מוד על תשובתך
החולה זה אני ואני בן 56.
לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח כריתת גיסט מהקיבה ולפני כשנתיים כריתת ערמונית גליסון 6.
בדיקת ה mri בוצעה בכדי לבדוק ממצאים בכבד שנתגלו כהסננה שומנית ובמקרה גילו על מוקד האדרתי בלבלב.
נכון להיום אני אחרי הדיקת eus אשר בה הודיעו לי כי לא מדובר בלבלב אלא בתרסריון והממצא הוא:בתריסריון שני דיסטאלית לפפילה ולאזור הכניסה של mpd ו cbd לתוך האיזור אמפולארי עדות לממצא היפואקואי מוגדר בגודל 17 ממ היוצא מדופן התריסריון בצורה ברורה משכבה 4.שכבת השריר.הממצא וסקולארי בדופלר.מתאים לתהליך תת רירי בדופן תריסריון שני. חשוד ל gist על סמך המראה הסונוגרפי. בוצע fna במחט 22g חונר נשלח ל cellblock ומשטחי ציטולוגיה.
Cbd בקוטר תקין ללא ממצאים בתוכו.
לבלב תקין. הממצא אינו חלק מראש הלבלב אלא מתריסריון שני בחלקו המידיאלי הצמוד לראש הלבלב.
עד כאן
אודה לך באם תתייחס לממצאים בפרוט ותייעץ לי באם לדעתך עלי לנתח ולהסיר הגידול אפילו עוד לפני תוצאות הביופסיה או להמתין לתוצאות
ואם להמתין האם קיים סיכון שבביופסיה לא נלקחו רקמות חולות ואז התוצאה לא תשקף את האמת. ואם הגידול איננו gist ואו גידול ממאיר. האם לדעתך צריך להסירו בכל מקרה ולא חקחת סיכונים.שכן קירבתו ללבלב עלולה להשפיע על הלבלב ולהביא לתוצאה הרבה יותר קשה
אודה לתשובתך המלומדת בהקדם
נ.ב: תקופה ארוכה אני סובל מכאבים באזור הוושת אך בבדיקת ה pet ct לא נמצא דבר.
האם לדרוש בדיקות נוספות לשלול גיסטים נוספים ואיזה
או שלהמתין לביופסיה ואק אם זה באמת גיסט או גידול ממאיר אחר לבצע בדיקות נוספות
שוב תודה
רפי
מה זאת אומרת במידה ויש עדיין חשש לממצא חשוד בלבלב
האם הבדיקת ה eus הממצא שהיה ב mri יכול להעלם?
בבדיקת mri נמצא מוקד האדרתי בלבלב. לעומת זאת בבדיקת pet ct לא נמצאו ממצאים בלבלב....אשמח לשמוע מה המשמעות
האם מוקד האדרתי בלבלב יכול להיות שפיר(ציסטה)למרות האדרה? ב mri. או שאין אפשרות כזאת?
מודה על תשובתך .אך יחד עם זאת אני מבקש להבין
האם קיימת אפשרות שמוקד האדרתי זה .למרות שקיימת האדרה. הינו שפיר ? האם ישנם מצבים שנראה מוקד האדרתי שהתברר כשפיר(ציסטה)?
ברור שיש צורך בברור ובקרוב אני עובר eus