עששת או כתמים כהים באזור החניכיים? עששת או שינוי צבע השן לא אמור להיות קשור למיטב ידיעתי. אבל התרופה כן יכולה לעיתים נדירות לגרום לדימום מהחניכיים. דם שנקרש יכול לגרום לחניכיים להשחיר באזור החיבור בין החניכיים לשיניים. רצוי לבצע שטיפות פה עם מי פה כמו ליסטרין.
אגב בן כמה אתה אם מותר לשאול? הודה לך אם תספר כיצד הסרטן התגלה.
החלמה מהירה.
CT בטן בעיקר מהסוג שנעשה עם הזרקת חומר ניגודי חושף אותך לקרינה בעוצמה השווה ל כ 400 צילומי רטנגן. אם אתה מעל לגיל 65 זה לא משנה הרבה, אבל אם אתה צעיר בסביבות גיל ה 40, CT כשה אחת לשנה הוא מתכון בטוח להתפתחות גידול סרטני חדש ללא קשר לגידול שהיה במקור תוך כ 10 שנים של הקרנות כאלו...
אז אם זה אפשרי עדיף ורצוי MRI. יתר מזה, יכולת האבחנה של MRI גבוה מזו של CT (הוא מסוגל לזהות גידולים בגודל של מילמטרים אחדים). ה MRI לא מסוכן כלל ונטול קרינה. מן הסתם רופאי קופות חולים יעדיפו לשלוח ל CT כי זה הרבה יותר זול לקופה. אם אתה יכול, תסקש מהרופא רק המלצה ל MRI ותבצע אותה אחת לשנה באופן פרטי בעלות של כ 2500 שח את אתה בעל ביטוח פטינום...בהצלחה ורק בריאות.
אני לא רופא, אבל קל מאד למצוא אינפורמציה בחיפוש בגוגל. מקור טוב לדוגמה:
http://www.webmd.com/cancer/pancreatic-cancer/whipple-procedure
מה שמוסבר שם בקיצור הוא שהניתוח מורכב עם אחוזי הצלחה גבוהים יחסית בעיקר בגלל שהוא נעשה ללא צורך בפתיחה של כל הבטן אלא רק עי מספר חתכים קטנים (להבדיל ממה שהיה לפני עשרות שנים מה שגרם לסיבוכים ומקרי מוות רבים בעקבות הניתוח הזה). הוא לא מתאים לכל אחד. הוא אינו מתאים למקרים בהם הסרטן התפשט לאיברים שכנים אחרים כמו הכבד. הוא מתאים ביותר לגידול בראש הלבלב. יש גם הגבלת גיל המנותח בהתאם למצבו ושיקול דעת הרופא. ניתוח שכזה לא מרפא את הסרטן, אלא מעלה את אחוז ההישרדות של 5 שנים מ 6% ועד ל 25% (כעקרון כל 5 שנים שחולה סרטן מצליח לשרוד, מגדילים עבורו את הסיכויים לשרוד 5 שנים נוספות בשל התפתחות שיטות הטיפול בפרק הזמן הנ"ל).
סיבוכים אפשריים הם זיהום (סיבוך ישיר וימידי לאחר הניתוח), התפתחות סוכרת סוג 2 בגלל הסרה שלחלק מהתאים האחרים לייצור וויסות אינסולין, ירידה במשקל ומספר בעיות עיקול בקיבה. סכנת מוות במהלך או מספר ימים לאחר הניתוח כיום קטנה מ 4%.
אני בטוח שלדר' יהיה יותר מה להוסיף. הכי בטוח זה להתייעץ עם האונקולוג ואף לשמוע חוות דעת נוספת.
המון בריאות ובהצלחה
האם יש מקום בארץ שניתן באופן פרטי לבצע בדיקת דימוי כלשהי לשלילת גידולים בחלל הבטן? הבנתי ש CT עם חומר ניגודי נמנעים מלבצע ללא חשד בגלל חשיפה לקרינה מיותרת. מה לגבי אולטרה סאונד או MRI? אני לא מדבר על מקרה שלחולה יש המלצה מרופא לבצע MRI והוא רוצה לעשות זאת באופן פרטי כדי לקצר המתנה. אני מתכוון גילוי מוקדם של סרטן באופן יזום עי הפצאינט בלבד? השאלה הנוספת המתבקשת היא האם בגיל 43 זה בכלל זמן מתאים לבצע בדיקות מקדימות שכאלו או שעדיף לדחות לגיל 50?
תודה רבה
דר שלום
אני בן 43 ובריא. טבעוני, במשקל תקין ועוסק בספורט. לא צורך מאכלים מסוכרים כלל מלבד פירוט. סבי מצב האמא נפטר בגיל 75 מסרטן הלבלב לפני כ 25 שנה. הוא סבל מסוכרת סוג 2. אבי נפטר מהתקף לב בגיל 65 וגם הוא סבל מסוכרת סוג 2 והיה מטופל בכדורים.
עד שנת 2013 רמת הגלוקוז בדם שני הייתה תקינה בין 85 ל 90 לכל היותר (אני עושה בדיקות דם אחת ל 6 חודשים עד שנה בערך). בשנת 2014 רמת הגלוקוז הייתה בין 90 ל 98. בתחילת 2015 היא כבר הגיעה ל 102. בשבוע שעבר בדיקות הדם הראו גלוקוז של 110 (כל השאר תקין).
רופא המשפחה אמר שאין מה לעשות כי אני כנראה אפתח סוכרת סוג 2 ב 10 השנים הקרובות וזה בלתי נמנע כי יש לי מטען גנטי.
בחיפוש ברשת ראיתי שלאחרונה ישנם מחקרים שהראו כי עליה פתאומית ברמות הגלוקוז יכולות להעיד על תחילתו של גידול בלבלב.
כאשר חזרתי לרופא ובקשתי בדיקת CT הוא גיחך ושלל את הבקשה בטענה שלא ניתן להוכיח קשר ושאני לא בסיכון לסרטן שכזה למרותשאמרתי לו שלסבא מצד האם היה סרטן לבלב.
האם יש ביסוס לחשדות שלי? האם עליי לנסות להתעקש על בדיקת CT אולי עי החלפת רופא משפחה או באופן פרטי יזום? האם עליה ברמת הגלוקוז מ 85 בממוצע ל 110בתווך של פחות משנתיים נחשב לעליה נורמלית במקרה של התפתחות סכרת סוג 2 גנטית, או שזה יכול להעיד על תהליך סרטני?
תודה מראש על העזרה
דן.