למרות שמטופל בלוסק (20 מ"ג ליום) הדלקת בוושט מתמידה וכרגע רואה שגם קיימת בקיבה. יודע שלטווח ארוך עלול להיות בעייתי....
האם פרושו שיש מקום לשאול את הרופא המטפל על העלאת מינון ?
האם אוכל לעזור לעצמי דרך המנעות ממזונות מסויימים ?
תודה רבה
שלום,
בשנות הארבעים לחיי. לפני כשנה עברתי בדיקת גסטרו והועלה החשד לבארט. בביופסיה נמצא ממצא קל מאוד.מטופל ב-20 מ"ג לוסק יומי.
לאחרונה עברתי שוב את הבדיקה. להלן התוצאותשל מקטעים שנלקחו מהאנטרום (הראשון) ומהוושט (השני):
1.gastric antral mucosa shows mild chronic inflammation. The corpus mucosa was within the normal limits. H pylori not found.
2.Fragments of a columnar mucosa from tje gastric cardia with mild chronic inflammation and focal pancreatic acinar cell rests. Additional fragment of a normal stratified esophageal epithelium is also seen. No intestinal metaplasia found. No evidence of Barrett's esophagus
כמובן שאתייעץ עם הרופא המטפל אך בינתיים....
מבין שאין בארט אבל מהי משמעות תאים מסוג focal pancreatic acinar בוושט ???
מהי משמעות הדלקת באנטרום למרות שאני בטיפול לוסק ?
מה היית ממליץ לי לעשות ?
תודה רבה מאוד.
בבדיקה עצמה מראיה בלבד אמר הרופא כי נראה לו אותו מצב כמו שנה שעברה- ללא דיספלסיה.
וכתב בדוח "לשונית של רירית וורודה באורך של כ-2 סמ בוושט דיסטלית".
לצערי בשנה שעברה לא נרשם דבר לגבי אורך הלשונית....
האם אורך לשונית זה נקרא קצר ומוריד סיכוי לדיספלסיה ?
יודע שהביופסיה תקבע אבל ממש לחוץ ומנסה להבין את מצבי....
לפני כשנה אובחנתי עם וושט בארט ללא דיספלסיה. תשובות ביופסיה חזרו תוך 8 ימים.
עברתי בדיקת גסטרו שוב לאחרונה וכבר 10 ימים אין תשובה. האם זה מעיד בהכרח כי התפתחה דיספלסיה ונעשות עוד בדיקות על הדוגמא ?
במילים אחרות האם ביצוע קביעה של דספלסיה לוקחת אכן יותר זמן מהקביעה ההיסטולוגית הבסיסית בהעדר דיספלסיה ?
לחוץ מאוד. תודהעל התייחסותך
תודה לך על התשובה.
עברתי מספר בדיקות גסטרוסקופיה ולא נאמר לי באף שלב כי יש לי בקע סרעפתי.
האם יתכן כי במספר בדיקות גסטרו לא נראה הבקע ?
האם משמעות הדבר כי אם אכן יש לי בקע סרעפתי לא עוזר לי הטיפול בלוסק ולכן הדרדרתי בשנתיים וחצי ממצב של דלקת קלה בוושט למצב של בארט למרות שאני תחת לוסק ?
תודה
Fragments of columnar mucosa with cardia type glands. One metaplastic goblet cell was seen. Findings are mild and focal but still compatible with Barrett’s esophagus, provided that the endoscopic findings also support the diagnosis. No dysplasia seen. No esophageal stratified epithelium found.
שלום פרופ' קשטן,
כתבתי כאן לפני כשבועיים על וושט בארט שהתגלתה אצלי רק שנתיים וחצי לאחר גילוי אזופגיטיס A באותו מקום ותחת טיפול לוסק.
ענית לי באדיבות רבה ובמקצועיות אך קיימת סוגיה נוספת שלא ממש הצלחתי לקבל עליה מענה ואודה לך על התייחסותך.
הבנתי כי העובדה שהבארט שלי כרגע הוא ללא דיספלסיה היא מעודדת.
מה המשמעות לגבי סיכויי לפתח דיספלסיה בעתיד ?
האם סיכויי התפתחות דיספלסיה בעתיד מושפעים ממעבר תוך שנתיים וחצי מאזופגיטיס לבארט ?
הוזמנתי לביקורת גסטרוסקופיה בעוד כשנה. האם בתקופה זו עלול בארט להגיע כבר לדיספלסיה גבוהה (high grade) ? במילים אחרות מהו סדר הגודל של התפתחות דיספלסיה ומעבר לרמה חמורה שלה ?
תודה רבה לך.
שלום רב,
אנא התייחסותך .
לפני כשנתיים וחצי אובחנתי בבדיקת גסטרו (ללא ביופסיות) עם אזופגיטיס A והתחלתי טיפול בלוסק.
עם הזמן החלפתי לאומפרדקס (אותו מינון 20 מ"ג יומי). יש לציין שלא היו לי תסמינים כלל וגם היום אין.
עברתי לאחרונה בדיקת גסטרו ובבדיקה עצמה חשד הרופא בבארט.
להלן תוצאות הביופסיה שנלקחה מהוושט :
Fragments of columnar mucosa with cardia type glands. One metaplastic goblet cell was seen. Findings are mild and focal but still compatible with Barrett’s esophagus, provided that the endoscopic findings also support the diagnosis. No dysplasia seen. No esophageal __tratified epithelium found.
כמובן שנתייעץ בהקדם עם הגסטרו אך בינתיים:
אני מאוד מוטרד מהעובדה שלמרות טיפול הלוסק מחלתי החמירה מאזופגיטוס לאבחנת בארט.
כיצד ניתן להסביר זאת ? האם יתכן שאומפרדקס אינו יעיל כמו לוסק ????????????????
האם יתכן שהמחלה בוושט נובעת מסיבה אחרת ולא מריפלקס ובמיוחד לנוכח העדר תסמינים ?
לאור הממצאים מה הייתם ממליצים לעשות כדי למנוע המשך החמרה ?
מה המשמעות של One metaplastic goblet cell ושל Fragments of columnar mucosa with cardia type glands. ?
תודה רבה.