שלום רב
עברתי 2 ניתוחים ב- 2010 : כריתת חלק מהמעי הגס והוצאת גרורה מן הכבד. מאז אני עובר בתדירות שנתית בדיקת CT. עד כה לא הובחן ממצא חריג כלשהו. בדיקת CEA תקינה, אך גם בעת קיום הגידול לא חרגה.
בביקור האחרון לא נתבקשתי לבצע בדיקת CT שנתית.
1. האם מקובל במצבים דומים לבצע בדיקות CT במירווחים גדולים משנה, או אף להימנע מהן?
2. האם יש בדיקות נוספות המומלצות במצב דומה?
ב- 2010 נותחתי בשל גידול במעי הגס וגרורה בכבד (שהוצאה). בנוסף התפרצה אצלי מחלת ה- דרמטומיוזיטיס (שקיימת במקביל. Anti-mi2 חיובי), אשר טופלה בעזרת פרדניזון ומתוטרקסאט. אני עובר CT מדי שנה וקולונוסקופיה מדי שנתיים. בחודשים האחרונים רמת ה- CPK שלי עלתה מרמה תיקנית ו"התייצבה" סביב ה-800. אין לי חולשת שרירים ואין לי מופע עורי (יש מופע שיורי מן העבר). למרות העבר שלי (דרמטומיוזיטיס) לא איבחנה הריאומטולוגית שלי התפרצות מחודשת. עשיתי CT ב- 12.2014 . אני חושש מהתחדשות הגידול.
1. האם להחיש בדיקות ?
2. האם להעדיף PET-CT על CT רגיל ?
3. האם PET-CT אינו נחות מ-CT רגיל מבחינת הרזולוציה והאיבחון של נגעים קטנים ?
4. האם עדיף MRI, או משהו אחר ?
אני בן 67 ולפני 5 שנים נותחתי 1.במעי הגס 2.בכבד (גרורה). עד כה אני עובר בדיקות CT מדי שנה ועד כה אין מימצא חריג.
קראתי בפרסום של ארביטוקס כי "קביעת מצב חלבון KRAS הינה חשובה מיד עם היוודע דבר המחלה". למיטב ידיעתי לא בוצעה לי בדיקה כזו. האם זו בדיקה מקובלת? האם עלי לדרוש אותה?
בתודה
יוגב
אני סובל מדרמטומיוסיטיס שנתגלה במקביל לגילוי גידול במעי הגס . נותחתי ב-3.2010 ועברתי כימו . במקביל קבלתי פרדניזון במינון יורד (כיום 0) פלקוניל (כיום 0) ומתוטרקסאט (כיום 10 מג לשבוע) .אני במעקב אונקולוגי ועד היום אין מימצא חשוד . לגבי הדרמטומיוסיטיס - כרגע רגוע , ללא תופעות נלוות .
לאחרונה בצעתי "בדיקת נוגדנים" ונאמר לי שהיא חיובית (לא פרטו , אך כללו את המושג ANA) . כלומר : המחלה עדיין קיימת . בעבר היה לי גם MI2 חיובי . שאלותי :
1. האם המשמעות שיש עדיין גידול פעיל ?
2.האם מדובר במחלה שהיתה קיימת אצלי והתעוררה בעיקבות הגידול ?
3.כיצד עלי לנהוג מבחינת איתור הבעיה וטיפול שוטף?
עלי לעבור בדיקת) PET CT חזה בטן ואגן) . ללא קשר נתגלה אצלי חידק קמפילובקטר . האם הבדיקה עלולה להשתבש בשל כך ? האם מותר לי לקחת אנטיביוטיקה ?
אני אחר ניתוח המעי הגס וגרורה בכבד (לפני כשנה ) .האם נוכחות החידק הנ"ל יש לה משמעות אונקולוגית ?
כיצד להתייחס לתופעה של חום נמוך 37.1-37.5 בצהריים (בבוקר -תקין) ? בוצעו תרבית שתן ומשטח גרון .(בן 63 ,כשנה אחר כריתת חלק המעי הגס והוצאת גרורה בכבד . מרגיש טוב)
תודה רבה על תשובתך .
האם תוכלי להמליץ על בדיקה ספציפית שתעזור באיבחון הבעייה ?
אני בשלב הורדת מינון של פרדניזון .(ברקע דרמטומיוסיטיס וכשנה לאחר ניתוח המעי הגס +הוצאת גרורה ).ה CPK תקין . האם ירידה עקבית בגלוקוזה עד לרמה של 58 (עד כה לא אובחנה אצלי בעית סוכר) וכמו כן עליה עקבית ב LDH עד לרמה של 1002 עלולה לרמז על בעיה בלבלב ? או בעיה אחרת ?
בעבר בוצעו לי בדיקות של ca-15-3 , אך נאמר לי כי זאת בדיקה עבור נשים ואין להתייחס לתוצאותיה . בכל אופן התוצאות היו בתחום 37-27 = מחוץ לתחום .
האם יש בכל זאת משמעות לסמנים אלה לגבר ? האם יש קשר לסרטן המעי הגס ?
האם לבעיה אחרת (psa=13 ) ?
נאמר לי כי בדיקות השגרה שלי אחרי ניתוח המעי הגס הינן CEA ן) CA-19-9 נוסף ל-( CT - במקרה שלי רמות הסמנים היו תקינות גם בתקופה של הניתוח וגם בתקופת ההמתנה לניתוח שני של גרורה בכבד . אני מסיק מכך ,שלפחות במקרה שלי , אין משמעות מיוחדת לבדיקת הסמנים הללו .האם נותרתי עם CT בלבד ? האם יש לבצע אצלי PET-CT בתדירות גבוהה , גם ללא מימצא אחר ?
אני לאחר הוצאת גידול במעי הגס וגרורה וכימותרפיה . ברקע דרמטומיוסיטיס כתופעה פרניאופלסטית , אבל + ana ו -mi2 חיובי . טופלתי בפרדניזון ולאחר שהגעתי למינון 0 חלה קפיצה של cpk עד לרמה 3000 . אני מטופל שנית בפרדניזון (מינון יורד - כרגע 30 מג) ובמתטרוקסט .ה cpk חזר לתקן .לעומת זאת ה ldh הינו גבוה בכל התקופה ואף עולה (כיום 946 ). ה ct האחרון הינו תקין , cea תקני. ה פי אס איי גבוה (13.8) ובמעקב אורולוג (ללא מימצא) .
שאלותי :1. האם מצב זה מעיד בהכרח על חזרת הממאירות ? 2. האם התגובה האוטואימונית לגידול הינה רגישה יותר מרמת הרזולוציה של ה ct ? האם ניתן לפתור בעיה זו בעזרת פט-סי טי ? 4. האם בדיקת איזואנזימים יכולה לתת כיוון לבעיה ?
תודה על תשובתך
האם עלי להבין מכך שחזרת התופעות של הדרמטומיוזיטיס , לאחר תקופת רגיעה , מרמזת בסבירות גבוהה על התעוררות מחודשת של הגידול ?
עברתי כריתה חלקית של המעי הגס וניתוח גרורה בכבד ואני סובל מדרמטומיוסיטיס .המופע העורי החל לפני שנתגלה הגידול ואחרי הניתוח החלה בעיה בשרירים . טופלתי בפרדניזון החל מ- 80 מ"ג ב 4.2010 עד רמת 0 ב- 1.2011 . לאורך התקופה ירדה רמת ה-CPK והתייצבה לרמה הנורמלית . ב- 24.1.2011 חלה קפיצה ברמת ה - CPK ל- 1722 . הונחיתי לחזור למינון פרדניזון של 5 מג + פלקוניל 400 מג , אך ב- 7.2.2011 הרמה היתה 2972 והונחיתי לעלות את הפרדניזון ל- 20 מג .עלי לציין שבדיקת anti- MI2 היתה חיובית .
מעבר לשאלת רמת המינון של הפרדניזון -האם ניתן לדעת אם התעוררות ה- ד.מ. הינה תופעה פאראניאופלסטית של הגידול , או תגובה אוטואימונית אחרת ? הסמנים לגידול וה-CT הינם תקינים בשלב זה .
האם הדרמטומיוסיטיס כתופעה פאראניאופלסטית אופיינית יותר לגרורה מאשר לגידול המקורי ?