1. האם קיימת בדיקה נוספת שבעזרתה ניתן יהיה ליבדוק לימפות סמוחות לגידול ולהבין האם טיפול כימותרפי הכרחית במיקרא שלי או שאיפשר ללכת לניתוח ?
2. גובה גידול הוא 9 ס"ם הבנתי שמעל גובה 10+ טיפול קרינתי בכלל לא הפקטיבי!? האם זה נכון? אני רוצה מאוד לחסוך טיפול כימותרפי במידה וזה אפשרי . נושא הפוריות גם חשוב (אני צריךלעשות ניתוח להרמת שחלות כרגע ) וגם בגלל סטומה שכנירא ביגלל הטיפול קרינטי הצטרך להיות איתה זמן ארוך יותר .
תודה
שלום ,
אני בת 35 והופכנתי לפני כחודשיים כחולה בסרטן ברקטום בגובה 9 ס"ם וגודל גידול כ-3 ס"ם שחדר שני שכבות של דופן אך לא עבר אותה. אומנם גילוי מוקדם אבל מ-T1 בהמשך לבדיקות שנעשו זה הפך ל-T3 ביגלל 3 לימפות שהתגלו באזור הגידול שהופחנו בבדיקת רטרוספקופיה ו-WIR (סיטי p לא הייה כלום ) גודל לימפה 5 מ"מ ורק היא חשודה .הוסבר לי שהמיקרא שלי הוא גבולי אך הוחלט בסוף לטיפול כימותרפיה והקרנות לפני ניתוח. פניתי לחוות דעת שניה אבל לבנתיים אני קבלתי המלצה רק על רטרסקופיה חוזר לבדוק את הלימפות שוב (עבר חודש מהדירה ראשון) לכן במידה תהיה גדילה גדילה של לימפה לפי הבנתי זה מסמל זה הכן הן סרטניות וצריחים ללכת לטיפול קודם.