אמי בת 65 אובחנה עם סרטן קיבה מתקדם (עם נמק בבלוטות לימפה בסביבה וגידולים בשתי אונות הכבד). האונקולוג הציע טיפול סטנדרטי ב 5FU ואוקסיפלטינום, בתוספת epirubicin. אונקולוג נוסף שאליו פנינו טען ש epirubicin היא תרופה ישנה עם יעילות לא מוכחת והמליץ במקום על taxotere כתרופה השלישית (קראתי מאמרים שמאשרים שהיא מגדילה את האפקטיביות של הטיפול).
אשמח לדעה מה התרופה השלישית המומלצת לשימוש. אנו שוקלים גם לבקש מהאונקולוג להוסיף קיטרודה בתור התרופה השלישית - אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את העלות, כך שהשאלה היא לגבי יעילות רפואית בלבד.
אני לא רופא, ובהחלט רצוי שתשאל רופא אמיתי. אבל מכיוון שבינתיים רופא אמיתי לא ענה לך אני אגיד את מה שאני מבין מתוך זה שקראתי כמה מאמרים מקצועיים בנושא בזמן האחרון. ראה הוזהרת: יכול להיות שכל מה שאני כותב זה שטויות - אתה חייב לדבר עם רופא.
הדחייה כן פוגעת במידת מה באפקטיביות של הטיפול. מצד שני אם הטיפול רעיל במידה שהוא מוריד את ספירת הדם, אז בהמשך הטיפול בלי שנותנים לדם להשתקם קודם יש גם סכנה - לכן יש לאזן את הסיכונים. במידה וידוע איזה מהחומר/ים שהיא מקבלת הוא זה שיוצר את הרעילות, אפשר לשקול להפחית את המינון שלו כך שהרעילות תרד ורציפות הטיפול לא תיפגע. ממה שקראתי (על חומר ספציפי, לא בטוח שמדובר באותו חומר) אפילו הפחתה של 10 עד 15 אחוז במינון יכולה להפחית משמעותית את הרעילות לדם. אבל שוב, בשביל זה צריך לדבר עם הרופא המטפל שלה.