שלום דר הוברט
אודה לך אם תעני על השאלה ששאלתי כמה שורות למטה
בתודה מראש
דן
שלום רב דר הוברט
כתבתי לך שעשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ולא מצאו כלום וגם לא אבנים בכיס המרה.
האם כדאי לעשות שוב אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ? או לבדוק בשיטות מתקדמות יותר אם יש אבנים בכיס המרה ?
האם כדאי לעשות סיטי בטן גסטרוסקופיה וקולונסקופיה ?
אודה לתשובתך
שלום רב
אני בן 45 בריא באופן כללי לגמרי רזה עוסק בספורט בתור תחביב
לפני כשנה החלו לי כאבי בטן ואי נוחות בצד ימין של הבטן באזור של מתחת לצלעות מצד ימין . כאבי הבטן אינם חזקים והם עמומים וכאשר לוחצים על הבטן באזור הזה אז יש כאבים עמומים . כמו כן לעיתים רחוקות הכאבים מתפשטים לצלעות בצד ימין ואז הכאבים בצלעות עוברים כעבור מספר שעות.
כאבי הבטן לא עברו ועשיתי בדיקות דם מקיפות יצא תקין בדיקות דם סמוי בצואה יצא תקין בדיקות אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ואשכים יצא הכל תקין. גם בדיקת רופא משפחה לכילא וכוא יצא תקין.
כמו כן חשוב לציין שאין לי אף סמפטום אחר המצביע על חשד לסרטן כגון ירידה במשקל או חום או דם בצואה או שלשולים וכו'א היציאות שלי סבירות והתיאבון שלי טוב.
כיום כאב הבטן עדיין קיים אם כי ירד קצת בעוצמה לעיתים הוא חולף לגמרי לעיתים כואב יותר וכאשר אני מסיים ארוחה דשנה אז הכאב הוא יותר מוחשי.
האם כדאי לעשות בדיקות קולונוסקופייה גסטרוסקופיה וסיטי בטן למרות שמדובר בבדיקות פולשניות וגם סיטי בטן שיש לו קרינה מסוכנת???
מה הסכנות בבדיקות אלו ???
האם יש בדיקות חלופיות אחרות שניתן לעשות במקום ???
האם יכול להיות מצב שרק מכאבי בטן עמומים כאלו מדובר בגידול סרטני במעי הגס או באיבר אחר במערכת העיכול???
אודה מאוד לתשובתך המפורטת לשאלות אלו
דני