תודה שוב על תשובתך המלומדת והמהירה
אך יחד עם זאת האם העובדה שאין שוליים נקיים לאחר הניתוח לכריתת הגידול לא אמורה לשנות את הטיפול ? האם קיומה של שארית נגע כביכול לא משנה את הטיפול בגליבק?
תודה על תשובתך
אך מדוע היית ממליצה בכל זאת על טיפול בגליבק
האם תוצאת בדיקת המוטציות לא קובעת שלגליבק לא תהיה השפעה?
שלום רב
שאלת אותי שאלה בנוגע למוטציות והשבתי שלא נמצאו כלל מוטציות
לאחר ניתוח לכריתת GIST מהקיבה ומהתריסריון, שני גידולים ראשוניים כשבניתוח האחרון של כריתת ה GIST מהתריסריון (חודר ללבלב) נשארו שוליים נגויים.
מקבל GLIVEC ונמצא במעקב בדיקות MRE.
בבדיקת מוטציות שערכתי לאחרונה לא נמצאה מוטציה שמגיבה ל GLIVEC (נבדקו המוטציות הנפוצות)
האם ה GLIVEC יכול בכל זאת לעצור את המחלה או שצריך לחשוב על כיוונים אחרים(באם קיימים)
תודה מראש
לצערי השילוב של הכירורג הפטולוג והאונקולוג יחד לצורך התייעצות טכנית הוא איננו אפשרי.
מבחינת הפטולוג השוליים לא נקיים נקודה
הכירוורג חושב שאין חובה בשוליים נקיים בגידול מסוג זה
האונקולוג חושב שבנסיבות הנל צריך לקחת גליבק ולעקוב אחר התפתחויות.
בסבירות גבוהה שלא יחזור
כל הנתונים כבר נכתבו. מה את חושבת ?
מודה על תשובתך המלומדת
יחד עם זאת רוצה לציין שלמרות תוצאות הבדיקה הפטולוגית ,הכירורג טוען שמבחינתו הוא הוציא את הגידול בשלמותו מבלי שנפרץ כשגבולותיו היו ברורים
טענה נוספת שנשמעה על ידו הינה שבגידול מסוג GIST שגבולותיו ברורים אין צורך להרחיב שוליים נקיים וזאת מכיוון שבניגוד לסרקומה או לקרצינומה הגידול איננו נוטה להתפשט
כמו כן האופציה של לבצע ניתוח וויפל(שלו הייתי מיועד למחתחילה) לא היה מוצדק בנסיבות הנ"ל. והיה גורם לי אוול גדול לטענת הכירורג.
אודה לדעתך בעניין כמו כן התייחסותך לטענות שנשמעו
נ.ב: ניתוח חוזר משמעותו ככל הנראה ניתוח וויפל על כל ההשלכות
לאחר ניתוח של כריתת גידול מסוג gist מהתריסריון שחדר לראש הלבלב
בדיקה פתולוגית קובעת שתאי הגידול חיוביים ל C-KIT, CD34 ושליליים ל S100,SMA כמו כן KI67 חיובי באופן מוקדי עד 7%
בנוסף נרשם : לא נמצא נמק בתאי הנגע ולא נראו מיטוזות. וגם נרשם: "ברוב הצדדים הנגע מגיע לשולי התכשיר צבועים בדיו שחור!"
אודה להסבר קצר במיוחד למשמעות השורה האחרונה
אם הכוונה לכך ששולי הגידול אינם נקיים, האם המשמעות הינה בהכרח חזרה של הגידול בעתיד או שלא
האם כדאי לקחת גליבק למניעה עתידית? (רוצה לציין שלפני חמישה חודשים עברתי ניתוח נוסף של כריתת GIST מהקיבה שהיה בסיכון נמוך)
לפני שנתיים עברתי ניתוח לכריתת ערמונית בשל סרטן, לפני 4 חודשים כריתת GIST מהקיבה בסיכון נמוך.
כעת נתגלה בבדיקת MRI מוקד האדרתי בגודל 1.5 סמ' בראש הלבלב ובבדיקת EUS הובהר שמדובר ב "ממצא היפואקואי מוגדר בגודל 17 ממ' היוצא מדופן התריסריון בצורה ברורה במשכבה 4,שכבת השריר,הממצא וסקולארי בדופלר, מתאים לתהליך תת רירי בדופן תריסריון שני. חשוד ל GIST על סמך המראה הסונוגרפי, בוצע FNA במחט 22G חומר נשלח ל CELL BLOCK ומשטחי ציטולוגיה"
הייתי רוצה לקבל הסבר על משמעות הממצא הנ"ל, והאם יש לדעתך לנתח בכל מקרה ומה המשמעות של ניתוח כזה? האם יש לדעתך אפשרות לכריתת חלקים נוספים בניתוח מעבר לחלק מהתריסריון?
עברו כבר כמעט שלושה שבועות וטרם קיבלתי תשובת ביופסייה בטענה שהחומר נשלח לצביעה, האם יש לזה משמעות כלשהי?
במידה ומדובר בממצא שפיר או בסיכון נמוך ,האם לדעתך ניתן לחיות עמו ללא ניתוח.
אנא תשובתך המלומדת אני מאוד חושש!!!