שלום רב,
אני בת 37 ויש לי כבר כמה חודשים כאבים ואי נוחות בגרון ,לאחר בדיקה של אף אוזן גרון שהכל תקין הרופאה אמרה שזה אולי ריפלוקס והביאה לי נקסיום .
קראתי שריפלוקס יכול לגרום לסרטן וושט איזה בדיקה אפשר לעשות חוץ מגסטרו כדי לבדוק אם יש סרטן ?
תודה .
אמא שלי כרגע תמשיך טיפולים ובנוסף הקרנות האם לפי דעתך הגידול יכול לצאת מהעורק ה-SMV ? ואם הגידול יצטמצם עוד האם יהיה אפשרי לראות אם הגידול יצא מהעורק לפני ניתוח נוסף בלי לפתוח את הבטן שוב ?
לאמי גידול בלבלב לא נתיח עם מעורבות כלי דם לאחר טיפולים כימותרפיים הגידול הצטמצם והכירורג החליט שאפשר לנסות לנתח התחיל עם לסקרופיה לאחר שראה שאין גרורות פתח את הבטן במטרה לנתח אך ראה שהגידול עוטף את העורק הראשי ה-SMA ולכן לא ניתן להמשיך עם הניתוח .
האם היה אפשר לראות את המעורבות של הגידול עם העורק SMA עם הלסקרופיה ? והאם לפי דעתך אפשר לכרות גידול עם מעורבות של עורק זה? והאם אפשר לשחזר אותו ?
לאמי בת ה-70 גילו לפני 7 חודשים גידול בגוף/זנב הלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לא היה ניתן לנתח . לאחר טיפול כימותרפי משולב כל שבועיים במשך חצי שנה והחדרת קפסולה ללבלב במחקר נראו תוצאות טובות והגידול הצטמצם ביותר מ-1 ס"מ . כשגילו את הגידול הוא גרם להיצרות משמעותית של ה-SMV באזור החיבור עם הוריד הפורטלי ועוטף את עורק הצליאקה כיום לאחר סי טי הגידול יצא לגמרי מה-SMV אבל עדיין עוטף את עורק הצליאקה .
האם אפשר לנתח במצב כזה ולהוציא את הגידול ?
לאמי בת ב-70 גילו לפנ