שלום,
יש לי שאלה חשובה שבוודאי תסייע להרבה מחברי הפורום-
הבנתי שמדובר בפורום כירורגיה אז אשאל שאלה בנושא...
מה הסיכוי לאדם בן 86 להינצל בניתוח אם הגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקיבה?הוא לוקח גדולים ללב, כליות, ורגליים.
האם יש עדיפות לנתח במרפאות ציבוריות?
איך יראו החיים אחרי הניתוח? קשיים..
איך מתבצע ניתוח של סרטן הקיבה שבו כורתים את כל הקיבה ולאדם שיש לו בעיות בליעה שכנראה יהיה צורך גם בטיפול בושט?
איזה בדיקות עושים לפני ניתוח?
האם סרטן הקיבה זו מחלה שבהתחלה איטית ופתאום לקראת הסוף הופכת להיות מאוד מהירה ומכאן התמותה?
תודה.
האם זה נכון שסרטן קיבה שמערב את הושט גם (יש לו בעיות בליעה וקצת הקאות זה נקרא מערב את הושט? ) אז זה אומר שהניתוח יהיה מורכה יותר?
קודם כל זה מערב את הושט ומה זאת אומרת שהניתוח יהיה מורכב יותר אם זה כן מערב את הושט? במה זה יבוא לידי ביטוי בניתוח ומה סיכויי ההישרדות אז לאדם בן 86?
אם הגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקיבה איזה שלב זה בהתפתחות סרטן הקיבה? תוך כמה זמן בערך מעכשיו כדאי לעשות ניתוח אצל אדם בן 86? איך למעשה נעשה הטיפול? במקרה כזה צריך לכרות את כל הקיבה או כמה? האם יש תכשירים מומלצים שאנחנו יכולים לקנות בשבילו שאתה ממליץ שהוא יכול לאכול (תוספי מזון שיעשירו אותו)?
יש לי שאלות דחופות מאוד.
לסבא שלי בן 86 גילו סרטן קיבה.
הוא עשה בדיקת גסטרוסקופיה ב-12.6.13 והממצאים שנתקבלו הם:
ממצאים בושט-
היצרות ממאירה: מתחילה במעבר ושט-קעבה ס"מ מהשיניים אורכה ס"מ.
ממצאים בקיבה-
גידול מסוג במיקום קרדיה נמצא בס"מ מהשיניים 6 ס"מ בקוטר המירבי.
תריסיון ושוער תקינים.
אבחנות אנדוסקופיות :Gastric Cancer.
בבקשה תענו לי על השאלות הבאות:
1. לפי הממצאים האם ניתן לנתח את הגידול? כי לפי מה שהבנתי הוא 6 ס" מ בקוטר המירבי אז באיזה שלב זה בערך של ההתפתחות?
2. האם אדם בן 86 יכול לגשת לניתוח? הוא לוקח תרופות ללב אך מדובר באדם חזק פיזית ומנטאלית.
3. במידה ולא ניתוח- הבנתי שהאופציות האחרות הן כימותרפיה, קרינה ותרופות ביולוגיות. האם אפשר לפרט לי מה הדבר הטוב ביותר הידוע כיום שיכול להאריך את משך חייו? (אם זה בשימוש יחיד או משולב-את כל האופציות לפרט אחד אחד).
4. האם בארץ נמכרים התכשירים הטיפוליים הטובים ביותר לסרטן הקיבה או יש תכשירים טובים יותר בחו"ל שמאריכים את זמן החיים?
5. היכן כדאי יותר לבצע את הניתוח- בדרום או במרכז ואיפה מומלץ (בית חולים)? האם כדאי בארץ? האם הניתוחים ממומנים?
6. אפשר לקבל רשימה של רופאים אונקולוגים טובים מהדרום והמרכז מומלצים לטיפול בסרטן הקיבה? כמה זמן לוקח לקבוע תור לרופא?
7. באיזה שלב של המחלה אפשר לבצע ניתוח בגילו ומה אחוז ההצלחה בכל אחד מהם?
8. מהו משך זמן החיים לאחר ניתוח לסרטן קיבה בערך?
9. קראתי שסרטן קיבה היא מחלה שמתפתחת מאוד מהר, ידוע קצב זמן ההתפתחות?
10. בפורום כאן קראתי על אנשים שמספרים על דברים מאוד קשים ביחס לסרטן הקיבה במשפחתם-על סבל רב של הקרוב משפחה שלקה בסרטן הקיבה..סבא שלי לא יכול לבלוע ולשתות אך עושה דברים ופעיל. האם זה אומר שהמחלה היא בשלב מאוד מוקדם אצלו ואפילו התחלתי?
11. באינטרנט קראתי שללא טיפול לסרטן הקיבה אפשר למות תוך 4-6 חודשים. האם זה נכון? והאם בזמן הזה נכלל גם הזמן בו המחלה נותרת סמויה? וכמה זמן בערך היא נותרת סמויה?
12. האם אני יכולה להידבק במחלה מסבא שלי דרך הרוק למשל או שימוש בכלים משותפים? או באילו עוד דרכים? מה הסיכוי למעבר גנטי אליי של המחלה?
13. מה הסיכוי שהמחלה תחזור בעתיד אחרי הניתוח והאם לחץ יכול להגביר את הסיכוי שהמחלה שלו תחזור והאם אפשרי גם לנתח פעם שניה?
14. הבנתי שהגידול נמצא בחלק העליון של הקיבה. האם זה יותר מסוכן לנתח את החלק העליון של הקיבה?