לפני כשלושה חודשים, פתאום התחילו אצלי יציאות מוזרות ריריות, כמה פעמים ביום עם קושי מטורף להתאפק. חשבתי שיעבור אך זה החמיר ברמה שקשה לי לצאת מהבית.
לאחר כחודש, התופעה החמירה עוד יותר והיציאות הן צואתיות (אבל לא צואה רגילה, פשוט גולות כאלה) מלוות בריר דמי, נוזל עכור ודמם מפי הטבעת לפעמים גם בלי צואה. תחושה של צורך חזק בהתרוקנות אבל לפעמים יוצא רק ריר ודם, לפעמים מעט צואה למרות התחושה של חובה להתרוקן הרבה יותר מהמעט שיצא.
כל ביקור בשירותים מלווה בדמם.
כאבים באגן ובעצם הזנב.
חולשה וכאבי ראש
אציין שאני בהריון מתקדם שבוע 28 וסובלת מטחורים. המצב הזה של הטחורים הרגישים לא חדש לי בהריון אך התופעות הנל חדשות ממש.
ביקרתי אצל רופאת המשפחה ששלחה אותי לספירת דם ומתברר שחלה ירידה ברמת ההמוגלובין תוך 5 חודשים מ12.8 ל10. למרות שאני אוכלת טוב ונוטלת תוספי תזונה המותאמים להריון.
כשהתייעצתי איתה לגבי תוצאות הבדיקה, היא אמרה שנראה בבדיקה שאני שותה יותר מידי (משהו שנראה לי מוזר כי אף פעם לא מצליחה לשתות יותר מ5-6 כוסות ביום וגם זה בלחץ..) וכמוכ שעלי לקחת ברזל. ולאחר הלידה נראה אם יש צורך בבירור נוסף.
נקודה נוספת - כשאני אוכלת כמות גדולה (זה קרה למשל בחג בראש השנה) זה גורם לי לאחר שעתיים שלוש לבחילות או להקאה.
האם יש סיבה לדאגה? כיצד עלי לפעול?