האם יכול להיות ששתייה של תה ירוק מעלה את המרקרים?... הוא התחיל לשתות תה ירוק בשבועות האחרונים באופן תדיר
שוב תודה וסליחה אם השאלה שלי קצת תמימה - אני פשוט באמת מנסה להבין מה קורה אצלו בגוף (איך יכול להיות שהמרקרים עולים אבל המצב הפיסי שלו נשאר יציב)
מיקי
שלום ד"ר הוברט,
זו פעם שניה שאני כותבת לך כאן. מדובר באבא שלי, בן 61, חולה סרטן לבלב בזנב+גוף הלבלב עם גרורות בכבד מזה 6 חודשים. בנוסף יש לו גם סכרת.
הוא התחיל לקבל גמזר, 3 סטים של טיפולים. בהתחלה המרקרים ירדו אבל אח"כ עלו ולכן נותנים לו עכשיו גמזר יחד עם 5FU. את הטיפול הזה הוא התחיל לקבל לפני חודש וחצי פעם בשבוע. אחרי הפסקה של שבועיים, נמדדו לו מרקרים ויצא שהם עלו פי 4 (!!) בהשוואה למה שהיה קודם.באותה בדיקה נראה שהטרומבוציטים שלו התאושששו ממש יפה (מ-96 עלו ל-320) וגם ההמוגלובין עלה (מ-10.2 עלה ל-11.5)
מה זה אומר לגבי הטיפול? האם הוא לא פועל?... האם המרקרים שעלו בצורה כל כך דרסטית מעידים עם הדרדרות?...יש לציין כי אבא שלי חזק נפשית, יש לו תאבון והוא פעיל למרות המחלה הנוראית הזו. הוא כל הזמן נלחם ולא יושב בבית בדיכאון אלא בדיוק ההפך מזה. הוא גם מאזן את עצמו ממש טוב עם הסכרת, שינה את כל התזונה שלו ומאוד מקפיד על כך. (הוא רופא במקצועו)
אשמח לתשובה כנה לגבי מה קורה איתו ואיך לפרש את העלייה הדרסטית הזו במרקרים...
תודה רבהמיקי
קודם כל, אני ממש מעריכה אנשים ורופאים כמוך שמקדישים מעצמם ועושים את עבודת הקודש הזאת של ניהול הפורום הזה בהתנדבות!
את ראוייה לכל תודה שרשומה פה ואף מעבר לזה.
בנוסף, ב-CT נראה שהגרורה בכבד עוברת נמק. האם זה הגיוני שהגרורה בכבד עוברת נמק, אבל הגידול הראשוני בלבלב רק נבלם?
ההגיון הבריא (לפחות שלי...) אומר, שאם כימותרפיה משפיעה, היא אמורה להשפיע בצורה בוליאנית - או שכן או לא. בנוסף - האם יכולות להופיע גרורות חדשות בכבד למרות שהגידול הראשוני בלבלב לא גדל?
אשמח לקבל הסבר מה קורה...
תודה רבה!
אבי בן 60, אובחן כחולה סרטן לבלב שלב 4 עם גרורות לכבד. הגידול הוא מסוג אדנוקרצינומה. הוא קיבל גמזר במשך 3 חודשים והמחלה לפי ה-CT ניראית כאילו נבלמה. בנוסף יש לו סכרת type 2.
יש לציין שבשלושת החודשים שהוא קיבל גמזר הוא תפקד נהדר, ולא היו לו תופעות לוואי כמעט בכלל. הוא אפילו העלה במשקל!
עכשיו האונקולוג אמר לו שהוא רוצה לתת לו גמזר+5FU דרך הוריד.
1. מה היתרונות בטיפול שכזה? מדוע יש להוסיף קסלודה אם זה נראה שהמחלה נבלמה?
2. האם ניתן להחליף את 5FU בכדורי קסלודה?
3. מה תוחלת החיים הצפוייה לו? האם יש סיכוי לשרידות מעל שנה?
היי לילך,
גם אבא שלי אובחן בסרטן לבלב בגיל 60. יש לאביך מזל גדול שהוא בתל-השומר. זה בית החולים הכי טוב בארץ!
אני מציעה לך לבקש פגישה אצל פרופסור אדרקה או פרופסור קטן - שניהם עובדים בתל השומר והם מומחים בתחום.
הרבה בריאות לאביך ולכל החולים !!!!!!!!