שלום
לפני שבוע סבלתי מכאבי בטן חזקים והגעתי למיון. שם בוצע לי בדיקת ct שמצאה הרחבה קלה של דרכי המרה, בדיקות הדם היו תקינות וכן תפקודי כבד ללא ממצא לדלקת ולכן ההמלצה היתה לעשות mrcp. בשבת האחרונה ביצעתי את הבדיקה ולאחר פגישה עם רופא מומחה שהסתכל גם הוא על תוצאות הבדיקה אמר שהוא רואה הרחבה קלה של דרכי המרה והוא מציע לעשות אולטרסאונד לשלול אבנים (על אף שאין סימנים לדלקת), מעבר לזה הוא לא רואה שום חסימה והכל נראה לו תקין ואין סיבה לחשש. במקביל בשבועות האחרונים אני סובלת מגרד בלתי פוסק , הייתי שמחה לדעת מספר דברים :
1. האם הגרד יכול להיות סימן ראשוני לסרטן בדרכי המרה בהנתן הממצאים הללו ? ובהנתן זה שתפקודי הכבד תקינים לחלוטין ? קראתי איפה שהוא שזה יכול להיות סימן מקדים ?
2. האם מומלץ לבקש בדיקת מלחי מרה גם כן במקרה כזה ? הבנתי שזה בעצם הגורם לגרד , ובמידה והבדיקה לא יוצאת תקינה לחזור איתה לרופא ? יכול להיות מצב שבדיקת מלחי מרה לא תצא תקינה על אף שתפקודי כבד כן ?
3. איך בפועל מאבחנים את סרטן דרכי המרה ? ממה שאני קוראת הוא כמעט ולא אפשרי לזיהוי
מצד אחד הרופא הסביר שהתרחבות יכולה להתרחש או כתוצאה מאבנים או כתוצאה מגידול ומצד שני עד עכשיו לא מצאו אבנים, אז אני מאוד חוששת ועיניין הגרד מאוד מטריד אותי (בהנתן שזה אחד התסמינם)