בדם? או שניתן להסיק מכך שהטיפול החדש אינו יעיל?
תודה
ענת
לאחר השנות סרטן לבלב (נודולים בריאות+הסננה רקמתית בבטן) עברה אמי 4 טיפולים כימים של ג'מזר+ציספלטין בנוסף לכדור ביולוגי טרסבה 100 מג הניתן מידי יום.
תופעות הלוואי היו קשות פעם אחת היא אושפזה בשל ירידה במלחים,חוסר תאבון קשה וירידה במשקל של 5 קג
בחודש האחרון הוסרה התרופה ציספלטין ואמא קבלה 2 טפולי ג'מזר אחת לשבועיים בנוסף לטרסבה.
מרקר ca19-9, לפני תחילת הטיפולים היה 70 אחכ עלה ל 85 ובשבוע האחרון ירד ל - 47.
האונקולוג שינה את הפרוטוקול הטיפולי לג'מזר אחת לשבוע בנוסף לטרסבה.לדבריו התוצאות מעודדות.
שאלתי היא מה מידת השפעתה של התרופה ציספלטין והאם הסרתה מהפרוטוקול הטיפולי עלולה לגרום להחמרה? האם לבקש לשקול חזרה לטיפול הקודם?
שאלה נוספת: האם תופעות הלוואי של ג'מזר הניתן אחת לשבוע קלות יותר בהשוואה לתופעות הלוואי של ג'מזר + ציספלטין שניתן בזמנו אחת לשבועיים?
אמא שלי כבר שנתיים אחרי ניתוח וויפל מאז נצפו קשריות בריאות שהיו סטטיות והחלו להתרבות ולגדול - הגדולה בהן היא בגודל 23 ממ
האונקולוג עדיין מתלבט מה נקודת הזמן בה צריך להתחיל טיפולי כימותרפיה.
שאלתי היא - האם ניתן לטפל בגרורות גם בהקרנות? אני קוראת על כל מיני מכשירים חדשים הנמצאים בבלינסון ובשיבא ועל כל מיני שיטות קרינה חדשות האם הן יכולות להתאים למקרה מסוג זה?
תודה רבה
אמי שנתיים לאחר ניתוח וויפל ושנה וחצי לאחר כימותרפיה והקרנות (סרטן לבלב לא גרורתי שהוסר בשלמותו).
במקביל בבדיקת סיטי שגרתית נצפו קשרים זעירים בריאות,הרדיולוג והאונקולוג בדקו את כל הסטוריית בדיקות הסיטי ומצאו שהקשריות הראתיות נמצאות כבר זמן רב אצל אמי ללא שינוי משמעותי בגודלן,האונקולוג החליט לבצע מעכב סיטי כל שלושה חודשים ומעקב מרקרים ובדיקות דם .בסיטי האחרון (לפני שלושה חודשים) לא נראה כל שינוי בקשריות הראתיות.
בבדיקת המרקרים האחרונה שבוצעה המרקרים ca125 וגם cea ,תקינים וכן כל שאר בדיקות הדם תקינות.
מרקר ca19-9 עלה מ40 (לפני שלושה חודשים ) ל -70. אמי מרגישה טוב ולא ניכרים כל סימנים חיצוניים .
מה דעתך? האם זה שלב בו מקובל להתחיל טיפול? או יתכן שמדובר בעלייה חד פעמית . (יש לציין שלפני כשנה קפץ המרקר ל 90 באחת הבדיקות ולאחר חודש חזר לרמתו הקודמת).
תודה על התשובה
אמא שלי שנה וחצי לאחר ניתוח וויפל -סרטן לבלב לא גרורתי שהוסר בשלמותו היא עברה טיפולי כימותרפיה משלימה והקרנות.
בבדיקה האחרונה CA19-9=22.53 לעומת 16.02 בבדיקה לפני חודש וחצי.
CEA=2.47 לעומת 1.34 בבדיקה הקודמת
CA125=12.47
האם השינויים מעידים על מגמת עלייה?
האם עלייה בסמן המעוררת חדש היא עלייה של מעבר לערכי הנורמה?
מודה מאוד על ההסבר ועל ההתיחסות
איזה מעקב נהוג לעשות במקרה זה? האם דרוש סיטי נוסף?
או לחלופין נהוג להתחיל כבר טיפול?
אמא שלי כבר שנה לאחר סיום טיפולי כימותרפיה והקרנות (סרטן לבלב שהוסר במלואו בניתוח ללא גרורות).מאז במעקב,בדיקות דם תקינות ומרקרים תקינים והיא מרגישה מצוין.
בסיטי האחרון נראו קשרים זעירים בריאות,האונקולוג אינו יכול לומר בוודאות אם מדובר בגרורות .הקשרים מופיעים במספר מוקדים בריאות.
שאלתי היא האם יתכן שהקשרים הופיעו בעקבות ההקרנות ללבלב,או מכל סיבה אחרת מלבד הישנות המחלה?
לפני יותר מחצי שנה עברה אמי ניתוח וויפל בו הוסר במלואו גידול ממוקד בראש הלבלב. היא עברה טיפולי כימותרפיה של גמזר וציספלטין בנוסף להקרנות משולבות עם גמזר. ההקרנות הסתיימו לפני כחודש וחצי- היא מתאוששת ומרגישה מצוין.עד עכשיו הסיטי והמרקרים היו תקינים.
בבדיקה שנערכה אתמול עלה המרקר של סרטן הלבלב ל90 כאשר לפני כחודש היה 29.
האם הסיבות לעליית המרקר הן בוודאות חזרת המחלה? האם יתכן שהמרקר עלה לא בגלל סרטן? אם כן מדוע?
אני לא יודעת אם זה חשוב אבל לפני שבוע אמא הפסיקה לקחת את כדור הלוסק שניתן לה בתחילת המחלה.
אודה לתשובתכם אני בלחץ נוראי.